Internet Explorer Mobile

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Internet Explorer Mobile
Тип Мобільний браузер
Розробник Microsoft
Операційна система Windows CE, Windows Phone
Ліцензія Власне програмне забезпечення
Вебсайт support.microsoft.com/en-sg/help/10671/windows-phone-tips-and-tricks

Internet Explorer Mobile (раніше називався Pocket Internet Explorer ; пізніше названий IE Mobile ) [1] — це мобільна версія Internet Explorer, розроблена Microsoft на основі версії механізму макета MSHTML (Trident). IE Mobile за замовчуванням завантажується з Windows Phone і Windows CE . Пізніші версії Internet Explorer Mobile (починаючи з Windows Phone 8 ) базуються на настільній версії Internet Explorer. Однак старіші версії, які називаються Pocket Internet Explorer (є на Windows Phone 7 і Windows Mobile ), не базуються на тому самому механізмі компонування .

Internet Explorer Mobile 11, остання підтримувана версія, заснована на настільній версії Internet Explorer 11 і поставляється з Windows Phone 8.1 . Новий браузер Microsoft Edge замінив Internet Explorer Mobile у Windows 10 Mobile . Підтримка IE Mobile припиниться в усіх операційних системах Microsoft 10 жовтня 2023 року разом із припиненням підтримки Windows Embedded Compact 2013 .

Особливості[ред. | ред. код]

Остання версія Internet Explorer Mobile включає перегляд із вкладками . Браузер підтримує мультисенсорні жести, включно з масштабуванням щипками, а також масштабування торканням, хоча наразі не Touch API . Пошук Bing тісно інтегрований з Internet Explorer Mobile. Він може відображати веб-сайти як у «мобільній», так і в «десктопній» версіях.

Платформи[ред. | ред. код]

Internet Explorer Mobile 6 входить до складу Windows Mobile 6.5 і Zune HD . Internet Explorer Mobile 7 входить до складу Windows CE 7 . Internet Explorer Mobile 9 входить до Windows Phone . Кожна версія має той самий механізм візуалізації MSHTML, що й настільна версія, але з додатковими вдосконаленнями.

Історія версій[ред. | ред. код]

Кишеньковий Internet Explorer[ред. | ред. код]

Версія 1[ред. | ред. код]

Кишеньковий Internet Explorer був вперше представлений у Windows CE 1.0, випущеній у листопаді 1996 року [2] Він не походить від коду Internet Explorer і був написаний з нуля, щоб бути максимально легким. Пізніше було випущено PIE 1.1, який підтримує файли cookie, HTTPS і SSL .

  1. Ramig, Randy (4 жовтня 2005). IE Mobile blog. Microsoft Developer Network. Microsoft. Архів оригіналу за 11 березня 2010. Процитовано 28 лютого 2010.
  2. Garaffa, Dave (19 листопада 1996). Hey, Is That A Browser In Your Pocket Or... Internet.com. Архів оригіналу за 1 May 1999.