Magnum Photos

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Magnum Photos
Тип photo agencyd
бізнес
підприємство і кооператив
Форма власності кооператив
Галузь фотографія і фотожурналістика
Засновано 27 квітня 1947
Засновник(и) Анрі Картьє-Брессон, Роберт Капа, George Rodgerd, William Vandivertd, Девід Сеймур і Maria Eisnerd
Штаб-квартира Париж, Нью-Йорк і Лондон
Продукція репортажна фотографія
magnumphotos.com(англ.)
CMNS: Magnum Photos у Вікісховищі

Magnum Photos — міжнародна фотоагенція, мета якої — розповсюдження репортажних знімків у пресі. Створена 27 квітня 1947 в Парижі за ініціативою Роберта Капи, Анрі Картьє-Брессона, Джорджа Роджера та Девіда «Чіми» Сеймура. За легендою, півторалітрова пляшка шампанського («магнум»), яку розпили в той вечір, дала назву цьому підприємству. Підставою для створення фотоагенції було бажання фотографів зберегти та захистити права особистих фотографій та мати центральне бюро.

Анрі Картьє-Брессон, який був ідейним натхненником агенції, висував принципи фотографії, найважливішими з яких були: використовувати фотоапарат Leica, фотографувати для агенції Magnum Photos, не допускати постановочних зйомок, кадрування фотографій.

Агенція користується заслуженою славою, до неї входять відомі професійні фотожурналісти, здебільшого з країн Західної Європи та Америки. Працювати в цій агенції — найбільше визнання досягнень в репортажній фотографії.

2004 року агенція запустила новий проект — «Магнум у русі» (англ. Magnum in Motion). В проекті втілена мультимедійна форма представлення фотографій. Команда фотографів створює історію-есе, яка являє собою слайд-шоу фотографій із звуковим супроводом та інтерв'ю фотографа.

Усього на кінець 2007 року в агенції 66 фотографів та близько 100 осіб технічного персоналу.

Центральний офіс знаходиться в Парижі, редакційні офіси розташовані також в Нью-Йорку, Лондоні та Токіо. Крім цього, на агенцію працюють 15 субагенцій.

Посилання[ред. | ред. код]