New Tomorrow

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«New Tomorrow»
Пісня A Friend In London
з альбому United
Випущено 25 лютого 2011
Тип Сингл
Жанр альтернативний рок
Мова англійська

«New Tomorrow» (укр. «Нове завтра») — пісня данського попрок гурту A Friend In London, який представляв країну на музичному конкурсі Євробачення 2011. 26 лютого 2011 року пісня перемогла на музичному конкурсному відборі Dansk Melodi Grand Prix, і група отримала право представляти Данію на Євробаченні 2011. Через тиждень пісня була випущена як сингл і тут же зайняла 3 місце в данському хіт-параді синглів музичних (чарт від 4 березня 2011). 14 травня у фіналі Євробачення 2011 пісня зайняла четверте місце [1].

Звинувачення у плагіаті[ред. | ред. код]

На адресу «New Tomorrow» було висунуто кілька звинувачень у плагіаті. Приспів пісні схожий з китайською народною піснею «Шовковий шлях» в інтерпретації Кітаро. Також, були відзначені схожості з піснями «Sing for Me» Андреаса Джонсона, «Yasashi Yta» японського гурту Mucc, «Face 2 Face» німецької групи Future Trance United і «Shine» гурту Take That [2]. Почасти через дані звинувачень, гурту трохи змінила пісню перед виступами в Дюссельдорфі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Євробачення 2011: результати учасників фіналу. Архів оригіналу за 23 вересня 2011. Процитовано 17 травня 2011.
  2. Eurovisionary: Heavy plagiarism accusations towards A Friend In London’s entry [Архівовано 10 липня 2011 у Wayback Machine.] (англ.)