Northlane

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Northlane
Northlane, 2019 рік. Зліва направо: Джон Дейлі, Джош Сміт, Маркус Брідж, Брендон Паджасек, Нік Петтерсен
Northlane, 2019 рік. Зліва направо: Джон Дейлі, Джош Сміт, Маркус Брідж, Брендон Паджасек, Нік Петтерсен
Основна інформація
Жанрметалкор, прогресивний металкор, djent, альтернативний метал, індастріал-метал
Рокиз 2009
Країна Австралія
МістоБлектаун, Новий Південний Уельс, Австралія
ЛейблUNFD
СкладДжон Дейлі
Джош Сміт
Нік Петтерсен
Маркус Брідж
Колишні
учасники
Брендан Дербі
Мітчелл Колльєр
Саймон Андерсон
Адріан Фітіпальдес
Алекс Мілович
Брендан Паджасек
northlaneband.com

Northlane у Вікісховищі

Northlane — австралійський хеві-метал-гурт із міста Блектаун, створений 2009 року. До складу гурту входять гітаристи Джон Дейлі та Джош Сміт, барабанщик Нік Петтерсен та вокаліст Маркус Брідж. Northlane випустили шість студійних альбомів: Discoveries (11 листопада 2011); Singularity (22 березня 2013), який досяг № 3 в чарті альбомів ARIA; Node (24 липня 2015); Mesmer (24 березня 2017), Alien (2 серпня 2019) і Obsidian (22 квітня 2022). Альбом Node приніс гурту перемогу у номінації «Найкращий хард-рок або хеві-метал альбом» на ARIA Music Awards 2015 року. На ARIA Music Awards 2017 гурт знову переміг з альбомом Mesmer. Гурт втретє переміг у категорії «Найкращий хард-рок або хеві-метал альбом» на ARIA Music Awards 2019 завдяки Alien.

Історія

[ред. | ред. код]

Ранні роки, зміни в складі та Discoveries (2009–2012)

[ред. | ред. код]

Металкор-гурт Northlane створили 2009 року у Блектауні, до складу гурту увійшли Джон Дейлі на гітарі, Брендан Дербі на барабанах і перкусії, Адріан Фітіпальдес на вокалі, Алекс Мілович на бас-гітарі та Джош Смітом на ритм-гітарі[1][2]. Гурт отримав назву на честь треку 2007 року «North Lane» британського металкор-гурту Architects[1]. У 2013 році Фітіпалдес описав, що гурт утворився «в основному завдяки інтернету та спільним інтересам», коли Дейлі та Мілович зв’язалися один з одним, щоб почати писати пісні[2]. Він продовжив, що «як тільки вони написали пісні, вони почали вербувати учасників»[2].

Дебютний мініальбом з шести треків Hollow Existence вийшов в січні 2010 року[2]: його загалом сприйняли добре. All Shall Perish в рецензії для Kill Your Stereo високо оцінили «захоплюючий і зрілий стандарт гурту, пишну якість, яка швидко зникає в більшості перспективних австралійських гуртів», і резюмували, що це «фантастичний 6-трековий мініальбом, який має потенціал для повторного прослуховування і змусить вас бажати більшого»[3]. Марк А зі Sputnikmusic сказав: «Можна, безперечно, сказати, що це перша спроба, враховуючи похідну подачу музики. На мініальбомі з 6 пісень неймовірно багато брейкдаунів, які перериваються чистими гітарами лише тоді, коли вони готуються до чергового брейкдауну»[4]. Northlane здійснили тур по Австралії на підтримку випуску та «зарекомендували себе як невтомні живі виконавці»[1].

Наприкінці 2011 року гурт підписав контракт із звукозаписним лейблом UNFD, і випустили на ньому свій перший студійний альбом Discoveries у листопаді того ж року[5]. Він досяг вершини чарту альбомів ARIA 100, № 49 у чарті цифрових альбомів ARIA та №. 1 у чарті альбомів ARIA Hitseekers[5]. За альбомом послідував тур Discoveries по Австралії, а невдовзі після цього – тури на підтримку August Burns Red і House Vs Hurricane. Parkway Drive взяв їх у тур Sick Summer у лютому 2012 року.

У вересні 2012 року гурт поїхав до Канади в тур із Counterparts та Stray from the Path. Після закінчення туру вони оселилися в Нью-Йорку, щоб записати новий альбом з Уіллом Патні. У грудні 2012 року гурт гастролював на аренах з Parkway Drive під час їхнього туру «Atlas» в Австралії.

Singularity і відхід Фітіпальдеса (2013–2014)

[ред. | ред. код]
Вокаліст-засновник Адріан Фітіпальдес виступає в Кельні в жовтні 2013 року

У січні 2013 року гурт завершив тур по Австралії з In Hearts Wake і Endless Heights як супроводжувальні гурти на підтримку нового синглу «Worldeater». Вони також грали в Аделаїді в The Cavern, щоб компенсувати пропущений рейс минулого місяця. На більшості концертів гурт грав нову пісню під назвою «Masquerade». Northlane грали на фестивалях Soundwave 2013 року та Pushover 2013 разом з іншими австралійськими метал-гуртами, як-от Thy Art Is Murder, The Amity Affliction та In Hearts Wake.

Кліп на пісню «Quantum Flux» із Singularity вийшов 22 лютого 2013 року. Він досяг великого успіху, дебютувавши на 14 місці в чарті 20 найкращих синглів австралійських артистів ARIA за тиждень, починаючи з 4 березня 2013 року. 22 березня 2013 року Northlane випустили другий студійний альбом Singularity, який дебютував під номером 3 в чарті альбомів ARIA[6]. Він посів перше місце в австралійському чарті альбомів iTunes. Singularity отримав визнання критиків у всьому світі. Його номінували на премію Triple J Award Album of the Year як один із 10 найкращих альбомів 2013 року, а також його визнали найкращим альбомом 2013 року на The Racket і Short Fast Loud. За результатами опитування читачів журналу Blunt, у 2013 році Northlane отримали безліч нагород, серед яких «Гурт року», «Альбом року» та «Найкращий вокаліст». iTunes Australia номінували Singularity як один із найпомітніших альбомів 2013 року.

Тур Singularity в Австралії включав виступи гуртів Structures, Stray from the Path і Statues. У серпні вони підтримали Karnivool навколо Австралії.

У листопаді 2013 року Northlane дебютували в турне по Сполучених Штатах, здійснивши гастролі по всій країні з Veil of Maya та Structures. У січні 2014 року вони грали на гастрольному фестивалі Big Day Out, а потім вирушили в тур по США з Bring Me the Horizon, Of Mice & Men і Issues у турі American Dream. У березні та квітні вони підтримали Architects у турі з 39 виступів Європою та Великобританією.

9 травня 2014 року гурт випустив делюкс-видання Singularity, яке включало інструментальне видання альбому[7].

Northlane оголосили, що стануть кураторами власного фестивалю під назвою FREE YOUR MIND, а перший тур відбудеться в травні 2014 року в Австралії. Northlane виступили хедлайнером фестивалю за підтримки Thy Art Is Murder, Veil of Maya, Volumes і Make Them Suffer. Усі концерти туру були розкуплені заздалегідь. Northlane з'явилися на обкладинці журналу Blunt у квітневому випуску до початку Free Your Mind. Після цього туру Northlane стали активістами і активно підтримували багато благодійних організацій, включаючи The Smith Family, жертвуючи вживані барабанні палички і гітари[8].

У вересні 2014 року було оголошено, що вокаліст-засновник Адріан Фітіпальдес покине гурт. Northlane опублікували заяву на своїй сторінці у Facebook, посилаючись на вплив на здоров’я Фітіпальдеса як причина відходу[9][10][11]. Northlane також оголосили, що почнуть приймати відео прослуховування для пошуку нового вокаліста[12][13][14][15].

Вступ Маркуса Бріджа та Node (2014–2016)

[ред. | ред. код]
Соло-гітарист Джон Дейлі виступає у 2016 році

14 жовтня Northlane оголосили, що знайшли нового вокаліста[16]. Описуючи новий сингл як «один із найважчих треків Northlane за всю історію», гурт випустив пісню «Rot» 20 листопада та в цифровому вигляді 28 листопада. Новим вокалістом став Маркус Брідж[17][18]. Пісня згодом з’явиться в майбутньому альбомі гурту.

Третій студійний альбом Node і перший з новим вокалістом Маркусом Бріджем вийшов 24 липня 2015 року під продюсуванням Вілла Патні, і досяг 1-го місця[6][19].

На ARIA Music Awards 2015 Node переміг у категорії «Найкращий хард-рок або хеві-метал альбом»[20].

Equinox, Mesmer і Analog Future (2016–2018)

[ред. | ред. код]
Вокаліст Маркус Брідж виступає на фестивалі Impericon 2016 в Обергаузені

19 квітня 2016 року гурт оголосив, що працює над спільним релізом з In Hearts Wake під назвою Equinox. Його таємно записали того січня в Мельбурні з продюсером Віллом Патні[21]. Мініальбом містить три пісні: «Refuge», «Equinox» і «Hologram», він вийшов 20 квітня через UNFD. У червні Northlane та Hearts Wake провели спільний тур для просування альбому[22]. Їх підтримали Hands Like Houses і Ocean Grove[23]. З 23 квітня по 7 травня Northlane виступали на фестивалі Impericon 2016 в Обергаузені, Німеччина[24].

З початку 2016 року концерти та костюми гурту змінилися. Джон носить безліч масок, включаючи маску для захисту від забруднення, чорну медичну маску і покриту стразами маску, яка приховує всю його голову, а також пару великих чорних контактних лінз. Алекс носить довгу куртку з запа́хом, яку він придбав під час перебування в Японії. Нік носить чорну майку та медичну маску. Джош одягнений у білу футболку з довгим рукавом, а Маркус у поїденій міллю чорній футболці, з пов’язками на руках.

9 вересня 2016 року гурт випустив делюкс-видання Node, яке включало інструментальне видання альбому, два треки з живого виступу Ghost City Sessions, версію пісні «Aspire» з Маркусом Бріджем, кавер та оригінальну синглову версію «Rot»[25].

Гурт представив новий трек «Intuition» на Unify Gathering у січні 2017 року, який зрештою вийшов 17 січня 2017 року[26]. У березні 2017 року Northlane оголосили про австралійський тур на підтримку синглу[27].

10 березня Northlane випустили сингл «Mesmer», ембієнтний електронний трек із супровідним музичним відео, яке було знято Джейсоном Ешрагіаном у Сіднеї та містило художні кадри гурту та мальовничі види[28]. Разом з цим на сторінці Northlane у Facebook з’явився чат-бот під назвою «Citizen»: люди могли взаємодіяти з чат-ботом у Facebook Messenger, який давав загадкові повідомлення та підказки щодо майбутніх випусків.

16 березня всі фотографії профілю Northlane у соціальних мережах стали білими, і за допомогою невеликого тексту на білих зображеннях фанати потрапили на сайт-великодку nl6633.com[29]. Цей сайт містив цільову сторінку, яка показувала відеозаписи учасників Northlane у студії звукозапису, проте ніякої додаткової інформації не надавалося.

Через два місяці після виходу «Intuition» 20 березня вийшов сингл «Citizen»[30]. 24 березня Northlane випустили четвертий студійний альбом Mesmer без будь-якого попередження, і альбом був доступний для негайної покупки та трансляції[31]. Вищезгаданий сингл «Mesmer» виявився семплером/трейлером альбому, який містив уривки з усіх треків на альбомі. Додаткові подробиці про випуск альбому надав звукозаписний лейбл Northlane UNFD, показавши, що натяки на альбом з'явилися ще у 2016 році, а дату релізу приховали у зображенні обкладинки на Facebook[32].

Mesmer дебютував під номером 3 у чартах ARIA, це третій реліз Northlane поспіль, який дебютував у топ-5 в Австралії.

1 червня Northlane взяли участь у Twitter Blueroom session, де пройшла прем'єра їхнього нового кліпу на пісню «Solar»[33]. Кліп вийшов незадовго до того, як гурт розпочав світове турне Mesmer, перший етап якого включав виступи на головній сцені Download Festival, кількох інших європейських фестивалів, а також тури Канадою та Південною Америкою. Northlane також оголосили про додаткові тури в Австралії та Європі на 2017 рік.

Після світового туру Mesmer гурт оголосив, що їхній перший концертний альбом під назвою Analog Future вийде 16 березня 2018 року, і додав, що альбом вийде на вінілі обмеженим тиражем лише в 500 примірників[34]. Перший і єдиний сингл з концертного альбому «Citizen (Live in Melbourne)» записали 20 жовтня 2017 року, він вийшов 6 лютого[35]. 13 лютого гурт опублікував трек-лист альбому[36].

Відхід Міловича, Alien та Negative Energy (2018–2020)

[ред. | ред. код]

12 липня 2018 року гурт випустив сингл «Vultures»[37]. Згодом пісня з’явилась в наступному альбомі гурту. 6 вересня гурт оголосив, що басист Алекс Мілович залишає гурт з особистих причин[38].

2 листопада колишній гітарист і вокаліст Structures Брендан Паджасек взяв на себе обов'язки бас-гітариста і вокаліста гурту[39]. Через місяць Паджасек приєднався до гурту, виступивши на інавгураційному фестивалі Good Things, де гурт представив нову пісню під назвою «Talking Heads», яка пізніше увійшла до п'ятого студійному альбомі у 2019 році[40].

30 грудня гурт підтвердив у Twitter, що завершує роботу над п’ятим студійним альбомом[41]. 7 січня 2019 року вони розпочали запис нового альбому[42].

8 лютого гурт випустив делюкс-видання Mesmer, до якого увійшло інструментальне видання альбому[43].

9 лютого Northlane опублікували у Twitter відео з невеликим текстом «Rift», що є назвою одного з треків альбому[44]. Через день вони підтвердили, що завершили запис альбому[45]. 5 квітня Northlane долучились до синглу «Crash & Burn» виконавця PhaseOne; трек пізніше увійшов до його дебютного альбому Transcendency[46].

12 квітня гурт опублікував витік інформації про альбом, показавши його назву, дату виходу, обкладинку і трек-лист. П'ятий альбом під назвою Alien отримав дату виходу 2 серпня 2019 року. Кілька днів потому гурт оприлюднив ще один витік, в якому говорилося, що вони планують випустити ще три сингли: «Bloodline» 30 квітня, «Talking Heads» 13 червня та «Eclipse» 25 липня.

30 квітня гурт випустив перший сингл і музичний кліп на пісню «Bloodline», в основі якого лежить жорстоке виховання фронтмена Маркуса Бріджа. Гурт також заявив, що новий альбом стане для них найбільш особистим на той час. Також було оголошено про світове турне на підтримку нового альбому Alien[47].

3 червня гурт оголосив, що другий сингл «Talking Heads» вийде набагато раніше передбачуваної дати релізу[48]. Через кілька днів лейбл випустив тизер синглу з офіційною датою релізу 5 червня. Одночасно з виходом синглу гурт оголосив про нове шоу в рамках національного туру в Мельбурні після того, як перші квитки на нього були повністю розпродані. Також було оголошено про продаж VIP-квитків, де шанувальники могли обміняти свої стандартні квитки на VIP-квитки[49].

29 липня гурт випустив третій сингл «Eclipse», вихід якого спочатку був запланований набагато раніше поточної дати релізу. Сингл вийшов разом із супровідним відеокліпом[50]. Альбом вийшов у визначену дату, а через тиждень посів 3 місце в чартах ARIA[51]. 31 жовтня Northlane виконали кавер на сингл « Get Free» гурту The Vines для Like a Version радіостанції Triple J[52].

У березні 2020 року гурт випустив Negative Energy, відвертий документальний фільм про процес написання та запису альбому[53]. 20 травня гурт випустив сингл «Enemy of the Night», а також оголосив, що 31 липня 2020 року вийде делюкс-видання Alien, яке містить бонус-трек «Enemy of the Night» та інструментальне видання альбому. Платівка вийде на подвійному неоново-рожевому вінілі, обмежена невідомою кількістю фізичних копій по всьому світу, а пізніше стане доступною в цифровому форматі для стримінгу і завантаження[54].

Live at the Roundhouse та мініальбом 5G (2020–2021)

[ред. | ред. код]

28 серпня 2020 року гурт випустив другий концертний альбом Live at the Roundhouse, реліз із 14 композицій, який вийшов на потокові платформи, і показує, як гурт виконує першу та наймасштабнішу частину національного туру, щедро використовуючи матеріал з Alien. До нього увійшов виступ у рідному місті Roundhouse у жовтні минулого року під час туру на підтримку альбому Alien. Раніше того ж місяця гурт повністю транслював запис концерту в рамках платної прямої трансляції, даючи фанатам можливість побачити інтенсивне шоу з повним аншлагом, не виходячи з дому[55].

15 лютого 2021 року Live at the Roundhouse став доступним для трансляції на YouTube через те, що шоу спіратили в Інтернеті[56]. 21 лютого гурт анонсував ремікс-мініальбом з п’ятьма треками під назвою 5G. Мініальбом, реліз якого запланований на 26 лютого 2021 року, містить ремікси треків, переважно взятих з альбому Alien 2019 року. Єдиним винятком із цього є ремікс на пісню «Ohm» з альбому Node 2015 року[57].

Відхід Паджасека, мініальбом 2D і Obsidian (2021–2022)

[ред. | ред. код]

18 березня 2021 року гурт випустив сингл «Clockwork» разом із супровідним кліпом. Сингл було обрано офіційною піснею для відеогри Tom Clancy's Rainbow Six Siege на тогорічному турнірі Oceanic Nationals eSports League[58]. Того ж дня вони також оголосили, що бас-гітарист Брендон Паджасек залишив гурт, щоб зосередитися на своєму домашньому житті, і гурт має намір поки що продовжувати працювати як квартет, а Джон Дейлі виконуватиме обов’язки баса[59][60]. 19 квітня гурт підтвердив, що почав запис шостого альбому[61].

10 травня гурт анонсував мініальбом із п’ятьма треками під назвою 2D. Мініальбом, реліз якого запланований на 21 травня 2021 року, містить акустичні версії треків, в основному взятих з альбому Alien 2019 року. Вокаліст Маркус Брідж пояснює, як 2D додає ще один вимір цим трекам: «Записати акустичний мініальбом — це те, що ми хотіли зробити досить довго, і це було правильно, оскільки пісні з Alien мають особистий характер. Я хотів звести ці пісні до мінімуму, щоб зіставити їх зі звуковими пейзажами альбому, свого роду 2D-версією. Пісня, подібна до «Rift», має зовсім іншу енергію в цьому контексті та набула нового значення під час запису в умовах ізоляції, тепер вона звучить майже як крик розчарування і відчаю»[62]. 10 червня гурт оголосив про завершення запису шостого альбому[63].

10 листопада гурт офіційно випустив «Echo Chamber», головний сингл із шостого студійного альбому Obsidian, який вийшов 22 квітня 2022 року разом із відеокліпом. Тоді ж гурт оприлюднив обкладинку альбому та трек-лист[64][65][66][67]. Для просування альбому гурт також оголосив про тур по Австралії, який розпочався в червні 2022 року за підтримки Plini, Sleep Token і ALT[68][69][70]. 27 січня 2022 року гурт представив третій сингл «Plenty»[71][72]. 20 лютого через триваючі проблеми з ланцюгом поставок гурт оголосив, що переніс випуск альбому з початкової дати випуску 1 квітня на 22 квітня[73]. 23 березня, за місяць до виходу альбому, гурт випустив четвертий сингл «Carbonized» і відповідний кліп[74]. Делюкс-версія Obsidian, що містить інструментальні версії треків, вийшла 11 листопада[75].

Мініальбом Mirror's Edge (з 2023)

[ред. | ред. код]

20 листопада 2023 року Northlane випустили пісню «Dante»[76]. 23 січня 2024 року гурт представив пісню «Miasma» за участю Вінстона Макколла з Parkway Drive. Водночас вони оголосили, що п’ятий мініальбом, Mirror's Edge, вийде 12 квітня 2024 року[77]. 6 березня, за місяць до релізу мініальбому, гурт випустив прем’єру пісні «Afterimage» за участю Яна Кенні з Karnivool і Birds of Tokyo[78].

Музичний стиль

[ред. | ред. код]

Музичний стиль Northlane описували як металкор[79][80][81][82][83], прогресивний металкор[81][84][85] джент[79][84][86], альтернативний метал[80][87],індастріал-метал[84][88], прогресив-метал[89][90], альтернативний рок[83] і ню-метал[83]. Дебютний альбом гурту та другий альбом Singularity вважаються типовими металкоровими альбомами, які можна порівняти з творчістю After the Burial та Born of Osiris та містять елементи прогресивного металкору[91]. Зі зміною нового вокаліста третій альбом Node містив набагато більше альтернативних та експериментальних елементів, а рецензія Wall of Sound описала стиль альбому як суміш прогресивного та альтернативного металу[92]. Четвертий альбом, Mesmer, був присвячений альтернативному та експериментальному звучанню, яке можна було почути в Node, і на який вплинули гурти прогресивного металу та альтернативного металу початку 2010-х[93]. П’ятий альбом Alien став першим альбомом, у якому гурт змінив жанри, оскільки вони змішали в альбомі елементи ню-металу, індастріалу та EDM, зберігаючи при цьому елементи четвертого альбому[87].

Склад гурту

[ред. | ред. код]

Поточний склад

  • Джон Дейлі – соло-гітара (з 2009); програмування, ударна панель (2009–2010, з 2016); бас-гітара (з 2021); барабани, перкусія (2009–2010)
  • Джош Сміт – ритм-гітара (з 2009)
  • Нік Петтерсен – барабани, перкусія (з 2010)
  • Маркус Брідж – вокал (з 2014)

Колишні учасники

  • Брендан Дербі – барабани, перкусія (2009)
  • Мітчелл Кольєр – барабани, перкусія (2010)
  • Саймон Андерсон – бас-гітара (2009–2011)[94]
  • Адріан Фітіпелдес – вокал (2009–2014)
  • Алекс Міловіч – бас-гітара (2009, 2011–2018)
  • Брендон Паджасек – бас-гітара, бек-вокал (2018–2021)

Часова шкала

[ред. | ред. код]

Дискографія

[ред. | ред. код]

Студійні альбоми

  • Discoveries (2011)
  • Singularity (2013)
  • Node (2015)
  • Mesmer (2017)
  • Alien (2019)
  • Obsidian (2022)

Нагороди та номінації

[ред. | ред. код]

Нагороди AIR

[ред. | ред. код]

Australian Independent Record Awards (широко відома як AIR Awards) — це щорічна церемонія нагородження, метою якої є визнання, просування та святкування успіху австралійського незалежного музичного сектору.

Рік Номіновано Нагорода Результат Прим.
2015 Node Best Independent Hard Rock, Heavy or Punk Album Номінація [95]
2018 Mesmer Номінація [96]
2020 Alien Best Independent Heavy Album or EP Перемога [97][98]
2023 Obsidian Independent Album of the Year Номінація [99][100]
Best Independent Heavy Album or EP Перемога

ARIA Music Awards

[ред. | ред. код]

ARIA Music Awards — це щорічна церемонія вручення нагород, яка відзначає досконалість, інновації та досягнення в усіх жанрах австралійської музики. Церемонія була започаткована у 1987 році.

Рік Номіновано Нагорода Результат Прим.
2013 Singularity Best Hard Rock or Heavy Metal Album Номінація [101]
2015 Node Перемога [102]
2017 Mesmer Перемога [103]
2019 Alien Перемога [104]
2022 Obsidian Номінація [105]

Heavy Music Awards

[ред. | ред. код]
Рік Номіновано Нагорода Результат Прим.
2018 Mesmer Best Artwork Номінація [106]

J Awards — це щорічна серія австралійських музичних нагород, заснована молодіжною радіостанцією Triple J, що входить до складу Австралійської радіомовної корпорації. Вона була започаткована у 2005 році.

Рік Номіновано Нагорода Результат Прим.
2013 Singularity Australian Album of the Year Номінація [107]
2019 Alien Номінація [108]
2022 Obsidian Номінація [109]

National Live Music Awards

[ред. | ред. код]

Національна премія в галузі живої музики (National Live Music Awards, NLMA) — це широке визнання різноманітної австралійської концертної індустрії, що відзначає успіх австралійської концертної сцени. Нагороди були започатковані у 2016 році.

Рік Номіновано Нагорода Результат Прим.
2016 Northlane Live Hard Rock Act of the Year Номінація [110]
2019 Номінація [111][112]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б в Kellman, Andy. Northlane – Biography & History. AllMusic. Процитовано 17 December 2015.
  2. а б в г Adrian Fitipaldes – Northlane. The 59th Sound. 24 December 2013. Процитовано 17 December 2015.
  3. AllShallPerish (1 August 2010). Northlane – Hollow Existence | Reviews. Killyourstereo.com. Процитовано 17 December 2015.
  4. A, Mark (21 November 2012). Northlane – Hollow Existence (album review). Sputnikmusic. Процитовано 17 December 2015.
  5. а б The ARIA Report (PDF). Australian Recording Industry Association (ARIA). 21 November 2011. с. 2, 6, 10, 13, 20. Архів оригіналу (PDF) за 19 August 2007. Процитовано 18 December 2015.
  6. а б Hung, Steffen. Discography Northlane. Australian Charts Portal. Hung Medien. Процитовано 18 December 2015.
  7. Singularity (Deluxe Edition) by Northlane. bandcamp.
  8. Robyn Morrison. Northlane announces local supports for Springularity tour. SF Media. Архів оригіналу за 18 February 2015. Процитовано 11 July 2015.
  9. Northlane – It is with regret that we announce that Adrian... Процитовано 11 July 2015 — через Facebook.
  10. Northlane's Adrian Fitipaldes Issues Statement About Exit. Loudwire. 17 September 2014. Процитовано 11 July 2015.
  11. Ex-Northlane Vocalist Adrian Fitipaldes Opens Up About Departure. Rock Sound. 18 September 2014. Процитовано 11 July 2015.
  12. Northlane Frontman Quits Band, Host Auditions For New Singer. Triple J. Australian Broadcasting Corporation. 15 September 2014. Процитовано 11 July 2015.
  13. Baroni, Nastassia (27 September 2014). Northlane Share Audition Videos of Shortlisted Vocalist Candidates. Music Feeds. Процитовано 11 July 2015.
  14. 10 potential new Northlane vocalists. Faster Louder. 22 September 2014. Архів оригіналу за 12 July 2015. Процитовано 11 July 2015.
  15. The 10 Best Northlane Vocal Audition Videos. Impericon Australia. 18 September 2014. Процитовано 11 July 2015.
  16. Northlane – It's an extremely busy time for Northlane, but... 14 October 2014. Процитовано 11 July 2015 — через Facebook.
  17. Northlane – We just confirmed that next Thursday we will... 17 October 2014. Процитовано 11 July 2015 — через Facebook.
  18. Northlane reveal new vocalist with "Rot" single. Alternative Press. 17 October 2014. Процитовано 11 July 2015.
  19. Northlane to release long-awaited new album, 'Node,' in July. Alternative Press. Процитовано 14 May 2015.
  20. ARIA Music Awards for Northlane:
  21. Benjamin, Sophie (20 April 2016). Exclusive: NORTHLANE + IN HEARTS WAKE // Release 'Equinox' EP today. Hysteria Mag. Процитовано 2 August 2019.
  22. Wilson, Zanda (20 April 2016). Northlane & In Hearts Wake Release Surprise Joint EP, 'Equinox'. Music Feeds. Процитовано 2 August 2019.
  23. Northlane & In Hearts Wake Announce Equinox Australian Tour. UNFD Central. 2 March 2016. Процитовано 2 August 2019.[недоступне посилання з 01.06.2023]
  24. wookubus (20 November 2015). Hatebreed, Emmure, Northlane, Etc. To Play 2016 'Impericon Festivals'. theprp.com. Процитовано 10 August 2019.
  25. Node (Deluxe Edition) by Northlane. bandcamp.
  26. UNFD (17 January 2017). Northlane – Intuition [Official Music Video]. Процитовано 24 January 2018 — через YouTube.
  27. Northlane – We're excited to announce the Intuition Tour... 1 March 2017. Процитовано 24 January 2018 — через Facebook.
  28. UNFD (9 March 2017). Northlane – Mesmer [Album Trailer]. Процитовано 24 January 2018 — через YouTube.
  29. Northlane – n16633.com. 16 March 2017. Процитовано 24 January 2018 — через Facebook.
  30. UNFD (19 March 2017). Northlane – Citizen [Official Music Video]. Процитовано 24 January 2018 — через YouTube.
  31. Northlane – We are proud to announce that our new album Mesmer is out now... 24 March 2017. Процитовано 24 January 2018 — через Facebook.
  32. Behind The Scenes of Mesmer. UNFD Central. 24 April 2017. Архів оригіналу за 10 June 2019. Процитовано 24 January 2018.
  33. @Northlane (1 червня 2017). Checkout the video for Solar! #asknorthlane (Твіт). Процитовано 24 January 2018 — через Твіттер.
  34. Northlane – Analog Future (Vinyl, LP, Album, Limited Edition, Numbered). Процитовано 24 July 2019 — через Discogs.
  35. UNFD (6 February 2018). Northlane – Citizen (Live in Melbourne). Процитовано 24 July 2019 — через YouTube.
  36. Northlane – Analog Future is coming to your ears on March... 13 February 2018. Процитовано 24 July 2019 — через Facebook.
  37. Northlane release new song 'Vultures'. distortedsoundmag. 13 July 2018. Процитовано 14 September 2022.
  38. "Northlane – Throughout the years we have..." Facebook. Retrieved 7 September 2018.
  39. "Northlane – Northlane would like to introduce..." Facebook. Retrieved 3 November 2018
  40. Mack, Emmy (30 December 2018). Northlane Are Almost Done Writing Their New Album & There's "Double The Screaming". Music Feeds. Процитовано 11 January 2019.
  41. "Northlane – Last week of writing album 5" Twitter. Retrieved 8 January 2019
  42. "Northlane – Today we commenced recording..." Twitter. Retrieved 8 January 2019
  43. Northlane releases "Mesmer: Deluxe Edition", tease new material from the studio. thenewfury. 8 лютого 2019. Процитовано 18 вересня 2022.
  44. "Northlane – 👽…" Twitter. Retrieved 9 February 2019
  45. "Northlane – FIN" Twitter. Retrieved 10 February 2019
  46. Mack, Emmy (5 April 2019). Holy Sh*t! Hear Northlane Feature on Producer PhaseOne's Bonkers New 'Metalstep' Track 'Crash & Burn'. Music Feeds. Процитовано 6 June 2019.
  47. Brown, Paul (29 April 2019). Northlane announce new album Alien, drop hard-hitting single 'Bloodline' + unveil Australian Tour. Wall of Sound (амер.). Процитовано 29 April 2019.
  48. Brown, Paul (3 June 2019). Northlane Will FINALLY Release 'Talking Heads' On Wednesday. Wall of Sound (амер.). Процитовано 3 June 2019.
  49. Mack, Emmy (5 June 2019). Northlane Unleash Huge New Single 'Talking Heads', Add Extra Show To National Tour. Music Feeds. Процитовано 6 June 2019.
  50. Brown, Paul (29 July 2019). Northlane Release 'Eclipse' + Announce Free Album Launch Show in Melbourne. Wall of Sound (амер.). Процитовано 29 July 2019.
  51. Staff Writer (10 August 2019). It's Been A Huge Week on the ARIA Charts For Aussie Music. The Music. Процитовано 11 August 2019.
  52. English, Laura (1 November 2019). Watch: Northlane Crush The Vines' 'Get Free' For Like A Version. Music Feeds. Процитовано 31 May 2020.
  53. Northlane Unleash Their Negative Energy Documentary. Wall of Sound. 24 March 2020. Процитовано 7 October 2020.
  54. Northlane Drop New Single 'Enemy of the Night' + Announce ALIEN Deluxe Edition!. Wall of Sound. 20 May 2020. Процитовано 20 May 2020.
  55. Northlane share new live album 'Live at the Roundhouse'. NME. 28 August 2020. Процитовано 7 October 2020.
  56. NORTHLANE Streams Entire Live at the Roundhouse Show. Metal Injection. 16 February 2021. Процитовано 21 February 2021.
  57. Northlane announce surprise remix EP '5G' for this Friday. NME. 21 February 2021. Процитовано 25 February 2021.
  58. Carter, Emily (19 March 2021). Watch the video for Northlane's frantic new single, Clockwork. Kerrang!. Процитовано 26 May 2022.
  59. Northlane Part Ways With Bassist Brendon Padjasek. ThePRP. 18 March 2021. Процитовано 19 March 2021.
  60. Kennelty, Greg (22 March 2021). Northlane Bassist Quits The Band. Metal Injection. Процитовано 26 May 2022.
  61. Northlane Recording New Album. The PRP. 19 April 2021. Процитовано 26 May 2022.
  62. Northlane Announces Acoustic EP '2D'. Blabbermouth.net. 10 May 2021. Процитовано 11 May 2021.
  63. NL6 is fully recorded. 10 June 2021. Процитовано 23 February 2022 — через Twitter.
  64. Medcalf, Caitlin (10 November 2021). Northlane Announce New Album 'Obsidian', Share New Single And Upcoming Tour Dates. Music Feeds. Процитовано 10 November 2021.
  65. Northlane Discuss Their Upcoming New Album "Obsidian". ThePRP. 7 November 2021. Процитовано 10 November 2021.
  66. Robinson, Ellie (8 November 2021). Northlane share first details of impending sixth album, 'Obsidian'. NME. Процитовано 10 November 2021.
  67. Rogers, Jack (10 November 2021). Northlane Have Announced The Details of Their New Album 'Obsidian'. Rock Sound. Процитовано 10 November 2021.
  68. Aarons, Ricky (10 November 2021). Northlane Bounce Back With Latest Album Obsidian + Single 'Echo Chamber' + Huge Aussie Tour. Wall of Sound. Процитовано 26 May 2022.
  69. Sunkel, Cameron (9 November 2021). Metalcore Band Northlane Are Releasing a "Fully Fledged EDM And Techno" Album. EDM.com. Процитовано 26 May 2022.
  70. Northlane Release "Plenty" Live Video. The PRP. 5 May 2022. Процитовано 26 May 2022.
  71. Aarons, Ricky (27 January 2022). Northlane Gear Up For Obsidian With 'Plenty'. Wall of Sound. Процитовано 26 May 2022.
  72. Robinson, Ellie (26 January 2022). Northlane return to their roots on belting new single 'Plenty'. NME. Процитовано 26 May 2022.
  73. Northlane Delay Release of New Album "Obsidian". ThePRP. 20 February 2022. Процитовано 11 March 2022.
  74. Robinson, Ellie (23 March 2022). Northlane take aim at predatory artists on venomous new single 'Carbonized'. NME. Процитовано 26 May 2022.
  75. New Music Friday: November 11th, 2022. Boolin Tunes. 10 November 2022. Процитовано 12 November 2022.
  76. Kennelt, Greg (20 November 2023). Northlane Returns With New Single "Dante". Metal Injection. Процитовано 3 December 2023.
  77. Northlane Announces 'Mirror's Edge' EP. Blabbermouth.net. 23 January 2024. Процитовано 23 January 2024.
  78. Northlane Drop New Single ‘Afterimage’. Rock Sound. 5 March 2024. Процитовано 6 March 2024.
  79. а б Dillon, Connor (15 June 2021). 10 Best Northlane Songs of All Time. Chaospin. Процитовано 28 April 2022.
  80. а б Northlane go fully independent, launch Patreon. Lambgoat. 7 October 2021. Процитовано 28 April 2022.
  81. а б Kellman, Andy. Northlane AllMusic Bio. AllMusic. Процитовано 28 April 2022.
  82. Northlane unveil new vocalist Marcus Bridge; release thunderous new single 'Rot'. Rock Sound. 20 November 2014. Архів оригіналу за 23 November 2014. Процитовано 16 August 2023.
  83. а б в Teitelman, Bram (3 April 2017). Northlane's surprise-release album sells about half of what last album did. Metal Insider. Процитовано 26 May 2022.
  84. а б в Northlane / Alien. Kill Your Stereo. 15 July 2019. Процитовано 28 April 2022.
  85. Northlane Delay Release Of New Album 'Obsidian'. ThePRP. 28 April 2022. Процитовано 11 March 2022.
  86. Neilstein, Vince (10 November 2021). Northlane Announce New Album, Obsidian, Drop First Single, "Echo Chamber". MetalSucks. Процитовано 29 January 2022.
  87. а б Brown, Paul (26 July 2019). Northlane – Alien (Album Review). Wall of Sound. Процитовано 27 July 2019.
  88. Griffiths, Dave (25 July 2019). Northlane 'Alien'. Heavy Mag. Процитовано 28 April 2022.
  89. Adams, Gregory (17 May 2015). Northlane Sign to New Damage for Next LP, Unveil North American Tour. Exclaim!. Процитовано 28 April 2022.
  90. Crane, Matt (17 October 2014). Northlane to release first single with new singer next month. Alternative Press. Архів оригіналу за 18 April 2019. Процитовано 12 July 2022.
  91. Deiterman, Corey (14 October 2013). Today's 10 Most Promising Young Metal Bands. Houston Press. Процитовано 24 May 2017.
  92. Browny, Paul (23 July 2015). Northlane – Node (Album Review). Wall of Sound. Процитовано 26 May 2022.
  93. Smith-Engelhardt, Joe (27 March 2015). Northlane – Mesmer. Exclaim!. Процитовано 26 May 2022.
  94. Au. Northlane | Gratis muziek, tourneedata, foto's, video's. Процитовано 27 September 2012 — через Myspace.com.
  95. Mack, Emmy (7 September 2015). 1 Dads, Courtney Barnett Lead This Year's Independent Music Award Nominations. MusicFeeds. Процитовано 22 May 2022.
  96. Northlane Release "Heartmachine" Video. The Rockpit. 11 May 2018. Процитовано 22 May 2022.
  97. 2020 AIR Awards Nominees. scenestr. 7 July 2020. Процитовано 8 August 2020.
  98. That's a wrap: 2020 AIR Awards winners and celebrations. the industry observer. 1 October 2020. Процитовано 1 October 2020.
  99. Nominees Announced for the Australian Independent Music Awards 2023. Music Feeds. 31 May 2023. Процитовано 31 May 2023.
  100. King Stingray and Genesis Owusu Win Big at 2023 AIR Awards. Music Feeds. 4 August 2023. Процитовано 5 August 2023.
  101. Hohnen, Mike (15 October 2013). ARIA Awards 2013 Nominees Revealed, Fine Arts Award Winners Announced. Music Feeds. Процитовано 22 May 2022.
  102. Aria awards 2015: list of winners. The Guardian. 26 November 2015. Процитовано 22 May 2022.
  103. ARIA Awards 2017: The Complete Winners List. Rolling Stone Australia. 28 November 2017. Процитовано 22 May 2022.
  104. 2019 ARIA Awards Winners. ARIA Music Awards. Процитовано 22 May 2022.
  105. Lars Brandle (12 October 2022). Rüfüs Du Sol Leads 2022 ARIA Awards Nominees (Full List). The Music Network. Процитовано 12 October 2022.
  106. Köke, Linda (26 April 2018). Heavy Music Awards Announce Their 2018 Nominees. Genre is Dead!. Процитовано 22 May 2022.
  107. The J Award 2013. Triple J. Australian Broadcasting Corporation. 2013. Процитовано 15 August 2020.
  108. The J Award 2019. Triple J. Australian Broadcasting Corporation. 2019. Процитовано 15 August 2020.
  109. Here's all the J Awards 2022 nominees!. Australian Broadcasting Corporation. 1 November 2022. Процитовано 3 November 2022.
  110. Nominees 2016. NLMA. 2016. Процитовано 5 September 2020.
  111. Here are your 2019 National Live Music Awards nominees!. NLMA. 22 October 2020. Процитовано 5 September 2020.
  112. And the winners of the 2019 National Live Music Awards are…. NLMA. 5 December 2020. Процитовано 5 September 2020.

Посилання

[ред. | ред. код]