Rhogeessa menchuae

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Rhogeessa menchuae
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Ряд: Рукокрилі (Chiroptera)
Родина: Лиликові (Vespertilionidae)
Рід: Rhogeessa
Вид:
Rhogeessa menchuae (R. menchuae)
Біноміальна назва
Rhogeessa menchuae
Baird, Marchán-Rivadeneira, Pérez & Baker, 2012

Rhogeessa menchuae — вид родини лиликових.

Етимологія[ред. | ред. код]

Видовий епітет присвячений Рігоберту Менчу (Rigoberta Menchu), гватемальському лауреату Нобелівської премії миру в 1992 році.

Опис[ред. | ред. код]

Невеликого розміру, із загальною довжиною між 69 і 76 мм, довжина хвоста між 29 і 32 мм, довжиною стопи між 5 і 7 мм і довжина вух між 10 і 12 мм.

Шерсть коротка. Спинна частина жовто-коричнева з кінчиками волосся темно-коричневими, в той час як черевна частина варіюватися від світло-коричневого до темно-коричневого кольору. Морда широка, через наявність двох залозистих мас з боків. Вуха відносно короткі, темні, і трикутної форми, з закругленими кінцями. У самців є залозисті маси біля основи спинної поверхні перед вухами. Козелка довгі і тонкі. Крила прикріплені до задньої частини основи пальців. Кінчик довгого хвоста злегка виступає за межі хвостової мембрани, яка посипана на кількома волосинами при основі спинної поверхні. Каріотип: 2n = 34.

Середовище проживання[ред. | ред. код]

Цей вид відомий тільки уздовж Атлантичного узбережжя Гватемали і Гондурасу.

Звички[ред. | ред. код]

Харчується комахами.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Baird AB, Marchán-Rivadeneira MM, Pérez SG & Baker RJ Morphological analysis and description of two new species of Rhogeessa (chiroptera: vespertilionidae) from the Neotropics // Occasional Papers of the Texas Tech University.—2012.—307.—P. 1—29. PDF [Архівовано 2 жовтня 2013 у Wayback Machine.] (англ.)