Sundowning (альбом Sleep Token)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Sundowning
Студійний альбом
Виконавець Sleep Token
Дата випуску 21 листопада 2019
Жанр
Тривалість 54:37
Мова англійська
Студія звукозапису G1 Productions, Веллс, Сомерсет, Велика Британія
Лейбл Spinefarm
Продюсер George Lever
Хронологія Sleep Token
Попередній
←
This Place Will Become Your Tomb
Наступний
→

Sundowning — дебютний студійний альбом анонімного британського рок-гурту Sleep Token. Записаний на студії G1 Productions у Веллсі, Сомерсет, він був спродюсований Джорджем Левером і випущений 21 листопада 2019 року як перший реліз гурту на лейблі Spinefarm Records.

Передісторія

[ред. | ред. код]

Після випуску трьох окремих синглів («Jaws», кавер-версії пісні Outkast «Hey Ya» і «The Way That You Were») у 2018 році, Sleep Token підписали контракт з лейблом Universal Music Group Spinefarm Records у 2019 році. Одночасно з оголошенням про угоду в червні гурт також анонсував Sundowning і випустив першу пісню з альбому «The Night Doesn't Belong to God»[1]. Кожні два тижні після цього наступна пісня з трек-листа альбому виходила на YouTube під час заходу сонця у Великій Британії[2]. Кожен трек отримав власну емблему та супровідний візуалізатор, що сприяло популяризації альбому[3].

20 червня 2020 року, через сім місяців після першого релізу альбому і в день літнього сонцестояння, лейбл Sleep Token випустив делюкс-версію Sundowning, що містить чотири бонус-треки, повністю виконані на фортепіано, під назвою «The Room Below»[4]. Ці чотири треки були новою версією заключного треку альбому «Blood Sport» (на який також було випущено відеокліп), новим треком під назвою «Shelter» та кавер-версіями «When the Party's Over» Біллі Айліш і «I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me)» Вітні Г'юстон. 20 березня 2022 року, у день весняного рівнодення, вийшла інструментальна версія оригінального 12-трекового альбому[5].

Станом на березень 2023 року, за даними Setlist.fm, «The Offering» — пісня, яку гурт виконував наживо найбільше разів; «Higher» посідає друге місце, а «The Night Doesn't Belong to God», «Dark Signs» і «Sugar» також потрапили до першої десятки з Sundowning.

Рецепція

[ред. | ред. код]
Професійні огляди
Оцінки оглядів
Джерело Рейтинг
Distorted Sound 10/10[6]
Kerrang! 4/5[7]

Sundowning отримав загалом позитивні відгуки від музичних критиків. Деніел Фелла з журналу Distorted Sound дав альбому ідеальну оцінку 10/10, похваливши його за «щільну палітру» з «чистою красою». Фелла стверджував, що «Sundowning» став «переосмисленням» важкої музики, високо оцінюючи різні елементи треків альбому і передбачаючи, що його вихід призведе до «бурі заслуженого успіху» для гурту. Рецензуючи альбом для Kerrang!, Том Шепард дав Sundowning оцінку чотири з п'яти, написавши, що на платівці є «моменти, якими можна по-справжньому насолодитися, а також ідеї та досвід, які відчуваються унікальними». Шепард особливо виділив пісні «The Offering», «Dark Signs» і «Drag Me Under», але також зазначив, що «безперервний характер цього похмурого настрою, переплетений з повільним, млявим темпом гурту, починає затягувати протягом 50-хвилинного звучання [тривалість альбому]».

Наприкінці 2019 року видання Distorted Sound визнало «Sundowning» другим найкращим альбомом року (поступившись лише «Samsara» гурту Venom Prison), а Ден Макх'ю написав: «Sundowning довів, що [Sleep Token] — не просто спалах на сковороді з його захоплюючими експериментами… спільний продукт — це сила, з якою слід рахуватися». У статті, опублікованій незабаром після виходу перших чотирьох синглів з Take Me Back to Eden у січні 2023 року, Metal Hammer включив «Gods» і «The Offering» до списку кращих пісень Sleep Token.

Персонал

[ред. | ред. код]
  • Vessel — вокал, гітара, клавішні, піаніно, тексти пісень
  • II — барабани
  • Джордж Левер — продюсування, інженерія, бас

Посилання

[ред. | ред. код]
  1. wookubus (21 червня 2019). Sleep Token Sign With Spinefarm, Debut "The Night Does Not Belong To God". Theprp.com (амер.). Процитовано 7 березня 2024.
  2. Peacock, Tim (5 серпня 2019). Sleep Token Release New Track, ‘Dark Signs’; Album ‘Sundowning’ Due In November. uDiscover Music (амер.). Процитовано 7 березня 2024.
  3. Peacock, Tim (17 вересня 2021). Watch The Video For Sleep Token’s Fragile New Single, ‘Fall For Me’. uDiscover Music (амер.). Процитовано 7 березня 2024.
  4. wookubus (21 червня 2020). Sleep Token Release Deluxe Edition Of "Sundowning" With Whitney Houston & Billie Eilish Covers. Theprp.com (амер.). Процитовано 7 березня 2024.
  5. wookubus (20 березня 2022). Sleep Token Release Instrumental Version Of "Sundowning". Theprp.com (амер.). Процитовано 7 березня 2024.
  6. Fella, Daniel (19 листопада 2019). Album Review: Sundowning – Sleep Token. Distorted Sound. Процитовано 5 березня 2023.
  7. Shepherd, Tom (22 листопада 2019). Album Review: Sleep Token – Sundowning. Kerrang!. Процитовано 5 березня 2023.