Суперіор (готель)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Готель «Superior»
Superior Hotel
Superior Hotel
Superior Hotel
Інформація та статистика
Розташування Superior Golf & SPA Resort
П'ятихатки, Харків
Країна Україна Україна
Адреса пр. Ак. Курчатова, 1А, м. Харків, Україна
Дата відкриття 29 листопада 2011 р.
Архітектор Джон Сіферт, Сергій Яковлєв
Кількість номерів 50
Вебсайт superiorresort.com

«Суперіор» (англ. "Superior Hotel") — п'ятизірковий готель у Харкові, побудований до Євро-2012 за програмою приватно-державного партнерства. Готель розташований на території Superior Golf & SPA Resort.

Спроєктували будівлю архітектори Джон Сіферт з Великої Британії та Сергій Яковлєв з України. Загальна площа готельного комплексу — 9850 м². Номерний фонд готелю становить 50 номерів (19 Classic, 12 Superior, 10 Twin, 2 Executive Suite, 2 Duplex Suite, 1 Presidential Suite, 4 Standard Villa).

До послуг гостей пропонуються бізнес-центр, що включає три зали для переговорів, багатофункціональний зал для проведення бізнес-заходів, виставок та урочистостей, центр зимового гольфу. На території готелю розташовані три тенісних корти з покриттям «clay».

Визначні події[ред. | ред. код]

21 квітня 2012 р. готель приймав матч плей-офф Світової групи[ru] Кубка Федерацій з тенісу Україна — США.

У 2012-му році під час Чемпіонату Європи з футболу в готелі розміщувалася збірна Нідерландів.

З 14 по 16 травня 2013 р. у готелі проходить перший міжнародний форум «Пострадянський світ 2020 — ризики, виклики, сценарії».

В церемонії відкриття брали участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, міністр освіти і науки України Дмитро Табачник, Надзвичайний і Повноважний посол Російської Федерації в Україні Михайло Зурабов. На форум були запрошені провідні політологи, соціологи та експерти з 13-ти країн колишнього СРСР і далекого зарубіжжя.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Козаченко, Павел (14 травня 2013). Табачник и Зурабов приехали в Харьков обсудить политические перспективы стран СНГ. Городской Дозор (рос.) . Архів оригіналу за 21 липня 2013. Процитовано 14 травня 2013.