The Rose

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
The Rose
The Rose у квітні 2018
The Rose у квітні 2018
Основна інформація
Жанр
Роки 2017–донині
Країна Південна Корея Південна Корея
Місто Сеул
Мова корейська
Лейбл
  • J&Star Company
  • Transparent Arts
  • Windfall (незалежний лейбл)
Склад
  • Усон
  • Доджун
  • Хаджун
  • Джехьон
Офіційний сайт

The Rose у Вікісховищі

The Rose (кор. 더 로즈) — південнокорейський інді-рок-гурт, який складається з чотирьох учасників: Кім У Сона (вокал, гітара), Пак До Джуна (клавішні), Лі Ха Джуна (ударні) і Лі Дже Хьона (бас)[1]. Офіційний дебют гурту відбувся 3 серпня 2017 року з синглом «Sorry». У 2022 році гурт заснував свій власний лейбл «Windfall» та підписав контракт про співпрацю з компанією «Transparent art»[2].

Історія[ред. | ред. код]

2015—2016: ранні роки[ред. | ред. код]

Доджун, Джехьон та Хаджун зустрілися під час вуличних виступів в корейському місті Хонде, відомому своїми вуличними концертами. Через деякий час вони вирішили заснувати свій власний гурт, який назвали «Windfall».

Гурту був потрібний четвертий учасник, який міг співати та грати на електрогітарі. Джехьон зветнувся до Усона, з яким познайомився через спільного друга, та запропонував йому приєднатися до гурту. Усон на той час планував свою сольну кар'єру, але погодився на репетицію. Як каже сам Уусон, попри те, що він не планував доєднуватися до гурту на тривалий період, під час першої репетиції він відчув, що знайшов своє місце, і цей гурт — те, чим від хоче займатися. Так хлопці почали грати разом. Оскільки до назви «Windfall» не були залучені всі учасники, вони вирішили змінити назву гурту — так з'явилася нова назва «The Rose».

У 2016 році гурт підписав контракт з J&Star Company.

2017—2018: офіційний дебют, тур Paint it Rose, Void і Dawn[ред. | ред. код]

3 серпня 2017 року гурт випустив свій перший сингл «Sorry», який був написаний учасниками гурту. Пізніше того ж місяця Rolling Stone India описав сингл The Rose як «фантастичний вступ до софт-рокової атмосфери гурту» та описав «величезний контроль Усона над своїм хрипким вокалом… особливо вражаючим»[3]. 31 жовтня гурт випустив другий сингл «Like We Used To»[4].

14 грудня Billboard назвав «Sorry» The Rose однією з найкращих корейських поп-пісень 2017 року[5]. На той час музичне відео зібрало понад 3 мільйони переглядів на YouTube, що є вражаючою цифрою для аматорського гурту. Пізніше того ж місяця The Rose оголосили про свій перший європейський тур під назвою «Paint It Rose», протягом лютого 2018 року вони виступали в Брюсселі, Москві, Стамбулі, Лондоні та Будапешті[6]. Пізніше Усон оголосив під час радіоінтерв'ю на Arirang K-Show, що тур був розкуплений[7].

24 грудня гурт організував свій перший сольний концерт «The Black Rose Day» в Mpot Hall у Сеулі[8]. Вони виконали два наявні сингли, кавери на англійські пісні та неопубліковані раніше пісні під назвами «Photographer» і «Beautiful Girl».

5 січня 2018 року The Rose виступили на концерті з нагоди 23-ї річниці Rolling Hall разом з іншими відомими інді-виконавцями, такими як Cheeze, O.WHEN і Fromm. Гурт представив три нові неопубліковані пісні під назвою «Baby», «OMG» і «ILY».

12 січня гурт був включений до 5-ти найкращих корейських виконавців, за якими варто спостерігати у 2018 році за версією Billboard[9]. У статті йдеться про те, що «гурти, які орієнтуються на рок, рідко справляють велике K-pop враження після дебюту, але надзвичайно емоційний сингл „Sorry“ The Rose зміг це зробити, зайнявши місце в рейтингу критиків Billboard наприкінці року».

24 січня Soompi оголосив The Rose одним із номінантів на звання «Новачок року» на своїй 13-й щорічній премії Soompi[10].

17 березня гурт виступив хедлайнером церемонії закриття 29-ї корейсько-американської студентської конференції, організованої Північно-Західним університетом у Чикаго[11].

16 квітня The Rose випустили свій перший мініальбом під назвою Void[12], який дебютував на 8 місці у чарті Billboard World Albums[13]. Тамар Герман з видання Billboard описала новий альбом так: «за допомогою п'яти треків The Rose мали на меті підкреслити похмурі елементи людських емоцій через динамічний поп-рок»[13].

14 серпня The Rose були представлені в оригінальному саундтреку Tofu Personified (두부의 의인화). «With You» (너와) який написав, скомпонував і аранжував Джехьон, а вокальну партію виконав Усон[14][15].

4 жовтня вони випустили свій другий мініальбом під назвою Dawn[16]. До альбому увійшло 5 пісень включно з головним синглом «She's In The Rain». Також у жовтні стало відомо про новий тур гурту містами Європи та Японії[16].

2019—2021: Red, тур We Rose You Live, судовий процес і військова служба[ред. | ред. код]

З 17 по 19 травня 2019 року The Rose вперше виступили на KCON Japan у Makuhari Messe в Тібі[17]. 13 серпня гурт випустив свій третій сингл-альбом Red. Згодом вони розпочали свій другий світовий тур «We Rose You Live Tour»[18]. 31 серпня гурт випустив пісню «Strangers» (타인은 지옥이다) як саундтрек для «Незнайомці з пекла»[19]. У 2019 році гурт брав участь у талант-шоу Superband[20].

15 січня 2020 року було оголошено, що The Rose виступить на розіграші світового туру американської співачки Halsey «Manic World Tour» у Сеулі 9 травня[21]. Однак тур було перенесено на літо 2021 року через пандемію COVID-19[22].

28 лютого The Rose подали позов проти J&Star Company з вимогою розірвати ексклюзивний контракт. У своєму позові гурт стверджував, що агентство не змогло забезпечити жодної оплати з моменту їхнього дебюту та що воно вимагало суворого розкладу промо-кампаній для просування альбомів. The Rose послалися на зобов'язання J&Star надавати їм щомісячні звіти про доходи, яке не було виконане, а також на одностороннє рішення компанії запланувати 32-денний тур по 17 містах Америки, для якого потрібно було б проводити концерти через день[23]. Компанія J&Star відкинула звинувачення та планувала «вжити всіх необхідних юридичних заходів»[24].

4 березня компанія J&Star оприлюднила додаткову заяву, в якій спростувала претензії та звинувачення The Rose проти компанії. J&Star заявили, що гурт навмисно вводить в оману та порушує честь та гідність компанії. Лейбл наголосив на своєму намірі подати зустрічний судовий позов за порушення контракту та наклеп[25].

6 липня Доджун був зарахований на строкову військову службу[26].  3 серпня, коли гурт відзначав третю річницю з моменту дебюту, учасники Усон, Хаджун та Джехьон оголосили про створення нових облікових записів гурту в соціальних мережах[27].

4 серпня вони випустили сингл «Black rose», присвячений своїм відданим шанувальникам та названий на їхню честь[28].

Хаджун і Джехьон були зараховані на військову службу 12 жовтня 2020 року та 9 листопада 2020 року відповідно[29][30].

Після випуску свого сольного синглу «Lazy» Усон розповів в інтерв'ю South China Morning Post у червні 2021 року, що The Rose врегулювали свій позов із J&Star і був звільнені від їхнього контракту, сказавши: «Усе було з'ясовано. Ми більше ні з ким не маємо контракту. [Інші] учасники в армії, і ми чекаємо, коли вони повернуться. Це все, що я можу сказати». Він також заявив, що гурт планує залишатися разом[31].

Після врегулювання позову було оголошено, що гурт The Rose випустить сингл «Beauty and the Beast» 29 грудня 2021 року[32].

2022 донині: повернення, новий лейбл та альбом Heal[ред. | ред. код]

Після закінчення військової служби Доджуна, Хаджуна та Джехьона гурт повернувся до активної діяльності. Вони заснували свій власний лейбл Windfall та у серпні 2022 року підписали контракт із менеджмент-компанією Transparent Arts. Зараз Windfall та Transparent Arts співпрацюють як партнери. Після повернення гурт почав роботу над своїм альбом Heal. Це був перший альбом після перерви гурту, а також перший альбом, який The Rose випустили як незалежний гурт. Реліз альбому відбувіся 7 жовтня 2022 року разом з головним синглом «Sour». На підтримку альбому Heal був оголошений світовий тур на 2022-2023 року під назвою «Heal Together World Tour» з концертами у Північній Америці, Південній Америці, Європі та Азії[33].

21 квітня 2023 року Шуґа з BTS випустив разом з Усоном і Рюїті Сакамото пісню «Snooze», яка є 9-м треком сольного альбому Шуґи D-Day[34].

21 липня 2023 року гурт випустив сингл «Back To Me/Alive» із відеокліпом на пісню «Back To Me», а 28 липня 2023 року вийшов кліп на «Alive». Їхній другий студійний альбом Dual вийшов 22 вересня 2023 року.

У жовтні 2023 року їхній альбом Dual потрапив у чарт Billboard 200 на 83 місце за перший тиждень після виходу[35]. На додаток до цього, вони також дебютували у інших чартах, зокрема посівши №1 у рейтингу «Нові виконавці», №33 у чарті виконавців, №5 у рейтингу продажів альбомів, №5 у рейтингу поточних продажів альбомів, №3 у рейтингу поточних Альтернативні альбоми, №2 серед поточних рок-альбомів №7 у цифрових альбомах і №2 в Інтернет-альбомах[35]. Крім того, 4 жовтня 2023 року гурт розпочав свій тур по США та Канаді під назвою «Dawn to Dask Tour»[36], а 26 січня 2024 року відбувся тур по Філіппінах[37][38]. Тур зібрав близько 66 000 глядачів[39].

14 квітні 2024 року The Rose виступили на американському музичному фестивалі Коачелла[39].

Учасники[ред. | ред. код]

Корейське ім'я Англійське ім'я Дата народження Інструмент / позиція у гурті
Українською Латиницею Хангилем Українською Латиницею
Кім Усон Kim Woosung 김우성 Семмі Кім Sammy Kim 25 лютого 1993 (31 рік)(19930225) Електрогитара / Лідер, вокаліст
Пак Доджун Park Dojoon 박도준 Лео Пак Leo Park 20 квітня 1993 (31 рік)(19930420) Клавішні, акустична гітара / Головний вокаліст
Лі Хаджун Lee Hajoon 이하준 Ділан Лі Dylan Lee 29 липня 1994 (29 років)(19940729) Ударні / вокаліст, репер
Лі Джехьон Lee Jaehyeong 이재형 Джефф Лі Jeff Lee 3 листопада 1994 (29 років)(19941103) Бас-гітара / вокаліст, макне

Дискографія[ред. | ред. код]

Студійні альбоми[ред. | ред. код]

Назва Деталі альбому Пікові позиції у чартах Продажі
KOR
[40]
BEL
(WA)

[41]
US
[42]
Heal
Трек-лист
  1. «~»
  2. «Definition of Ugly Is»
  3. «Childhood»
  4. «Shift»
  5. «Cure»
  6. «See-Saw»
  7. «Time»
  8. «Yes» featuring James Reid
  9. «Sour»
  10. «-»
20
Dual
  • Реліз: 22 вересня 2023
  • Лейбл: Transparent Arts/Warner Music Korea
  • Формат: CD, цифрове завантаження
8 26 83

Сингл-альбоми[ред. | ред. код]

Назва Деталі альбому Пікові
позиції
у чартах
Продажі
KOR
[45]
Red
Трек-лист
  1. «California»
  2. «Red»
  3. «Red» (Inst.)
8

Мініальбоми[ред. | ред. код]

Назва Деталі Пікові
позиції
у чартах
Продажі
KOR
[47]
US World
[48]
Void
  • Реліз: 16 квітня 2018
  • Лейбл: J&Star Company
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Трек-лист
  1. «Candy (So Good)»
  2. «Baby»
  3. «I.L.Y.»
  4. «Sorry»
  5. «Like We Used To» (좋았는데)
  6. «Baby» (Inst.)
  7. «Sorry» (Inst.)
  8. «I.L.Y.» (Inst.)
25 8
Dawn
  • Реліз: 4 жовтня 2018
  • Лейбл: J&Star Company
  • Формат: CD, цифрове завантаження
Трек-лист
  1. «I Don't Know You»
  2. «She's in the Rain»
  3. «Take Me Down»
  4. «Insomnia» (불면증)
  5. «She's in the Rain» (Inst.)
8 5

Сингли[ред. | ред. код]

Назва Рік Пікові
позиції
у чартах
Альбом
US World
[51]
Як головний виконавець
«Sorry» 2017 14 Sorry
«Like We Used To» (좋았는데) Like We Used To
«Baby» 2018 14 Void
«She's in the Rain» 13 Dawn
«Red» 2019 7 Red
«Black Rose» 2020 Сингли поза альбомом
«Beauty and the Beast» (미녀와 야수) 2021 15
Саундтреки
«With You» (너와) 2018 Tofu Personified OST Part 3
«Strangers» (타인은 지옥이다) 2019 Hell Is Other People OST Part 1
«—» релізи, що не потрапили у чарти або не були випущені у відповідних регіонах.

Фільмографія[ред. | ред. код]

Рік Назва Мережа Нотатки Прим.
2018 The Rose TV Mnet Smart Реаліті-шоу про гурт, 4 серії

Відеографія[ред. | ред. код]

Музичні кліпи[ред. | ред. код]

Рік Назва Режисер(и)
2017 «Sorry» Невідомий
«Like We Used To» (좋았는데) Son Dong-rak & Song Jung-kyu[52]
2018 «Baby» Невідомий
«She's in the Rain»
2019 «Red» STONE[53]
2020 «Black Rose» Невідомий
2022 «Childhood» Curry Sicong Tian
«Sour» Daniel DPD Park
2023 «Back To Me» Muyu Media
«Alive» KORLIO
«You're Beautiful» Christian Haahs

Тури та концерти[ред. | ред. код]

Концерти у Сеулі

  • The Black Rose Day (2017)[54]
  • The Rose Day: Long Drive (2018)[55]
  • Home Coming (2018)[56]

Тури

  • Paint it Rose Tour in Europe (2018)[57]
  • Paint it Rose Tour in USA (2018)[58]
  • Paint it Rose Tour in Mexico/South America (2018)[58]
  • Paint it Rose Tour in Europe/Australia: 2nd Coloring (2018)[59]
  • We Rose You Live Tour (2019)[60]
  • Heal Together World Tour (2022)
  • Dawn to Dusk US/Canada Tour (2023)
  • Dawn to Dusk Asia/ EuropeTour (2024)

Нагороди та номінації[ред. | ред. код]

Назва церемонії нагородження, рік вручення, категорія нагороди, номінант(и) нагороди та результат номінації
Церемонія нагородження Рік Категорія Номінант(и) Результат Прим.
International K-Music Awards 2018 Найперспективніший артист The Rose Перемога

Примітки[ред. | ред. код]

  1. The Rose official 'Naver' profile. Naver (кор.). Архів оригіналу за 24 серпня 2020. Процитовано 13 квітня 2024.
  2. Soompi (2 серпня 2017). Watch: Popular Indie Band The Rose Officially Debuts With "Sorry" (англ.). Архів оригіналу за 24 січня 2018. Процитовано 13 квітня 2024.
  3. Rolling Stone India (23 серпня 2017). 8 Korean Rock Bands That May Surprise You (англ.). Процитовано 5 квітня 2024.
  4. The Rose Makes Beautiful Return With MV For "Like We Used To" (англ.). 31 жовтня 2017. Архів оригіналу за 2 січня 2018. Процитовано 5 квітня 2024.
  5. The Best K-pop Songs of 2017: Critics' Picks. Billboard (англ.). 14 грудня 2017. Процитовано 5 квітня 2024.
  6. My Music Taste (21 грудня 2017). Get ready for THE ROSE 2018 Paint It Rose Tour in Europe! (англ.). Процитовано 5 квітня 2024.
  7. The Rose - Arirang Radio [ Sound-K ] Full Interview. YouTube (англ.). 23 грудня 2018. Процитовано 9 квітня 2024.
  8. BEFF Report (1 грудня 2017). 더 로즈, 오는 24일 첫 단독 공연 'The Black Rose Day' 개최. Архів оригіналу за 2 січня 2018. Процитовано 9 квітня 2024.
  9. Top 5 New K-Pop Artists to Watch in 2018. Billboard (англ.). 12 січня 2018. Процитовано 4 квітня 2024.
  10. ROOKIE OF THE YEAR. Soompi (англ.). Архів оригіналу за 18 лютого 2018. Процитовано 5 квітня 2024.
  11. The Rose To Perform At 29th Korean American Students Conference (англ.). 21 грудня 2017. Процитовано 9 квітня 2024.
  12. The Rose Sings "Baby" In MV For Title Track Of First Mini Album. Soompi (англ.). 16 квітня 2018. Процитовано 9 квітня 2024.
  13. а б Billboard (6 листопада 2017). Pop-Rock Band The Rose Talk Artistry, Being K-Pop Adjacent. Процитовано 9 квітня 2024.
  14. Tofu Personified, Pt. 3 (Original Television Soundtrack) - Single by The Rose. itunes. apple. 14 серпня 2018. Процитовано 9 квітня 2024.
  15. Korea Music Copyright Association. komca (кор.). Процитовано 9 квітня 2024.
  16. а б 더로즈, 10월 4일 컴백…'Dawn' 트랙리스트 공개. sports.donga.com (кор.). 19 вересня 2018. Процитовано 9 квітня 2024.
  17. [포토] 'KCON 2019 JAPAN' 레드카펫 A.C.E-ITZY-VERIVERY-뉴이스트-더로즈-몬스타엑스-박지훈. Hankyung (кор.). 19 травня 2019. Процитовано 9 квітня 2024.
  18. 더로즈, 13일 청춘 힐링송으로 컴백 '올 여름은 강렬한 RED'. Hankyung (кор.). 13 серпня 2019. Процитовано 9 квітня 2024.
  19. Yu, Byung-chul (2 вересня 2019). 더로즈, OCN '타인은 지옥이다' OST 참여. Hankyung (кор.). Процитовано 9 квітня 2024.
  20. '슈퍼밴드' 더로즈, 첫 등장부터 강렬.."완벽한 실력+외모". Osen (кор.). 13 квітня 2019. Процитовано 9 квітня 2024.
  21. Lee, Min-ji (15 січня 2020). 밴드 더로즈, 5월 개최 할시 내한 공연 게스트 확정(공식). Newsen (кор.). Процитовано 9 квітня 2024.
  22. Halsey - Samsung Hall. samsunghall.ch (англ.). Процитовано 9 квітня 2024.
  23. [단독] "정산도 못 받고 무리한 스케줄 강행" 더로즈, 소속사에 전속계약 해지 요구. Sports Kyunghyang (кор.). Kyunghyang Company. 28 лютого 2020. Процитовано 9 квітня 2024.
  24. 밴드 더로즈, 소속사에 전속계약 해지 요구. Yonhap News (кор.). Yonhap News Agency. 28 лютого 2020. Процитовано 9 квітня 2024.
  25. 더로즈 소속사 "전속계약 위반한 적 없다...기만·비방 법적 대응" (공식입장). www.ytn.co.kr (кор.). 4 березня 2020. Процитовано 22 квітня 2024.
  26. [3년 전 오늘의 베프] The Rose ‘Sorry’. Beff Report (кор.). 3 серпня 2020. Архів оригіналу за 6 серпня 2020. Процитовано 22 квітня 2024.
  27. @therosesound (3 серпня 2020). Hello, Our lovely Blackroses. Instagram. Архів оригіналу за 4 грудня 2021. Процитовано 22 квітня 2024.
  28. 밴드 '더 로즈', 27일 신보 'Black Rose' 발매. Edaily (кор.). 27 серпня 2020. Процитовано 22 квітня 2024.
  29. @l_hajoon (5 жовтня 2020). 안녕하세요 더로즈 이하준 입니다. Instagram. Архів оригіналу за 24 грудня 2021.
  30. @gud0011 (4 листопада 2020). 안녕하세요 더로즈 이재형 입니다. Instagram. Архів оригіналу за 24 грудня 2021.
  31. Herman, Tamar (29 червня 2021). K-pop-rock singer Woosung on new single 'Lazy', his band The Rose's future and why he writes music. South China Morning Post. Процитовано 22 квітня 2024.
  32. 더로즈, 2년만 신곡 '미녀와 야수'…소속사 계약 종료. Isplus (кор.). 28 грудня 2021. Архів оригіналу за 28 грудня 2021. Процитовано 22 квітня 2024.
  33. Benjamin, Jeff (8 серпня 2022). The Rose Inks Label Partnership With Transparent Arts Ahead of Album, World Tour. Billboard. Процитовано 27 квітня 2024.
  34. BTS' Suga (as Agust D) Reveals New Album D-Day Out This Month. Billboard. 11 квітня 2023. Процитовано 27 квітня 2024.
  35. а б Wild, Stephi. Korean Rock Band The Rose Hits the Billboard 200 Chart With New Album 'Dual'. BroadwayWorld.com (англ.). Процитовано 27 квітня 2024.
  36. Dawn to Dusk Tour. The Rose (англ.). Процитовано 27 квітня 2024.
  37. Bernardo, Jaehwa. Korean rock band The Rose returns to PH for concert in January 2024. news.abs-cbn.com (англ.). Процитовано 27 квітня 2024.
  38. The Rose's 'Dawn to Dusk' in Manila: Seat map, ticket prices. news.abs-cbn.com (англ.). Процитовано 27 квітня 2024.
  39. а б "홍대 첫공연 관객 20명"…'7주년' 더로즈, 美 코첼라서 K밴드 존재감. Newsis (кор.). 18 квітня 2024. Процитовано 27 квітня 2024.
  40. Heal (2022) (кор.). Процитовано 17 листопада 2022.
    • Dual (2023) (кор.). Процитовано 12 січня 2024.
  41. The Rose – Dual. Ultratop (фр.). Процитовано 12 січня 2024.
  42. The Rose Chart History: Billboard 200. Billboard. Процитовано 12 січня 2024.
  43. Circle Album Chart – Week 41, 2022. Circle Chart (кор.). Процитовано 13 жовтня 2022.
  44. Кумулятивні продажі Dual:
  45. Red (2019) (кор.). Процитовано 22 серпня 2019.
  46. 2019년 09월 Album Chart. Gaon. Процитовано 10 жовтня 2019.
  47. Gaon Album Chart (кор.).
    • Void (2018) (кор.). Процитовано 7 липня 2020.
    • Dawn (2018) (кор.). Процитовано 11 жовтня 2018.
  48. Позиції у чарті US World Albums:
  49. 2018년 10월 (October 2018) Album Chart. Gaon Music Chart (кор.).
  50. The Rose Chart History - World Digital Song Sales. Billboard. Процитовано 7 липня 2020.
  51. (2017) Album notes for 더 로즈 - 좋았는데 MV, Credits. South Korea: Youtube.
  52. (2019) Album notes for The Rose (더 로즈) - RED MV, Credits. South Korea: Youtube.
  53. 더 로즈, 오는 24일 첫 단독 공연 'The Black Rose Day' 개최. BEFF Report (кор.). Архів оригіналу за 2 січня 2018. Процитовано 2 жовтня 2018.
  54. 더 로즈, 16일 컴백 확정… 첫 미니앨범 'Void'로 온다!. Zenith News (кор.). Процитовано 2 жовтня 2018.
  55. 더 로즈, 연말 콘서트 개최 '2018 Home Coming'. Zenith News (кор.). Процитовано 30 листопада 2018.
  56. 더 로즈, 내년 2월 첫 유럽 투어 확정... 현지 팬들이 먼저 불렀다. BEFF Report (кор.). Архів оригіналу за 2 жовтня 2018. Процитовано 2 жовтня 2018.
  57. а б [BF현장] "음악에, 무대 매너에 취했다"... 더 로즈, 팬들과 함께 만든 최고의 120분 (종합). BEFF Report (кор.). Архів оригіналу за 27 листопада 2018. Процитовано 27 листопада 2018.
  58. '세계로 뻗어나가는' 더 로즈, 日 진출 쇼케이스 성료 후 유럽 투어 돌입. BEFF Report (кор.). Архів оригіналу за 26 листопада 2018. Процитовано 26 листопада 2018.
  59. 더로즈, 미주 9개 도시서 월드투어 개최 '전 세계에 퍼질 We Rose You'. Hankyung (кор.). Процитовано 9 березня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]