Yale University Press

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Yale University Press
англ. Yale University Press
Тип університетське видавництвоd і книговидавнича компаніяd
Засновано 1908
Засновник(и) George Parmly Dayd
Штаб-квартира Нью-Гейвен
Власник(и) Єльський університет
Член Association of American University Pressesd[1][2]
yalebooks.yale.edu(англ.)
CMNS: Yale University Press у Вікісховищі

Видавництво Єльського університету (англ. Yale University Press) засноване 1908 року [3]. Офіційно стало одним з департаментів Єльського університету у 1961 році, залишаючись при цьому фінансово незалежним.

Редакція видавництва знаходиться у Нью-Хейвені (Коннектикут); є філія у Лондоні. Це одне з небагатьох американських університетських видавництв, що мають відділення у Британії. Цією філією видається майже третина книжок, що виходять у видавництві.

Станом на 2009 рік видавництво щороку публікує близько 300 нових найменувань книжок у твердій палітурці та близько 150 у м’якій. Загальний асортимент книг видавництва у друку становить порядку 6000 найменувань. Найбільшою відомістю користуються публікації з мистецтва та архітектури; це одне з провідних видавництв у цій галузі [4]. Видаються також книжки з політології, філософії, історії, біблеїстики, художня література.

Книги видавництва Єльського університету неодноразово нагороджувались різними униговидавницькими преміями та призами, в тому числі вісьмома Пулітцерівськими преміями [5].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://aupresses.org/membership/membership-list/
  2. https://web.archive.org/web/20240116105626/https://aupresses.org/membership/membership-list/
  3. Bradley, George. The Yale Younger Poets Anthology, New Haven and London, 1998. с. 24, Introduction
  4. Про це, зокрема, заявив 2004 року у San Francisco Chronicle критик Кен Бейкер, див. A Brief History of Yale University Press [Архівовано 5 травня 2012 у Wayback Machine.]
  5. Donatich Appointed New Director of Yale University Press. Архів оригіналу за 13 травня 2007. Процитовано 7 липня 2011. 

Посилання[ред. | ред. код]