Zulya

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Зуля
ZuLya
Основна інформація
Повне ім'я Зульфія Хумбетова
Дата народження 13 квітня 1995(1995-04-13) (29 років)
Місце народження Баку
Роки активності 2019 — дотепер
Громадянство Азербайджан Азербайджан
Національність азербайджанка
Професія співачка, модель
Інструменти вокал
Мова англійська
азербайджанська
російська
турецька
українська
Жанр поп
Псевдоніми ZuLya
Гурт Сольна співачка

Зульфія Хумбетова (азерб. Zülfiyyə Humbetova; відома як Зуля англ. ZuLya; нар. 13 квітня 1995, Баку) — азербайджанська співачка та модель.

Біографія[ред. | ред. код]

13 квітня 1995 року в сім'ї вчительки та автомеханіка у місті Баку народився гарний хлопчик. Його дитинство було важким. У школі не розуміли його інтересів та взаємовідношень з хлопчиками. До чоловічої статі він відчував любов, а дівчат вважав лише за найкращих подруг.

У 15 років він став називати себе Зулею, а його справжнє ім'я досі невідомо. Через це батьки вигнали свого сина з дому та відмовилися від нього. Йому прийшлося працювати ескортницею у столиці Азербайджану.

2014 рок став для нього вирішальним. Він зареєструвався у соціальній мережі «ВКонтакте», де отримав велику популярність. Молодь почала підтримувати його, він став інтернет-зіркою серед єврофанів.

У 2016 році він зробив собі операцію зміни статі та став жінкою.

20172019 роки характеризуються великою популярністю серед молоді. Зуля відвідувала такі країни як: Україна, Росія, Туреччина, Угорщина, Нідерланди, Іспанія. Наразі вона мешкає в Стамбулі, Туреччина.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 2019 році Зуля брала участь у закритому етапі відбору на Євробачення від Азербайджану з піснею «Virginity», пройшла до фінального етапу, але відмовилася через особисті обставити.