Американська сімейка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Американська сімейка
Modern Family
Тип Телесеріал
Телеканал(и) США ABC
Дистриб'ютор(и) 20th Televisiond, Netflix, Hulu і Disney+
Жанр Комедія ситуацій
Псевдодокументальний
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 22 хв.
Компанія 20th Century Fox і 20th Televisiond
Керівник проєкту Christopher Lloydd і Steven Levitand
Розробка Крістофер Ллойд
Стівен Левітан
Виконавчий продюсер Крістофер Ллойд
Стівен Левітан
У головних ролях Ед О'Нілл
Софія Вергара
Джулі Боуен
Ті Баррелл
Джессі Тайлер Фергюсон
Ерік Стоунстріт
Сара Гайленд
Арієль Вінтер
Нолан Гулд
Ріко Родрігес
Країна-виробник США США
Місце зйомок Лос-Анджелес
Мова оригіналу англійська
Перший показ 19 вересня 20108 квітня 2020
Кількість сезонів 11
Кількість серій 250 (список епізодів)
Посилання

«Американська сімейка» (англ. Modern Family) — американський комедійний телевізійний серіал створений за сценарієм Крістофера Ллойда і Стівена Левітана. Прем'єра серіалу відбулась 23 вересня 2009 року на телеканалі «ABC».

Історія про три абсолютно різні американські сім'ї: Клер — мати-домогосподарка у звичайній традиційній сім'ї, її батько Джей одружений із жінкою, що майже вдвічі молодша за нього та брат Мітчелл який разом зі своїм партнером удочерили в'єтнамську дитину.

«Американська сімейка» отримала в основному позитивні відгуки від критиків, а також здобула декілька нагород та номінацій. У 2010 році, після першого сезону, телесеріал був нагороджений премією «Еммі» у номінаціях за «Найкращий комедійний телесеріал», «Найкращу чоловічу роль другого плану» (Ерік Стоунстріт) і «Найкращий сценарій» (Крістофер Ллойд та Стівен Левітан)[1][2]. Право на синдикацію шоу було продано «USA Network» та 10 філіям телекомпанії «Фокс»[3][4][5]. Загалом фільм отримав 22 премії «Еммі» у 75 номінаціях. Серіал також виграв «Золотий глобус» за найкращий телесеріал — комедія або мюзикл у 2011 році.

Останній, 11 сезон серіалу вийшов 25 вересня 2019 року.[6]

Головні актори і персонажі[ред. | ред. код]

Ед О'Нілл  — Джей Прітчетт, чоловік Глорії; батько Мітчелла, Клєр та Джо, вітчим Менні, дід Гейлі, Алекс і Люка. Він є багатим власником компанії, що займається виробництвом шаф.

Софія Вергара — Глорія Дельгадо-Прітчетт, молода та друга дружина Джея, мати Менні та Джо, іммігрантка родом із Колумбії. Найпоширенішим приколом, пов’язаним з героїнею, є її неправильна вимова загальних англійських слів і фраз з іспанським акцентом, що часом призводить до кумедних ситуацій.

Ріко Родрігес — Менні Дельгадо, син Глорії, пасинок Джея, зведений брат Клер і Мітчелла. Менні дуже зрілий для свого віку, і його часто показують у вчинках, схожих на дорослих.

Джулі Боуен — Клер Данфі, донька Джея, сестра Мітчелла, дружина Філа, мати Гейлі, Алекс і Люка, домогосподарка, у пізніх сезонах почала займати бізнесом шаф.

Тай Баррелл — Філ Данфі, чоловік Клер, батько Гейлі, Алекс і Люка, агент з нерухомості. Через його несерйозну поведінку, Клер називає його "дитиною, за яку вона вийшла заміж". Має коулрофобію.

Сара Гайленд — Гейлі Данфі, старша донька Філа та Клер. Гейлі зображується як стереотипний підліток, що проводить весь свій час у телефоні, для якої важливіший соціальний статус, а не навчання.

Арієль Вінтер — Алекс Данфі, середня дитина Філа та Клер, відмінниця, більшу частину свого часу проводить за навчанням, повна протилежність Гейлі.

Нолан Гулд — Люк Данфі, єдиний син і молодша дитина Філа та Клер. Люк вважається досить бездумним через велику кількість сумнівних дій, зокрема застрягнення головою у поручні та стрибок на батуті, одягнений лише у спідню білизну та коробку на голові. Близько дружить з Менні.

Джессі Тайлер Фергюсон — Мітчелл Прітчетт, син Джея, брат Клер, партнер, а пізніше, чоловік Кемерона, названий батько Лілі. Має сором'язливий характер.

Ерік Стоунстріт — Кемерон Такер, чоловік Мітчелла та названий батько Лілі. Виріс на фермі у штаті Міссурі, що зробило його характер більш відкритим та емоційним, ніж у Мітчелла. Це часто призводить до непорозуміння з боку один одного.

Обрі Андерсон-Еммонс — Лілі Такер-Прітчетт, названа дочка Кемерона та Мітчелла, родом з В'єтнаму.

Рейд Юінг — періодичний хлопець Гейлі, у 10-му сезоні він і Гейлі нарешті одружилися.


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Nominations: Official Primetime Emmy Award Nominees [Архівовано 2012-02-05 у Wayback Machine.]. Emmys.tv (2010-07-08).
  2. April MacIntyre (30 серпня 2010). Emmy Awards 2010 Winners List, Surprises and Omissions. Monsters and Critics. Архів оригіналу за 13 липня 2013. Процитовано 30 серпня 2010.
  3. Gorman, Bill (29 червня 2010). Oxygen Gets ‘Glee,’ USA Nabs ‘Modern Family’ For Fall 2013 Syndication. TVbythenumbers. Архів оригіналу за 13 липня 2013. Процитовано 29 червня 2010.
  4. Gorman, Bill (29 червня 2010). USA Network Acquires Rights To ‘Modern Family’. TVbythenumbers. Архів оригіналу за 13 липня 2013. Процитовано 30 червня 2010.
  5. 'Modern Family' to be syndicated for 2013. USA Today. 18 жовтня 2010. Архів оригіналу за 13 липня 2013. Процитовано 18 жовтня 2010.
  6. Thorne, Will (2 липня 2019). ABC Sets Fall Premiere Dates for ‘Black-ish,’ ‘Modern Family’ Final Season. Variety (амер.). Процитовано 7 березня 2023.

Прес-релізи[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]