Анисимови Любов і Віктор

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Анісімови Любов і Віктор)
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Анисимови (Анісімови) — вокальний дует. Брат і сестра. Заслужені артисти України (1988). Лауреати 3-го республіканського конкурсу артистичної естради (Чернівці, 1982), Гран-прі на всесоюзному конкурсі (Ялта, 1983), лауреати конкурсу «С песней по жизни» (Москва, 1984).

Дует:

19811985 Анісімови — артисти Тернопільської, від 1985 — Вінницької філармоній.

Після закінчення музичної школи по класу скрипки Люба та Віктор вступають до Київського естрадно-циркового училища. Ставши його випускниками, Анісімови за розподілом їдуть працювати до Тернополя. Саме в цей час вони розпочинають свою творчу кар'єру, беруть участь у пісенних конкурсах та фестивалях. І вже восени 1982 р. отримують другу премію Республіканського конкурсу артистів естради у жанрі вокально-інструментальних ансамблів, що проходив у Чернівцях.

Наступного року в Ялті була ще одна перемога, яка докорінно змінила їхнє життя: на III Всесоюзному конкурсі артистів естради на найкраще виконання пісень країн соціалістичної співдружності дует Анісімових виборов Гран-прі.

Звичайно, після такого шаленого успіху Любов та Віктор потрапляють у центр уваги телебачення та глядачів не тільки в Радянському Союзі, а й стають бажаними гостями за кордоном, Їх запрошують на зйомки телевізійних програм («Ранкова пошта», «Ширше коло», «Від усієї душі», «Нумо, дівчата!» та ін.), про них знімають фільм «Ваш вихід, артисте!», дует бере участь в офіційних та урочистих концертах. Вони двічі як гості побували на конкурсі естрадної пісні в м. Зелена Гура (Польща), після чого твори з їхнього репертуару зазвучали в Болгарії, а згодом в Англії, Франції, Ізраїлі, Канаді. Фірма «Мелодія» підготувала диск із записом концерту артистів. Це був зірковий час Анісімових. Глядачі надовго запам'ятали їх, полюбили. Вони покорили публіку своєю «особливою чистотою, інтелігентністю голосоведіння, а ще світлою, дитинною безпосередністю як виконання, так і поведінки на сцені» (І. Кириліна).

Любов та Віктор ставали лауреатами ще кількох фестивалів («Молоді голоси», XII Всесвітній фестиваль молоді) і згодом були удостоєні звання Заслужених артистів УРСР.

Наприкінці 1980-х Анісімови перебралися у Вінницьку філармонію, а також записали один зі своїх найбільших хітів — пісню Сергія Бондаренка «Я загадаю бажання». Кілька успішних пісень Анісімови створили у співдружності з поетом Леонідом Федоруком та композитором Ігорем Юрковським. Найвідоміша з них — «Повернися, соловейку».

Восени 1994 року канадська фірма «Євшан» випустила два компакт-диски «Спогади і мрії» та «Золота осінь» на яких зібраний весь 10-річний доробок дуету. А на батьківщині касету Анісімових «Молитва кохання» лише через три роки випустило музичне об'єднання «Гарба».

У 2002 році лейбл «МЕД» випустив CD-збірник дуету Анісімових «Краще». У 2005 р. цей же лейбл випустив CD-збірник дуету Анісімових «З неба».

У репертуарі — твори українських та зарубіжних композиторів.

Гастролі в республіках колишнього СРСР, Польщі, Великій Британії, Ізраїлі.

Випустили платівку (1986), компакт-диски «Спогади і мрії», «Золота осінь», касету «Молитва кохання», збірку «Співають Анісімови» (К., 1990).

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]