Живі і мертві (фільм, 1964)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Живі і мертві
рос. Живые и мёртвые
Жанр військова драма
Режисер Олександр Столпер
Сценарист Олександр Столпер
У головних
ролях
Кирило Лавров, Анатолій Папанов, Олег Єфремов
Оператор Микола Олоновськийd
Кінокомпанія Мосфільм
Тривалість 231 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1964
IMDb ID 0057717
CMNS: Живі і мертві у Вікісховищі

«Живі і мертві» (рос. «Живые и мёртвые») — російський радянський двосерійний художній фільм, знятий на кіностудії «Мосфільм» в 1964 році режисером Олександром Столпером по першій частині однойменного роману Костянтина Симонова. Прем'єра фільму відбулася 24 лютого 1964. В 1967 році Олександр Столпер зняв продовження фільму — фільм «Відплата»[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму розгортається в тимчасовому відрізку з перших днів німецько-радянської війни і до середини зими 1941—1942 років, до початку контрнаступу радянських військ під Москвою.

Іван Синцов (Кирило Лавров), кореспондент армійської військової газети, що перебував у відпустці, з початком війни повертається у свою частину, розташовану в Білорусі. Однак доїхати до частини йому не вдається, оскільки радянські війська відступають. Замість своєї частини він потрапляє на збірний пункт в місті Борисов. Там його направляють в штаб разом з іншим офіцером. Вони виходять на дорогу віддалік один від одного, щоб проголосувати і з попутним машиною доїхати до Орші. Але в цей час налітає німецька авіація і його попутника і машину, яку він тільки що зупинив, розносить вибухом авіабомби. Синцов потрапляє в іншу військову газету, розташовану в Могильові, а потім в два оточення — під Могильовом в липні і під Єльнею в жовтні 1941-го…

У ролях[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]