Кендіс Найт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кендіс Найт
англ. Candice Night
Зображення
Зображення
Під час виступу «Blackmore's Night» у Таррітаунському м'юзік-холі 25 жовтня 2012 року
Основна інформація
Повне ім'яКендіс Лорен Ізралов (англ. Candice Lauren Isralow)
Дата народження8 травня 1971(1971-05-08) (53 роки)
Місце народженняГоппог, Нью-Йорк, США
Роки активності1993 — дотепер
ГромадянствоСША США
Професіямузикантка, співачка, авторка пісень
ОсвітаНью-Йоркський технологічний інститут
Інструментишоломія, раушпфайф, вістл, колісна ліра, блокфлейта, корнемюз, гемсхорн
Жанрфолкрок, хардрок
Колективи«Rainbow», «Blackmore's Night»
Співпраця«Beto Vázquez Infinity», «Aina», «Helloween»
ЛейблEdel
SPV GmbH
Ariola
Frontiers Records
candice-night.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Кендіс Найт (англ. Candice Night; уроджена Кендіс Лорен Ізралов, англ. Candice Lauren Isralow; нар. 8 травня 1971, Гоппог, Нью-Йорк, США) — американська співачка й музикантка. Кендіс Найт була вокалісткою, мультиінструменталісткою та авторкою текстів фолк-рок-проєкту «Blackmore's Night», який вона заснувала разом із своїм чоловіком, гітаристом Річі Блекмором, у 1997 році. Також вона є бек-вокалісткою рок-гурту «Rainbow» у 1994—1997 роках і з 2015 року дотепер.

Життя та творчість

[ред. | ред. код]

Ранні роки

[ред. | ред. код]

Кендіс Лорен Ізралов народилася в Гоппозі на Лонг-Айленді в єврейській родині. Її батько — лікар-подолог Келвін Артур Ізралов, мати — учителька Керол Лінн Гросс. У Кендіс також є молодший брат — Джарет Ізралов, банківський службовець, і молодша сестра — Сюзен Ів Ізралов.

Кілька років Кендіс брала уроки гри на фортепіано. У віці 12 років як «Кендіс Лорен» почала працювати моделлю. До 20 років знімалася для рекламних роликів, друкованих оголошень, рекламувала продукти на виставках. Пізніше вела радіошоу на радіостанції рок-музики на Лонг-Айленді та вчилась у Нью-Йоркському технологічному інститут, де вивчала комунікації.[1]

Знайомство з Річі Блекмором

[ред. | ред. код]

Бувши фанаткою «Rainbow», в 1989 році, після футбольної гри, вона попросила в Річі Блекмора автограф[2]. Увечері вони зустрілися в барі й довго говорили про привидів, музику, подорожі, історію, філософію. Із 1991 року вони стали жити разом.

У європейському турі «Deep Purple» 1993 року Кендіс Найт виконувала партію бек-вокалу в інструментальній композиції «Difficult to Cure»[2]. А потім стала бек-вокалісткою в композиціях «Ariel», «Black Masquerade», «Wolf to the Moon» і «Hall of the Mountain King» з альбому «Rainbow» «Stranger in Us All», а також написала текст для чотирьох пісень у вищезгаданому альбомі[2][1]. У 1994—1997 роках Найт також була бек-вокалісткою «Rainbow».

«Blackmore's Night»

[ред. | ред. код]
Виступ «Blackmore's Night» у Таррітаунському м'юзік-холі 25 жовтня 2012 року

Незважаючи на те, що Кендіс була недосвідченою як професійна вокалістка, Блекмор заохочував її до співпраці. Після розпаду «Rainbow» в 1997 році подружжя стало співзасновниками «Blackmore's Night» (назва проєкту була складена з їхніх прізвищ), де Кендіс Найт стала основною вокалісткою. Мати Кендіс, Керол Гросс, під псевдонімом Керол Стівенс стала менеджеркою «Blackmore's Night», а більшість текстів пісень першого альбому — «Shadow of the Moon» — написала саме Кендіс.

Найт також написала кілька пісень самостійно, зокрема «Now and Then» на альбомі «Under a Violet Moon» (1999) та «3 Black Crows» і «Ivory Tower» на альбомі «Ghost of a Rose» (2003). Пізніше вона продовжила писати всі тексти для пісень «Blackmore's Night» та грала в проєкті на дев'яти ренесансних і середньовічних інструментах.

«Rainbow»

[ред. | ред. код]

У 2015 році Кендіс Найт як бек-вокалістка приєдналася до відродженого Блекмором гурту «Rainbow».

Сольна кар'єра

[ред. | ред. код]

У 2011 році Найт видала свій перший сольний альбом «Reflections», у якій увійшли переважно софтрокові балади. Автором усіх пісень альбому є Найт.[3]

А в 2015 році вийшов другий її альбом — «Starlight Starbright», натхненний народженням її дітей, який містить кавер-версії улюблених композицій Найт й одну її нову пісню.

Участь в інших проєктах

[ред. | ред. код]

Кендіс Найт часто бере участь у проєктах інших музикантів. Так вона виконала три пісні в першому альбомі аргентинського метал-гурту «Beto Vázquez Infinity» 2001 року, в запису якого взяли участь також Тар'я Турунен із «Nightwish» та Сабіна Едельсбахер із «Edenbridge».

У 2003 році вона виконала партію Орії в метал-опері «Days of Rising Doom» німецького прогресив-метал гурту «Aina», в запису якої взяли участь різні виконавці, зокрема колишній басист і вокаліст «Deep Purple» Гленн Г'юз.

У 2006 році Найт виконала пісню німецького павер-метал гурту «Helloween» «Light the Universe» з їхнього альбому «Keeper of the Seven Keys: The Legacy», а також знялася у відеокліпі на цей трек.

У грудні 2008 року пісня «Blackmore's Night» «Old Mill Inn» прозвучала у фільмі «Людина Так» (англ. «Yes Man») із Джимом Керрі.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

Напередодні Різдва 1994 Кендіс Найт заручилася з Річі Блекмором, а 5 жовтня 2008 року вони офіційно оформили шлюб.[4]

27 травня 2010 року у подружжя народилася донька Отем Есмеральда (англ. Autumn Esmeralda)[5]).

Подружжя живе в Маунт-Сінай на Лонг-Айленді.

Дискографія

[ред. | ред. код]

З «Rainbow»

[ред. | ред. код]
  • Stranger in Us All (1995)
  • Black Masquerade (2013)
  • Memories in Rock: Live in Germany (2016)
  • Live in Birmingham 2016 (2017)
  • Memories in Rock II (2018)

З «Blackmore's Night»

[ред. | ред. код]

Сольні альбоми

[ред. | ред. код]
  • Reflections (2011)
  • Starlight Starbright (2015)

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. а б Bret Adams. Blackmore's Night. Biography. Allmusic. Архів оригіналу за 23 січня 2011. Процитовано 28 серпня 2022.
  2. а б в Did you have a dream?. Candice Night. Процитовано 28 серпня 2022.
  3. Candice Night – Reflections. MusicWatch. Архів оригіналу за 28 грудня 2011. Процитовано 28 серпня 2022.
  4. Ritchie Blackmore, Longtime Girlfriend Candice Night Tie The Knot. Blabbermouth.net. 13.10.2008. Архів оригіналу за 6 червня 2011. Процитовано 28 серпня 2022.
  5. Ritchie Blackmore And Candice Night Announce Arrival Of First Child, Autumn Esmerelda. Brave Words & Bloody Knuckles. 26.07.2010. Архів оригіналу за 3 грудня 2013. Процитовано 28 серпня 2022., 7 лютого 2012 року — син Рорі Дартаньян (англ. Rory Dartanyan

Посилання

[ред. | ред. код]