Керем Бюрсін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Керем Бюрсін
тур. Kerem Bürsin
Народився 4 червня 1987(1987-06-04)[1] (36 років)
Стамбул, Туреччина[1]
Громадянство  Туреччина
Діяльність актор, кіноактор, модель, продюсер
Alma mater Austin High Schoold і Коледж Емерсонd
Роки діяльності 2006 — тепер. час
IMDb nm2792064

Керем Бюрсін (тур. Kerem Bürsin; нар. 4 червня 1987, Стамбул, Туреччина) — турецький актор, відомий за роллю в таких проєктах, як «В очікуванні сонця», «Справа честі» і «Постукай в мої двері».

Біографія[ред. | ред. код]

Дитинство і юність[ред. | ред. код]

Керем Бюрсін народився 4 червня 1987 року в Стамбулі. Мати Чігдем — домогосподарка, батько Ібрагім Памір — бізнесмен, який керував міжнародною компанією. Крім Бюрсіна, у сім'ї виховувалася донька Меліс, старша за Керема на три роки.

Дитячі роки в біографії хлопця були насиченими. Перший переїзд відбувся, коли йому не виповнилося й року. За службовим обов'язком батьки зі Стамбула вирушили до Шотландії, але і там надовго не затрималися. Наступною точкою стала Індонезія, де сім'я прожила до 5-го дня народження Керема. Бюрсін жив у таких країнах, як Шотландія (Едінбург), Індонезія (Медан, Джакарта), Об’єднані Арабські Емірати (Абу-Дабі, Дубай ), Туреччина (Анкара, Стамбул), Малайзія (Куала-Лумпур), США (Техас, Бостон, Лос-Анджелес). Але це анітрохи не зашкодило вихованню дітей в сім'ї. Актор зізнався, що роз'їзди допомогли йому сформувати характер. Уже в дитинстві у Керема з'явилися повага до інших національностей і інтерес до культури різних країн. [2]«Ви навчаєтеся поважати думку людей усіма можливими способами. У той же час ви вчитеся бути відкритими до різних ідей. Перш за все, ви на 100% стаєте відкритими до будь-якої позитивної та негативної критики. Звичайно, це показало мені, наскільки насправді багатий наш світ. Ваші горизонти розширюються... Ви вчитеся жити разом з людьми, які відрізняються від вас, незалежно від їхніх поглядів, переконань чи культури», — розповів Керем для Esquire у 2017 році.

Окрім цього, Керем навчився поважати людей незалежно від їхнього статку, положення та походження, піклуватися про тварин і навколишнє середовище: «Я взяв на себе відповідальність допомагати в дуже молодому віці. У середній школі я проводив три дні на тиждень з дітьми, які зазнали насильства. Ми ходили з ними в кіно, вечеряли з ними, розмовляли з ними, щоб зробити позитивний внесок у їх життя в дуже молодому віці. Також я дізнався, як важливо допомагати тваринам. Ми зациклені на непотрібних речах у житті, переживаємо за себе. Участь у проєктах соціальної відповідальності дуже важлива для того, щоб бути з тими, хто потребує допомоги, підтримувати їх і позитивно впливати на життя людей», — Esquire 2017.

Його батьки живуть в штаті Техас (США). Про дитинство актор згадує і говорить в інтерв'ю з великим захопленням. «Звичайно, з віком ти краще розумієш, що сім’я означає все. Тому що куди б ви не поїхали, усе змінюється: від людей навколо вас до культури життя, в якому ви живете. Тому ти лише наодинці з родиною. З часом вони стають вашими найближчими друзями. Ви вчитеся робити все разом, адаптуватися до спільного життя та спілкуватися один про одного», — Esquire 2017.

У 1999 році у віці 12 років він разом з сім'єю переїхав до США. У підлітковому віці він задумався про кіно і створив зі шкільними друзями власну рок-групу. «Після школи ми збиралися з друзями, грали як божевільні та давали концерти. В якийсь момент свого життя я хотів цікавитися тільки музикою. Звичайно, моя сім'я не сприйняла цю ідею добре», — Esquire 2017.

Закінчивши школу, він переїжджає в Бостон, де вступає до коледжу Емерсон і також бере уроки акторської майстерності поки вчиться. Однак батько хотів, щоб син присвятив себе серйозній справі, яка дасть професійні навички і посприяє кар'єрному і соціальному зростанню. Схвалення впало на маркетологів.

Щоб не засмучувати батьків, Керем вступив до вузу в Лос-Анджелесі. Але навчання давалося важко, а голову не покидали думки про великий екран. Хлопець розумів, що освіта і зв'язки батька забезпечать безтурботне майбутнє, а душа тягнулася до фільмів. Вибір був зроблений. Варто сказати, що мати підтримала сина в цей момент.

Він був обраний кращим актором театру на конкурсі в середній школі в США. Перш ніж стати актором, він працював водієм, офіціантом, вишибалою. Керем володіє привабливою східною зовнішністю, що дозволило йому реалізуватися в якості фотомоделі, хоча він прямо каже, що не вважає себе надто гарним.

Бюрсін раніше знімався в американських телевізійних фільмах, включаючи «Акуловосьминіг» (Sharktopus) в 2010 році[3]. 9 вересня 2013 він з'явився в рекламі Line[4]. Велику популярність він здобув після ролі Керема Сайера в серіалі «В очікуванні сонця». У 2016 році він був обличчям бренду Mavi Jeans разом зі своєю колишньою дівчиною Серенай Сарикая[5]. Бюрсін стежить за голівудсько-турецькими постановками і вважає за краще використовувати англійську та турецьку мови в акторській грі. Алтан Денмез запросив Бюрсіна на головну роль в свій наступний серіал «Справа честі». Йігіт Килич у виконанні Бюрсіна вийшов зухвалим і хитрим, розпусним і егоїстичним. Потім у творчій кар'єрі Керема настала перерва. До акторської роботи він повернувся в 2017 році з багатосерійною драмою Чагрів Віла Лостували і Ендер Міхлара «Це місто піде за тобою». У 2020 році Бюрсін був запрошений на головну роль в серіалі «Постукай у мої двері» разом з Ханде Ерчел[6].

Особисте життя[ред. | ред. код]

Про особисте життя Керем говорить з журналістами неохоче, але деякі відомості про його стосунки з дівчатами все-таки стають надбанням громадськості. Після переїзду в Туреччину у Бурсіна почався роман з колегою Ягмур Танрисевсін. Союз проіснував рік, після чого пара розлучилася. Сам Керем не пояснював причини розлучення, але його друзі розповіли, що всьому виною став характер супутниці актора: йому дошкуляли її капризи і розбещеність.

З 2016 у артиста був роман з колегою по зйомках в рекламі Mavi Серенай Сарикая. Він зізнався, що це найдовші та найщасливіші його стосунки. Окрім того, в інтерв'ю журналу «Grazia» чоловік повідомив: йому завжди було важко закохуватися. При цьому знаменитість шанобливо ставиться до жінок. Говорять, що Бюрсін готовий був взяти в дружини обраницю і навіть зробив дівчині пропозицію, але Серенай зажадала складання шлюбного контракту. Розбіжності привели до конфліктів, молоді люди так і не прийшли до єдиного рішення. Наскільки правдива ця інформація — невідомо, але пара тихо та мирно розійшлася в 2019 році.

День у проміжку 2020 і 2021 рр. завʼязалися стосунки між Керемом і Ханде Ерчел, його партнеркою по серіалу «Постукай у мої двері». Пара стала головною новиною турецьких ЗМІ, але зрештою розійшлася в 2022 році.

Варто зазначити, що Керем не наслідує «традицію», яка притаманна багатьом турецьким зіркам, і не пориває всі звʼязки з колишніми або їхніми товаришами. Так, Керем до сих пір підписаний на Серенай Сарикая та сестру Ханде Ерчел, Ґамзе Ерчел (інформація станом на серпень 2023 року).

Благодійність[ред. | ред. код]

У 2014 році він був одним із акторів, які брали участь у Ice Bucket Challenge для підтрики людей з SAL.

2 квітня 2015 року він з’явився в рекламному відео за гендерну рівність кампанії #Ido руху HeForShe Організації Об’єднаних Націй з гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок, за участю акторів Мерта Фірата, Буґри Гюльсой , Серкана Алтунорак, Сарпа Левендоглу та актрис Фарах Зейнеп Абдулла, Арзум Онан , Озге Озпірінчі та Сельми Ергеч. У грудні 2021 року Керем Бюрсін став першим турецьким представником руху [7].

8 жовтня 2015 року Бюрсін виступає з промовою в Стамбулі під час конференції «Розширення прав і можливостей дівчат через освіту», організованої Фондом «Айдин Доган» у співпраці з ЮНІСЕФ, ЮНФПА та ООН-Жінки в рамках першого Міжнародного дня дівчат, присвячений темі «Сильніші дівчата, сильніші і завтра»[8].

У 2017 році, щоб відзначити 70-річчя ЮНІСЕФ у Туреччині, Бюрсін і письменниця Айше Кулін очолили аукціон пожертвувань для дітей на щорічній гала-церемі Фонду[9].

Фільмографія[ред. | ред. код]

Фільми[ред. | ред. код]

Рік Оригінальна назва Назва українською Роль Примітки
2006 Thursday Четвер Grauss
2007 Strawberry Melancholy Полунична меланхолія Travis Незалежне американське кіно
2010 Wendigo Вендиго Andy
2010 Sharktopus «Акуловосьминіг» Andy Flynn Телевізійний фільм
2013 Lanetliler Sarayı Палац Проклятих Adam
2014 Unutursam Fısılda Прошепоти, якщо забуду Erhan Кінофільм
2018 İyi Oyun Хороша гра Rüzgâr
2018 Can Feda Чи може Феда? Kaptan Pilot Onur Keskin
2020 Eflatun Ефлатун Oflaz Незалежне кіно
2022 A Todo Tren 2 Todo Tren 2 Іспанський фільм

Телевізійні серіали[ред. | ред. код]

Рік Оригінальна назва Назва українською Роль Примітки Канал
2013 Güneşi Beklerken В очікуванні сонця Kerem Sayer/Güneş Sayer Головна роль Канал D
2014 Ulan İstanbul Улан-Стамбул Yiğit Kılıç Запрошений гість
2014-2015 Şeref Meselesi Справа честі Головна роль
2017 Bu Şehir Arkandan Gelecek Це місто піде за тобою Ali Smith atv
2018-2019 Muhteşem İkili Чудова двійка Mustafa Kerim Can / MKC Канал D
2020 Sen Çal Kapımı Постукайся в мої двері Serkan Bolat FOX
2023 Ya Çok Seversen Якщо сильно полюбиш Ateş Arcalı Канал D

Вебсеріали[ред. | ред. код]

Рік Оригінальна назва Назва українською Роль Примітки Платформа
2018 Yaşamayanlar Неживі Dmitry Головна роль BluTV
2020-2021 Aynen Aynen Точно так само Deniz
Незабаром Bi Tuhaf Hikaye Дивна історія

Реклама[ред. | ред. код]

Рік Компанія/продукт
2013 Line
2014 Lipton
Turkcell Superonline
2015-2016 Mavi
2016-2017 Nike
2017 Garanti BBVA
2018 Nescafé
2019 H&M
Hublot
2020 Under Armour
BMW
2021-2022 Lipton

Нагороди[ред. | ред. код]

Рік Премія Категорія У фільмі/серіалі Статус
2014 3. Ege Üniversitesi Medya Buluşması Найкращий актор Güneşi Beklerken Перемога
Dilek Ödülleri Найкращий актор Перемога
20.Altın objektif ödülleri Найкращий перспективний актор [10] Перемога
3.Kristalfare Medya ödülleri Найкращий актор Перемога
Ege Üniversitesi Ödülleri Найкращий актор [11] Перемога
Ayaklı Gazete 5. Yılın Yıldızları Ödülleri Найкращий актор у молодіжному серіалі [12] Перемога
14. Yılın Yıldızları Ödülleri Найулюбленіший кіноактор-чоловік [13] Unutursam Fısılda Перемога
GQ Türkiye Нова зірка року Перемога
2015 22. İTÜ Başarı Ödülleri Найуспішніший чоловік [14] Unutursam Fısılda Перемога
GSÜ EN Ödülleri 2014: Найкраща чоловіча роль у телесеріалі/кіно Şeref Meselesi Перемога
2017 Uluslararası Seul Drama Ödülleri Найкращий актор [15] Bu Şehir Arkandan Gelecek Перемога
2021 Yıldız Teknik Üniversitesi Yılın Yıldızları Ödülleri Найулюбленіший чоловічий серіал / кіноактор Постукайся в мої двері Перемога
1. Sinemaport Ödülleri Найкраща чоловіча роль у серіалі Перемога
Öğrencilere Sorduk Proje Ödülleri Найкращий дует з Ханде Ерчел [16] Перемога
Golden Wings Dijital İçerik Ödülleri Найкращий актор року Перемога
Güzel Awards Найкраща пара телесеріалу Перемога
Найкращий актор Перемога
Produ Ödülleri Найкраща чоловіча роль іноземною мовою Номінація
10. KTÜ Medya Ödülleri Найкраща пара телесеріалу (Hande & Kerem) Перемога
İstanbul Üniversitesi 7. Altın 61 Ödülleri Найкраща пара телесеріалу (Hande & Kerem) Перемога
9. Ayaklı Gazete Ödülleri Найкраща пара телесеріалу (Hande & Kerem) Перемога
Найкращий актор романтичної комедії Перемога
47. Премія «Золотий метелик» Найкраща пара телесеріалу (Hande & Kerem) Перемога
Найкращий актор у романтичному комедійному серіалі Номінація
Найкраща чоловіча роль у комедійному серіалі Aynen Aynen Номінація
2022 7. Türkiye Gençlik Ödülleri Найкраща чоловіча роль у серіалі Постукайся в мої двері Перемога
Найкраща пара телесеріалу (Hande & Kerem) Номінація
Produ Ödülleri Найкраща чоловіча роль іноземною мовою Перемога

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Freebase Data DumpsGoogle.
  2. Kerem Bürsin, Nasıl Kızlardan Hoşlandığı Açıkladı! - Magazin için Doğru Adres - Teen Magazin | Genç Magazin. web.archive.org. 4 жовтня 2017. Архів оригіналу за 4 жовтня 2017. Процитовано 17 березня 2021.
  3. HUNKS OF HORROR: SHARKTOPUS (2010): Interview With Kerem Bürsin. web.archive.org. 5 травня 2016. Архів оригіналу за 5 травня 2016. Процитовано 20 січня 2023.
  4. Güneşi Beklerken Oyuncuları Beyaz Show'a Konuk Oldu - Magazin için Doğru Adres - Teen Magazin | Genç Magazin. web.archive.org. 8 жовтня 2017. Архів оригіналу за 8 жовтня 2017. Процитовано 17 березня 2021.
  5. Kerem Bursin ve Serenay Sarıkaya`lı Mavi reklamı - Trendus.com. www.trendus.com. Процитовано 20 січня 2023.
  6. DoYouKnowTurkey (29 травня 2021). Kerem Bursin: A Brave and Romantic Star Celebrities. DoYouKnowTurkey (амер.). Процитовано 20 січня 2023.
  7. Famous Actor Kerem Bürsin became the first National HeForShe Advocate for Turkey. UN Women – Europe and Central Asia (англ.). Процитовано 20 січня 2023.
  8. Güçlü Kızlar Demek, Güçlü Yarınlar Demektir! – Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri, Turktime Haber Portalı. www.turktime.com. Процитовано 20 січня 2023.
  9. UNICEF. UNICEF dostları çocuklar için buluştu. www.unicefturk.org (тур.). Процитовано 20 січня 2023.
  10. {https://web.archive.org/web/20140607000216/http://gecce.com/magazin/haber/kerem-bursinin-hayranlarindan-sikayetci}}
  11. {https://web.archive.org/web/20150110111929/http://radyoegekampus.com/tag/ege-universitesi-medya-odulleri/}}
  12. {https://www.medyatava.com/haber/ayakli-gazete-5-tv-yildizlari-odulleri-sahiplerini-buldu_115034}}[недоступне посилання]
  13. {https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/arzuhan-dogan-yalcindag-en-begenilen-is-kadini-odulunu-aldi-27928510}}[недоступне посилання]
  14. {https://web.archive.org/web/20150402162745/http://gecce.com/magazin/foto-galeri/22-itu-emos-basari-odulleri-sahiplerini-buldu?p=5}}
  15. {http://www.ranini.tv/haber/26574/1/kerem-bursin-ile-cesur-ve-guzel-seulden-odulle-dondu}}
  16. {https://www.dizidoktoru.com/ozel-haber/edsere-bir-odul-daha-h11589.html}}

Посилання[ред. | ред. код]