Коко Роша

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коко Роша
Coco Rocha
Коко Роша в 2012 році
Народження10 вересня 1988(1988-09-10) (35 років)
Торонто, Онтаріо, Канада
ГромадянствоКанада Канада
Професіямодель
ОсвітаMcRoberts Secondary Schoold
Зріст178 см
Груди84  см
Талія61 см
Стегна86,5 см
Волоссякаштанове
Очіблакитні
Розмір одягу34
Розмір взуття37
АгентствоElite Model Management
coco-rocha.com

CMNS: Коко Роша у Вікісховищі

Коко Роша (англ. Coco Rocha; 10 вересня 1988, Торонто, Онтаріо, Канада)  — канадська супермодель. Має ірландське та українське коріння.[1].

Біографія

[ред. | ред. код]

Коко народилася в Торонто (провінція Онтаріо), потім переїхала в Річмонд, будучи зовсім юною. Її батьки працюють на авіалініях. Мати, Джуаніта, працює стюардесою, а батько, Тревор Гейнс, — завідувач квиткових кас. У Коко є також сестра Ліндсі і брат Грег Морендін.

Роша — одна з небагатьох моделей, хто висловився проти поширеності харчових розладів в модельному бізнесі. Вона визнала тиск, з яким вона зіткнулася, будучи недосвідченою моделлю, та відгуки про її вагу, яку вона набрала після поїздки в Сінгапур. У листі, адресованому Associated Press, вона говорила:

Я ніколи не забуду поради, яку мені дали люди в агентстві, коли побачили моє тіло. Вони сказали: «Ти повинна ще більше схуднути. Цього року модою править анорексія. Ми не хочемо, щоб ти була страждаючою анорексичкою, просто будь схожою на неї ».

Коко є Свідком Єгови і проповідує по домівках. Вона каже: «Насамперед я християнка, а тільки потім модель». Однак в юності їй не завжди вдавалося протистояти вимогам замовників. У злагоді зі своїми релігійними переконаннями вона твердо відмовляється позувати голою або напівоголеної. «Я не демонструю свої груди, я не позую з сигаретою в руці і я не цілуюся з хлопцями-моделями під час фотосесій. Я не суджу тих, хто це робить, мої найкращі подруги — моделі Victoria `s Secret, просто я сама в цьому не беру участь», — говорить модель.

Кар'єра

[ред. | ред. код]

У 2002 агент Чарльз Стюарт познайомився з Коко на ірландському танцювальному конкурсі і запитав її, чи не хоче вона спробувати себе як модель. До цього вона і не думала про подібне. Коли Коко починає працювати моделлю, її уявлення про моду є обмеженими.

Коко розпочала свою професійну кар'єру моделі у 2004 році, підписавши контракт з агентством ВЕРХОВНИЙ в Нью-Йорку. Через два роки Роша познайомилася з фотографом Стівеном Меіселем. Незабаром вона постала в одній зі статей з Джеммою Ворд та Амандою Мур. Завдяки цій статті кар'єра Коко пішла в гору, і вже в січні 2006 вона красувалася на обкладинці італійського Vogue, а через тиждень Роша ходила по подіуму на тижні високої моди весна / літо 2006 в Нью-Йорку для групи дизайнерів, серед яких найбільш відомими були Марк Джейкобс і Ганна Суї.

За лаштунками показу Анни Суї., Роша зустріла модель Наомі Кемпбелл, яка, тримаючи Коко за руки зізналася, що їй подобається хода Коко і відтепер вона буде її фавориткою. Після Нью-Йоркського Тижня Моди Коко отримала запрошення брати участь і в паризькому тижні моди. Вона демонструвала одяг для таких шанованих дизайнерів як Стелла Маккартні, Шіеці Чен, Крістіан Лакруа, Емануель Унгаро, і була обрана Марком Джейкобс для відкриття і закриття його показу Луї Віттон. Під час показу Жана-Поля Готьє осінь / зима 2007 року, натхненного гірською місцевістю, Роша відкривала його ірландським танцем; американський Vogue назвав це явище «моментом Коко» і запропонував використовувати його як знак про те, що модельний бізнес сумує за справжнім супермоделям.

У травневому Vogue (США) 2007 Коко постала на обкладинці з моделями Даутцен Крус, Керолайн Трентіно, Ракель Зіммерман, Сашею Півоваровою, Агнесс Дейн, Джесікою Стем, Гіларі Роду, Шанель Іман і Лілі Дональдсон як новий склад супермоделей. В 2008 агент кастингу Джеймс Скаллі, який відповідальний за вибір моделей на тижнях моди, говорить про Коко: Спочатку я не міг повірити в те, що говорили про неї дизайнери, але через кілька хвилин після зустрічі з нею, я був повністю зачарований і зрозумів, чому всі люблять її. Деякі люди вважають, що її погляд досить специфічний, а я вважаю, що вона дівчина — хамелеон..

Роша позувала для багатьох модних журналів, включаючи Vogue, Flare, Fashion, Numéro, French, W, Harper's Bazaar, Dazed & Confused, i-D, Time Style & Design і т.д. Починаючи з самого дебюту, Коко побувала обличчям багатьох модних кампаній, таких як Американа Манхассет, Balenciaga, Шанель, D & G, Dior, Dolce & Gabbana , Lanvin, Розрив, Tommy Hilfiger, Ів Сен-Лоран і Rimmel.

Коко Роша увійшла до тридцятки найкращих моделей 2000 років, складеної паризьким Vogue.

У липні 2010 року Роша з'являлася в vogue.co.uk кожен день протягом місяця, особливо в рубриці «Сьогодні я ношу». Вона пішла по стопах Алекси Чанг і Олівії Пелермо, демонструючи свій стиль на кожен день. В наступному місяці Роша з'явилася на рекламному щиті на Таймс-Сквер для рекламної кампанії з журналом Мері Клер у співпраці з Проектом Подіум, в якому вона змоделювала дизайн перемоги суперника.

Особисте життя

[ред. | ред. код]

Чоловік Коко Роша — дизайнер інтер'єрів Джеймс Конран (одружені з червня 2010 року). 28 березня 2015 року модель народила дочку Айоні Джеймс.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Rachel Heinrichs (30 вересня 2014). Meet Our November Cover Star, Coco Rocha! (англ.). flare.com. Архів оригіналу за 13 лютого 2015. Процитовано 5 вересня 2015.