Майкрософт Україна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Майкрософт (Microsoft Corporation)
Тип ТОВ
Галузь Комп'ютерна техніка
Програмне забезпечення
Засновано 25 червня 2003 
Штаб-квартира Київ, Україна
Ключові особи Ян Пітер де Йонг
Холдингова компанія Microsoft
microsoft.com/uk-ua/

«Майкрософт Україна» (англ. Microsoft Ukraine) — ІТ-компанія з програмного забезпечення в Україні, частина міжнародної інформаційно-технологічної транснаціональної корпорації Microsoft, що в Україні З 2003 року. Офіс у Києві відкрито 25 червня 2003 р[1].

До завдань підприємства входить розвиток ринку програмного забезпечення та просування продуктів Microsoft, підтримка партнерів та замовників, а також локалізація новітніх технологій корпорації та реалізація соціальних проєктів на території України.

Підприємство є членом Американської торговельної палати в Україні, Європейської бізнес асоціації, Асоціації підприємств інформаційних технологій України (з 2008).

Хронологія подій[ред. | ред. код]

У 2009 Україна стала учасницею Програми урядової безпеки Microsoft (Government Security Program). В рамках програми компетентні органи отримують доступ до коду операційної системи Microsoft, а також до технічної документації та консультацій фахівців.

У березні 2012 вісім продуктів Microsoft отримали сертифікати Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, що підтверджує їхню відповідність вимогам технічного захисту інформації в державі:

Раніше для використання в державних установах були сертифіковані операційні системи — Windows Vista і Windows XP SP.

Партнерство[ред. | ред. код]

У грудні 2019 року Київстар і Microsoft Україна уклали стратегічне партнерство. В рамках меморандуму про взаєморозуміння компанії домовилися: спільно розробляти і просувати конвергентні корпоративні рішення в області IoT, Big Data, AI та хмарних обчислень; об'єднати потужності та можливості Київстар з провідними технологіями Microsoft для запуску рішень на базі AI; за погодженим планом спільно розробляти інноваційні рішення IoT на платформі Microsoft Azure, які будуть підкріплені аналізом даних, передовими технологіями мобільного зв'язку та обчислювальними можливостями[2]

Активність, заходи та співробітництво компанії[ред. | ред. код]

Щорічно, починаючи із 2017 року «Microsoft Україна» проводить Digital Evolution Forum. Ключові посилання заходу: неуникність цифрової трансформації та технології як двигун індустрій[3].

Компанія Microsoft у рамках Global Teacher Prize Ukraine обрала переможницею вчительку комп'ютерних наук зі Львова Анну Величко, що викладає у приватній інноваційній школі ThinkGlobalLviv[4].

«Microsoft Україна» приєдналась до проєкту "Smart city" у Харкові. У жовтні 2019 року міська влада Харкова і директор ТОВ «Майкрософт Україна» Ян Пітер де Йонг підписали меморандум про співпрацю[5].

Microsoft став партнером заходу з популяризації вивчення інформатики — Тижня коду, який проходив з 9 по 15 грудня в київському ліцеї “Наукова зміна”[6].

Відзнаки[ред. | ред. код]

У 2010 «Майкрософт Україна» визнано переможцем Національного конкурсу «Благодійник року» в номінації «Транснаціональна компанія».[1]

У 2010-2013 компанія є незмінним переможцем щорічного конкурсу «Ukrainian IT-Channel Award» у номінації «Найкращий вендор програмного забезпечення».[7][8]

Керівники підприємства[ред. | ред. код]

Генеральним директором «Майкрософт Україна» з 2007 року був Ерік Франке. У 2009 на цій посаді його замінив Дмитро Шимків. Із жовтня 2014 генеральним директором «Майкрософт Україна» була Васильєва Надія Борисівна.[9] З лютого 2019 року представництво «Microsoft» в Україні очолив новий генеральний директор Ян Пітер де Йонг. Ян Пітер відповідає за стратегічне зростання, трансформацію українських клієнтів та партнерів, а також посилений фокус закцентований на цифровізацію країни[10].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Olga Dergunova (24 червня 2003). Открытие офиса Майкрософт в Украине. Microsoft. Архів оригіналу (PPT) за 25 червня 2013. Процитовано 1 березня 2011.(рос.)
  2. Київстар і Microsoft Україна уклали стратегічне партнерство. www.unian.ua (укр.). Архів оригіналу за 6 грудня 2019. Процитовано 12 березня 2020.
  3. Как прошел третий ежегодный Digital Evolution Forum.2019 от Microsoft в Киеве. delo.ua (рос.). Архів оригіналу за 4 грудня 2019. Процитовано 12 березня 2020.
  4. Zaxid.net. Львівську вчительку Анну Величко визнали найбільш інноваційною в Україні. ZAXID.NET (укр.). Архів оригіналу за 20 грудня 2019. Процитовано 12 березня 2020.
  5. группа «Объектив». Компания «Microsoft» присоединится к проекту “Smart city” - Харьков | «Объектив». Новости Харькова и Харьковской области. Медиа группа «Объектив» (ru-RU) . Архів оригіналу за 19 жовтня 2019. Процитовано 12 березня 2020. {{cite web}}: Пропущено |author1= (довідка)
  6. Година коду: українські школи приєдналися до заходу з популяризації інформатики. www.ukrinform.ua (укр.). Архів оригіналу за 4 березня 2020. Процитовано 12 березня 2020.
  7. Визначені переможці Ukrainian IT-Channel Award 2010 [Архівовано 2 лютого 2011 у Wayback Machine.] АПІТУ
  8. Визначені володарі українських «Оскарів» у галузі інформаційних технологій [Архівовано 17 червня 2016 у Wayback Machine.] АПІТУ
  9. Надія Васильєва призначена генеральним директором «Майкрософт Україна». 20 жовтня 2014. Архів оригіналу за 23 грудня 2014. Процитовано 20 жовтня 2014.
  10. Microsoft в Україні отримав нового гендиректора. Інформаційне агентство Українські Національні Новини (УНН) (укр.). Архів оригіналу за 22 жовтня 2020. Процитовано 12 березня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]