Микитчаки Галина і Тарас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Микитчак Галина Степанівна (нар. 8 грудня 1984, м. Львів), Микитчак Тарас Ігорович (нар. 16 вересня 1979, с. Слобідка Стрийського району, Львівщина) — українські дитячі письменники-фантасти, вчені та сценаристи мультиплікаційних фільмів.

Біографія[ред. | ред. код]

Галина народилася у місті Львові. Навчалася у середній школі № 100 м. Львова. Закінчила географічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка у 2006 р. Кандидат географічних наук. Працює у Львівській міській раді.

Тарас народився в селі Слобідка на Стрийщині. Навчався у середній школі № 2 м. Стрия. Закінчив біологічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка в 2001 р. Кандидат біологічних наук. Працює в Інституті екології Карпат НАН України.

Подружжя виховують двох доньок — Діану і Євгенію.

Творчість[ред. | ред. код]

Співавтори циклу дитячих книжок про пригоди двох друзів, Дзвінки-Джмеленя й Дмитрика-Хитрика. Жанр — дитяче фентезі, що тісно переплітається з українською міфологією. Герої книжок — сучасні діти, їхні батьки й родичі, сусіди, які потрапляють у різноманітні міфологічні ситуації. Дзвінка й Дмитрик живуть у Львові й багато мандрують. У першій книзі вони вступають у боротьбу зі справжнісінькими злиднями та їхньою володаркою Мареною, у другій — намагаються врятувати Канікульне озеро від мера Триндикала й забудовників Захланських разом з водяником-сантехніком і русалкою з Полтви. Пригоди в третій книзі перенесуть читачів у загадковий куточок Карпат, де у верхів'ї Чорного Черемошу потрібно знайти загадкового Рожка і вберегти його від Марени, Вогняного Дідька та їх поплічників. У четверій книзі Дзвінка й Дмитрик відпочиватимуть в Алупці, політають на дивовижному дереві Ву й навіть познайомляться зі Святим Петром. Автори багатьох сценаріїв для мультфільмів львівської анімаційної компанії «АРТ-Відео», з якою співпрацють уже десять років, романів й оповідань. У авторському доробку Тараса також роман-фентезі «Долина Єдиної Дороги» (диплом Всеукраїнського конкурсу романів, кіносценаріїв і п'єс Коронація слова 2007).

Бібліографія[ред. | ред. код]

У співавторстві видали дві книги, публікація ще двох запланована на початок 2018 року: «Джмеленя та володарка злиднів» (Вінниця: Теза, 2017). «Джмеленя та Канікульне озеро» (Вінниця: Теза, 2017). «Джмеленя та Рожко з Чивчинського лісу» (Вінниця: Теза, 2018). «Джмеленя та дерево Ву» (Вінниця: Теза, 2018).

Тарас Микітчак: «Долина Єдиної Дороги» (Львів: Скриптум Бук-Хауз, 2008). Оповідання «Не апостол, але яка різниця», «Спіріотека» («УФО», 2012. 2015).

Сценаристи мультсеріалів: «Казковий Патруль» (Львів, АРТ-Відео, 2008—2009). «Легенди України» (Львів, АРТ-Відео, 2009—2010). «Різдвяна Казка» (Львів, АРТ-Відео, 2014—2017). «Духовне Намисто» (Львів, АРТ-Відео, 2014—2016). «Святкове Намисто» (Львів, АРТ-Відео, 2017).

Галерея[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]