Міст надто далеко (фільм, 1977)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Міст надто далеко
англ. A Bridge Too Far
Жанр воєнно-історична драма
Режисер Річард Аттенборо
Продюсер Джозеф Едвард Лівайн[en]
Сценарист Вільям Голдмен[en]
На основі роману Корнеліуса Раяна
У головних
ролях
Дірк Богард, Джеймс Каан,
Майкл Кейн, Шон Коннері,
Ентоні Гопкінс, Джин Гекмен,
Лоуренс Олів'є, Роберт Редфорд,
Максиміліан Шелл
Оператор Джефрі Ансворт
Композитор Джон Едісон[en]
Кінокомпанія Joseph E. Levine Productions
United Artists
Дистриб'ютор United Artists і Netflix
Тривалість 176 хв.
Мова англійська
Країна США США
Велика Британія Велика Британія
Рік 1977
Кошторис $ 26 000 000
Касові збори $ 50 800 000
IMDb ID 0075784
Рейтинг IMDb: 7.4/10 stars
CMNS: Міст надто далеко у Вікісховищі

«Міст надто далеко» (англ. A Bridge Too Far) — епічний американо-британський воєнно-історичний фільм 1977 року режисера Річарда Аттенборо, заснований на однойменній книзі 1974 року ірландського та американського письменника і журналіста Корнеліуса Раяна, адаптованої Вільямом Голдменом. У кінострічці розповідається про військову операцію 1944 року, одну з найважливіших операцій Антигітлерівської коаліції в Західній Європі. У фільмі грає блискучий акторський склад. Музику до фільму написав Джон Едісон, який служив у британському 30-му армійському корпусі під час цієї операції.

Сюжет[ред. | ред. код]

У кінострічці розповідається про історію провалу Голландської повітряно-десантної операції під час Другої світової війни, спроби союзників прорвати німецькі лінії і захопити кілька мостів на окупованій території, в тому числі один в Арнемі, з головною метою обійти німецьку оборону щоб закінчити війну до Різдва 1944 року.

Ролі виконують[ред. | ред. код]

Навколо фільму[ред. | ред. код]

  • Кінокритики звинувачували продюсера Джозефа Едварда Лівайна за те, що він вибрав тридцяти п'ятирічного Раяна О'Ніла, щоб грати генерала армії. Однак, насправді бригадний генерал Джеймс Моріс Гевін під час битви мав лише тридцять сім років. Після цієї битви, Гевін був призначений генерал-майором, а в тридцять сім років був наймолодшою людиною, яка коли-небудь мала такий чин.
  • Для зйомок фільму змогли знайти лише чотири американські танки «Ше́рман». Інші танки, яких на екрані значно більше, це пластикові форми, встановлені поверх автомобілів «Ленд Ровер».

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]