ТСН: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Рядок 54: Рядок 54:


=== Ранкові випуски ТСН ===
=== Ранкові випуски ТСН ===
В рамках ранкового шоу «[[Сніданок з 1+1]]» у будні виходить по чотири випуски ТСН, один з яких триває півгодини, а інші є короткими і тривають по 10 хвилин. Ведучі&nbsp;— [[Марічка Падалко]] та [[Марина Леончук]].<br/>
В рамках ранкового шоу «[[Сніданок з 1+1]]» у будні виходить по чотири випуски ТСН, один з яких триває півгодини, а інші є короткими і тривають по 10 хвилин. Ведучі&nbsp;— [[Марічка Падалко]] та [[Леончук Марина|Марина Леончук]].<br/>


=== Основний випуск ===
=== Основний випуск ===

Версія за 15:18, 24 травня 2013

Телевізійна служба новин (ТСН)
Загальні дані
Жанр новини
Країна Україна Україна
Мова українська
Ориг. мережа 1+1
Ориг. трансляція 1 січня 1997 р.
Остання трансляція 1 січня 1997 р.
Кінокомпанія 1+1
Місце фільм. Київ
Творча команда
Ідея Олександр Ткаченко
Ведучі/Актори Марічка Падалко, Марина Леончук, Лідія Таран, Наталія Мосейчук, Юлія Бориско, Соломія Вітвіцька, Алла Мазур
Технічні дані
Українськомовна локалізація

ТСН або «Телевізійна служба новин» — щоденна програма новин каналу 1+1. По буднях виходить до 8 випусків ТСН, залежно від дня тижня, у суботу і неділю — по одному. Основним випуском ТСН є вечірній, початок якого о 19:30.

ТСН є однією з найпопулярніших програм новин в Україні. У грудні 2012 року програма встановила абсолютний рекорд, здобувши частку аудиторії 31,5%. Це означає, що майже кожна третя доросла людина в Україні дивиться випуски ТСН[1].

Окрім випусків новин редакція ТСН також створює телетаблоід «ТСН. Особливе» та недільну інформаційно-аналітичну програму «ТСН. Тиждень».

Концепція

Програма виходить у прямому ефірі. Темами для сюжетів ТСН стають події, що викликають резонанс у найширшої аудиторії. Слоган програми — «ТСН вражає».

Форма викладу інформації — максимально легка і доступна, мова — «жива» українська.

Новини стають цікавішими: ми розповідаємо про політику іронічно – так, як про неї говорять усюди, окрім телеекранів. Ми розповідаємо про соціум та економіку легко – так, щоб зрозумів кожен. Ми розповідаємо про страшне, смішне, злободенне і резонансне – так, щоби було цікаво, - повідомляє сторінка ТСН на офіційному сайті каналу 1+1.


Новини з регіонів є одним з пріоритетів ТСН, програма має власних кореспондентів у кожному регіоні України. Випуски ТСН також містять спортивні новини, а ще окремий блок з інформацією про погоду.


Історія

Заставка ТСН періоду 1997–1999 рр.
Ньюзрум ТСН в 1997 р.

Першим головним редактором ТСН з грудня 1996 по грудень 1997 був Олександр Ткаченко (повернувся на 1+1 у 2008 році в якості керівника групи компаній 1+1).

Перший випуск ТСН вийшов в ефір на каналі 1+1 увечері 1 січня 1997 року із ведучою Аллою Мазур[2].

Ми так намагалися зробити все за вищим гатунком, що в підсумку перший випуск ТСН, заявлений на 19:30, вийшов в ефір пізніше... А наступним сюрпризом став мій новий вигляд. За порадою головного редактора мені навіть довелося сказати в эфірі: «Хто не впізнав - це я, Алла Мазур». А не впізнав, дійсно, багато хто. Але, по-моєму, керівництву це навіть сподобалося... Тоді у керівництва «ТСН» були «бі-бі-сішно-сі-ен-енівські» орієнтири, і ведучу вони хотіли бачити природньою і лаконічною, але при цьому - жіночною, - Алла Мазур


Другим першим ведучим ТСН став Ігор Слісаренко, який вів нічні випуски.

Основу першої журналістської команди ТСН склала команда телепрограми «Післямова» (зокрема, Олексій Мустафін, Андрій Шевченко, Іванна Найда, Віктор Коваленко, Олесь Терещенко, Володимир Скачко, Захар Бутирський) і деякі кореспонденти з програми «Вікна» телеканалу «СТБ».

Згодом ведучими ТСН були Людмила Добровольська, Ірина Ванникова, Євген Глібовицький, Ілона Довгань, Марина Кухар, Олексій Ліхман, Віталій Гайдукевич.

Головними редакторами ТСН були Олександр Кривенко (лютий 1998 — червень 1999), Данило Яневський (червень — грудень 1999), В'ячеслав Піховшек (грудень 1999 — січень 2005), Владімір Карташков (2005–2008), Наталія Катеринчук (2008–2009), Максим Шиленко (2009–2010), Олексій Рогатник (2010 рік).

У жовтні 2010 року шеф-редактором ТСН став Сергій Попов, який нині керує департаментом інформаційного мовлення каналу 1+1[3].

Ранкові випуски ТСН

В рамках ранкового шоу «Сніданок з 1+1» у будні виходить по чотири випуски ТСН, один з яких триває півгодини, а інші є короткими і тривають по 10 хвилин. Ведучі — Марічка Падалко та Марина Леончук.

Основний випуск

Виходить з понеділка по суботу о 19:30 (в неділю в цей час виходить «ТСН. Тиждень»). Ведучі основного випуску — Лідія Таран і Наталія Мосейчук. Тривалість — 45 хвилин у будні та 30 хвилин по суботах.

ТСН. Особливе

«ТСН. Особливе» — телевізійний таблоід, Його наповнення — це світські новини, репортажі з найцікавіших культурних подій, а також журналістські розслідування подробиць життя VIP-персон.

Програма «ТСН. Особливе» виходить щовечора з понеділка по п'ятницю.

В ефірі «ТСН. Особливе» багато журналістського ексклюзиву. Так, саме репортери «ТСН. Особливе» першими повідомили про розлучення доньки екс-прем'єра Юлії Тимошенко з рок-музикантом Шоном Карром, подробиці весілля журналістки Наталі Розинської та майора Миколи Мельниченка, а актор Х'ю Лорі, прибувши з концертом до Києва, з усіх українських ЗМІ дав ексклюзивне інтерв'ю лише «ТСН. Особливе».

Перший випуск «ТСН. Особливе» вийшов в ефір 22 серпня 2011 року. Ведуча програми — Соломія Вітвіцька незмінно з'являється в кадрі на високих підборах, у яскравих сукнях та у чудовому гуморі[4].


ТСН. Тиждень

«ТСН. Тиждень» — інформаційно-аналітична програма, виходить щонеділі о 19:30. Ведуча Алла Мазур.

«ТСН. Тиждень» аналізує найголовніші події, що сталися за минулий тиждень. Кожен випуск має так звану топову тему — журналісти «розкручують» подію, що є найбільш актуальною на даний момент. Також у програмі ряд інших сюжетів на резонансні теми, ексклюзивні інтерв'ю відомих політиків.

Теми обираємо колегіально, всім журналістським складом «ТСН. Тижня» на двох щотижневих літучках. Часом сперечаємось по кілька годин! - Алла Мазур[5].


Щодо тижневика, в нас є джентльменський набір із варіаціями. У випуску має бути якась політика, але дуже зрозуміла. Якщо немає такої топової новини, можемо обійтися начиткою, а не сюжетом. Також у випуск має увійти щось дуже близьке до гаманця - «про їжу». Ще наш глядач дуже любить медичні теми. На додачу в нас майже завжди є… гламурний сюжет, а також чергове мегарозслідування на кшталт матеріалу Стаса Ясинського про горілку, Дмитренка чи викриття хабарників, - Ольга Кашпор, журналіст ТСН[6]


«ТСН. Тиждень» постійно проводить власні журналістські розслідування. У 2012 році саме розслідування «ТСН. Тиждень» сприяло звільненню невинно засудженого Максима Дмитренка, котрий відсидів у в'язниці 8 років за вбивства, скоєні «пологівським маніяком»[7].


ТСН в Інтернеті

tsn.ua — один з найпопулярніших інформаційних ресурсів в українському Інтернеті. Восени 2012 року став лідером серед новинних сайтів України. Охоплення аудиторії tsn.ua склало 14,46%[8].

Стрічка новин tsn.ua оновлюється цілодобово. Також на сайті є аналітичні матеріали, розділи «Фото» і «Відео» тощо.

Усі телевізійні випуски ТСН можна переглянути в окремому розділі. Сайт подає онлайн-трансляції програм ТСН і найпопулярніших передач 1+1. У розділі «Проспорт» проходять онлайн-трансляції футбольних матчів Чемпіонату України, Ліги Чемпіонів та Ліги Європи.

Нагороди

Премія «Телетріумф»
Рік Номінація Переможець
2012 Інформацийно-аналітична програма «ТСН. Тиждень»
2012 Репортер Ольга Кашпор, «ТСН. Тиждень»
2012 Ведучий інформаційно-аналітичної програми Алла Мазур, «ТСН. Тиждень»
2010 Ведучий інформаційно-аналітичної програми Алла Мазур, «ТСН. Тиждень»
2006 Інформаційна програма ТСН «Підсумки»
2006 Ведучий інформаційної програми Ирина Ванникова, ТСН
2006 Репортер Костянтин Грубич, ТСН
2003 Ведучий інформаційної програми Алла Мазур, ТСН
2002 Спортивний тележурналіст Сергій Полховський, ТСН «ПроСпорт»
2001 Ведучий спортивної програми Євген Зінченко, «ТСН-спорт»
2001 Ведучий інформаційної програми Алла Мазур, ТСН
Премія «Телезірка»
2012 Найкраща ведуча інформаційно-аналітичних програм Алла Мазур, «ТСН. Тиждень»
2011 Найкраща ведуча інформаційно-аналітичних програм Алла Мазур, «ТСН. Тиждень»
2010 Найкраща ведуча інформаційно-аналітичних програм Алла Мазур, «ТСН. Тиждень»

Примітки

Джерела

Див. також