Військово-морські сили Болівії: відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[перевірена версія][перевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
Немає опису редагування
Немає опису редагування
Рядок 54: Рядок 54:
[[Флот]] територіально організований у п'ять військово-морських округів, із штабами [[флотилія|флотилій]] у містах [[Гуакуі]], [[Пуерто-Гуайямерін]], [[Пуерто-Суарес]], [[Ріберальта]] та [[Сан-Педро-де-Тікіна]] і [[військово-морська база|базами]] в містах [[Пуерто-Буш]], [[Пуерто-Хорквілла]], [[Пуерто-Віллароель]], [[Тринідад (Болівія)|Тринідад]] та [[Рурренабак]].
[[Флот]] територіально організований у п'ять військово-морських округів, із штабами [[флотилія|флотилій]] у містах [[Гуакуі]], [[Пуерто-Гуайямерін]], [[Пуерто-Суарес]], [[Ріберальта]] та [[Сан-Педро-де-Тікіна]] і [[військово-морська база|базами]] в містах [[Пуерто-Буш]], [[Пуерто-Хорквілла]], [[Пуерто-Віллароель]], [[Тринідад (Болівія)|Тринідад]] та [[Рурренабак]].


Флот складається з кількох десятків [[судно|суден]], більшість котрих — річкові або пристосовані для річкового патрулювання, включаючи 20-метровий «Санта Крус де ла Сьєрра». Окрім того є один морський [[корабель]] — «Ліберадор Симон Болівар» отриманий від [[Венесуела|Венесуели]], де він називався «Барквісімето». Цей корабель базується в порту [[Розаріо]], в [[Аргентина|Аргентині]], на ріці [[Парана (річка)|Парана]].
Флот складається з кількох десятків [[судно|суден]], більшість котрих — річкові або пристосовані для річкового патрулювання, включаючи 20-метровий «Санта Крус де ла Сьєрра». Окрім того є один морський [[корабель]] — «Ліберадор Симон Болівар» отриманий від [[Венесуела|Венесуели]], де він називався «Барквісімето». Цей корабель базується в порту [[Розаріо]], в [[Аргентина|Аргентині]], на річці [[Парана (річка)|Парана]].


Ескадра, що базується на озері [[Тітікака]], складається з:
Ескадра, що базується на озері [[Тітікака]], складається з:

Версія за 14:31, 17 квітня 2018

Військово-морські сили Болівії
Належність Міністерство оборони Болівії
Вид Збройні сили Болівії
Тип Військово-морські сили
Вебсайт armada.mil.bo(ісп.)
Командування
Головнокомандувач ВМС Болівії Віце-адмірал Вальдо Лєонель Кайа Гутьєррес
ісп. Vicealmirante Waldo Leonel Calla Gutiérrez[1]

Медіафайли на Вікісховищі
Території Болівії та Перу,
втрачені після Тихоокеанської війни, 18791884

Військово-морські сили Болівії (ісп. Armada Boliviana)  — один з видів збройних сил Багатонаціональної Держави Болівія. В основному включають в себе військово-морський флот, морську піхоту, морську авіацію, частини та підрозділи спеціального призначення.

Засновані 19 листопада 1826 року та існують досі, незважаючи на втрату Болівією виходу до моря ще 1879 року.

Сьогодні основним завданням Військово-Морських сил Болівії є патрулювання притоків Амазонки з метою запобігти контрабанді та торгівлі наркотичними речовинами, а також забезпечення військової присутності на мультикордонному високогірному озері Тітікака.

Окрім того, Військово-Морські сили Болівії беруть участь у великій кількості парадів та представницьких заходів. Головним серед них є святкування Дня Моря (ісп. Dia Del Mar). Цього дня Болівія щороку висловлює претензії на берегову лінію Тихого океану, котру анексувала Чилі в ході Тихоокеанської війни (18791884 роки). Ці територіальні претензії є важливим пунктом політичних заяв усіх болівійських урядів і суттєво впливають на міжнародні відносини та торгівлю.

Історія

Структура

У 1989 році Військово-Морський флот Болівії налічував 3800 осіб, з них 2000 — морські піхотинці.

Флот територіально організований у п'ять військово-морських округів, із штабами флотилій у містах Гуакуі, Пуерто-Гуайямерін, Пуерто-Суарес, Ріберальта та Сан-Педро-де-Тікіна і базами в містах Пуерто-Буш, Пуерто-Хорквілла, Пуерто-Віллароель, Тринідад та Рурренабак.

Флот складається з кількох десятків суден, більшість котрих — річкові або пристосовані для річкового патрулювання, включаючи 20-метровий «Санта Крус де ла Сьєрра». Окрім того є один морський корабель — «Ліберадор Симон Болівар» отриманий від Венесуели, де він називався «Барквісімето». Цей корабель базується в порту Розаріо, в Аргентині, на річці Парана.

Ескадра, що базується на озері Тітікака, складається з:

  • 29 річкових патрульних катерів з екіпажем три особи
  • 7 допоміжних постачальних суден
  • 11 річкових транспортів

Окрім того, у 2007 році командування флоту використовує два модифіковані цивільні літаки Сессна: моделі 206G та 402С.

У 1993 році Військово-Морський флот Болівії був переіменований у Військово-Морські сили Болівії, і підпорядкований спільному з армією командуванню.

Прапори

Військові звання

Література

Примітки

Посилання

Див. також