Ковальська (промислово-будівельна група): відмінності між версіями

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
[неперевірена версія][неперевірена версія]
Вилучено вміст Додано вміст
шаблон
Рядок 194: Рядок 194:


Завершено будівництво найдовшої в Україні бігової доріжки навколо озера [[Тельбин|Тельбін]] у Києві. Пішохідна зона двокілометрової доріжки облаштована тротуарною плиткою ТМ «Авеню»<ref>{{Cite web|url=http://kovalska.com/ua/news/naybilsha-v-ukrayini-bigova-dorizhka-oblashtovana-plitkoyu-vid-kovalskoyi|title=НАЙБІЛЬША В УКРАЇНІ БІГОВА ДОРІЖКА ОБЛАШТОВАНА ПЛИТКОЮ ВІД «КОВАЛЬСЬКОЇ» {{!}} ПБГ Ковальська|website=kovalska.com|accessdate=2017-03-14|archiveurl=https://web.archive.org/web/20170315001145/http://kovalska.com/ua/news/naybilsha-v-ukrayini-bigova-dorizhka-oblashtovana-plitkoyu-vid-kovalskoyi|archivedate=2017-03-15|deadurl=yes}}</ref>.
Завершено будівництво найдовшої в Україні бігової доріжки навколо озера [[Тельбин|Тельбін]] у Києві. Пішохідна зона двокілометрової доріжки облаштована тротуарною плиткою ТМ «Авеню»<ref>{{Cite web|url=http://kovalska.com/ua/news/naybilsha-v-ukrayini-bigova-dorizhka-oblashtovana-plitkoyu-vid-kovalskoyi|title=НАЙБІЛЬША В УКРАЇНІ БІГОВА ДОРІЖКА ОБЛАШТОВАНА ПЛИТКОЮ ВІД «КОВАЛЬСЬКОЇ» {{!}} ПБГ Ковальська|website=kovalska.com|accessdate=2017-03-14|archiveurl=https://web.archive.org/web/20170315001145/http://kovalska.com/ua/news/naybilsha-v-ukrayini-bigova-dorizhka-oblashtovana-plitkoyu-vid-kovalskoyi|archivedate=2017-03-15|deadurl=yes}}</ref>.

== Див. також ==
* [[Avenu]]


== Примітки ==
== Примітки ==

Версія за 19:11, 5 березня 2021

Ковальська
Тип асоціація
Галузь будівельна, девелопмент
Засновано 1956
Штаб-квартира Україна Україна
Ключові особи

Пилипенко Олександр Сергійович (президент)

Пилипенко Сергій Олександрович (генеральний директор)
Продукція бетон та бетонні суміші, залізобетонні вироби, конструктивний залізобетон, тротуарна плитка, будівельні суміші, фарби, декоративні штукатурки
Співробітники 3500
Структурні підрозділи

АТ «Завод ЗБК ім. Ковальської»;

ТОВ «Бетон Комплекс»;

ТОВ «Автобудкомплекс-К»;

ТОВ «Бетон Центр»;

АТ «ЗЗБК ім. Ковальської» (м. Вишневе);

ПрАТ «Термінал-М»;

ТОВ «Омелянівський кар'єр»;

Будівельний комплекс ПБГ «Ковальська»;

ТОВ «Ковальська-Житлосервіс»;

ТОВ «Ковальська-Проект»;

Компанія InCo Home — ТОВ "КУА «Інвест-Консалтинг».
kovalska.com

Ковальська (повна назва: Асоціація «Промислово-будівельна група „Ковальська“») — український виробник будівельних матеріалів та забудовник. Входить в групу Акціонерне товариство «Завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської», а на той час Завод залізобетонних виробів № 3 — було засноване в 1956 році.[джерело не вказане 1850 днів]  

Загальна інформація

Сьогодні ПБГ «Ковальська» об'єднує 11 підприємств[джерело не вказане 1850 днів], 28 бетонозмішувальних вузлів.[джерело не вказане 1850 днів] Діяльність Групи базується на видобутку гранітної сировини, виготовлені будівельних матеріалів (бетонні суміші, залізобетонні вироби, бетонні елементи ландшафтного дизайну, сухі будівельні суміші, фарби та декоративні штукатурки), забезпеченні транспортних перевезень для своїх клієнтів, проектуванні, зведенні та експлуатації об'єктів житлового, комерційного та соціального призначення.

У компаніях Групи працює 3500 співробітників.[джерело не вказане 1850 днів]

Президент ПБГ «Ковальська»: Пилипенко Олександр Сергійович[1]

Генеральний директор ПБГ «Ковальська»: Пилипенко Сергій Олександрович[2][3]

Діяльність

Видобування сировини

Видобуток сировини для потреб підприємств ПБГ «Ковальська» здійснюється двома заводами у Житомирській області — Омелянівський кар'єр (експлуатант Березівського гранітного родовища) та ПрАТ "Транснаціональна корпорація «Граніт» (експлуатант Коростень-Северянського гранітного родовища). Загальна площа розвідувальних родовищ — 90 млн м³ гірничої маси.[джерело не вказане 1850 днів] На підприємствах виробляють щебінь, відсів та дрібні заповнювачі.

Виробництво будматеріалів

Сьогодні в арсеналі ТМ «Бетон від Ковальської» — півтори тисячі рецептур бетонних сумішей[4].

Виробничі потужності підприємств[5]:

  • понад 2,5 млн бетонних сумішей на рік;
  • 320 тис. м³ залізобетонних виробів на рік.

Понад 70 % житлової та соціальної нерухомості Києва зведено із використанням «Бетону від Ковальської»[6]. Зокрема житлові комплекси «Новопечерські липки», «Паркове місто», «Ізумрудний», «Diplomat Hall», готелі Hyatt Regency Kyiv, Premier Palace Hotel, Свято-Воскресенський Кафедральний собор УПЦ, гіпермаркети та торговельно-розважальні центри.

Тротуарна плитка та елементи ландшафтного дизайну випускаються під торговельними марками Авеню та Авеню Декор. Виробництво зосереджене на двох підприємствах групи — ПАТ «Завод ЗБК ім. С. Ковальської» та ТОВ «Бетон Комплекс». Виробничі потужності: 1 млн тротуарної плитки на рік.[джерело не вказане 1850 днів]

Сухі будівельні суміші, фарби, декоративні штукатурки та ґрунтівки виробляються під торговою маркою Siltek на ПрАТ «Термінал-М» з 2008 року.

Нерухомість

ПБГ «Ковальська» зводить комерційні та житлові об'єкти під брендом «Ковальська Нерухомість» з 2002 року. За цей час завершені 24 проекти та здані в експлуатацію 7 488 квартири загальною площею понад 586 тис. кв. м[7].

Зокрема:

Науково-дослідна діяльність

Інноваційно-технологічний центр — відкритий у 2012 році для розробки рецептур бетонів та бетонних сумішей, дослідження властивостей будматеріалів, а також вирішення проблем сучасного будівництва[8].

Структура компанії

Головний офіс Асоціації "Промислово-будівельна група «Ковальська»

Корпоративний центр з управління підприємствами. Об'єднує фінансові, маркетингові та юридичні підрозділи, а також відділи, що працюють з персоналом та реалізують нерухомість.

АТ «Завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської»

Промислові потужності: 1,4 млн м³ бетонних сумішей, 120 тис. м³ залізобетонних виробів і 300 тис. м² фігурних елементів мостіння на рік[9].

ТОВ «Бетон Комплекс»

Промислові потужності: понад 1 млн м³ товарних бетонів і будівельних розчинів, понад 100 тис. м³ залізобетонних виробів та 1 млн м² тротуарної плитки на рік[10].

ТОВ «Автобудкомплекс-К»

Забезпечує транспортні перевезення всередині Групи «Ковальська» та доставку будматеріалів. Автопарк — 600 одиниць спецтехніки.[джерело не вказане 1850 днів] Також обладнаний сучасними комплексами з випуску бетонів та будівельних сумішей[11].

Промислові потужності: 600 тис. м³ бетону та будівельних розчинів на рік.[джерело не вказане 1850 днів]

Підрозділ АТ «ЗЗБК ім. С. Ковальської» у місті Вишневе

Промислові потужності: 240 тис. м³ бетонних сумішей на рік[12].

ТОВ «Бетон Центр»

Промислові потужності: 100 тис. м³ бетону та будівельних розчинів на рік.[джерело не вказане 1850 днів]

ПрАТ «Термінал-М»

Лідер з виробництва будівельних сумішей.

Промислові потужності: 120 тис. тонн сухих та 10 тис. тонн рідких сумішей на рік[13].

ТОВ «Омелянівський кар'єр»[14]

Промислові потужності: 1,5 млн тонн гранітного щебеню, відсіву, заповнювачів, бутового каменю та іншої гранітної продукції на рік.

Будівельний комплекс ПБГ «Ковальська»

Спеціалісти та спецтехніка Будівельного комплексу крім зведення житлових, промислових та соціальних будівель, брали участь у реконструкції НСК «Олімпійський» та зведенні будівель терміналу «А» аеропорту «Київ» в Жулянах.

ТОВ «Ковальська-Житлосервіс»

Компанія обслуговує всі об'єкти, зведені під брендом «Ковальська Нерухомість».  

ТОВ «Ковальська-Проект»

Проектна компанія у складі ПБГ «Ковальська». Створює проекти житлових, торговельних, розважальних, муніципальних, промислових об'єктів на замовлення Будівельного Комплексу групи та зовнішніх клієнтів. Здійснює інженерний супровід та технічний нагляд будівельних проектів Групи.

Компанія InCo Home — ТОВ "КУА «Інвест-Консалтинг»

Фінансовий оператор ринку нерухомості у складі групи. Забезпечує продаж квартир, управляє активами партнерів та надає їм інші комплексні послуги.

Історія

Промислово-будівельна група «Ковальська» почала свою історію 1956 року, коли почав свою роботу «Завод залізобетонних виробів № 3». У 1982 підприємство очолила Світлана Володимирівна Ковальська. Після її смерті, у 1993 році, завод перейменували у Завод залізобетонних конструкцій ім. Світлани Ковальської[15]. Це і стало початком нової історії окремого підприємства і в майбутньому всієї Групи.

14 червня 1995 року перші загальні збори акцiонерiв заводу прийняли рішення перетворити органiзацiю орендаторiв на вiдкрите акцiонерне товариство. Засновниками виступили колектив заводу та Фонд комунального майна міста Києва. Пізніше державну частку також викупив колектив. 1996-го року ЗЗБК ім. С. Ковальської стає постійним постачальником будівельних матеріалів холдингу «Київміськбуд» та його асоційованим членом. Пізніше Група «Ковальська» стала основним партнером у споруджені житла та соціальних будівель[16].

У 2000 році розпочався процес посилення сировинної бази — до складу підприємства увійшов ТОВ «Омелянівський кар'єр».

2001-го року на ЗЗБК ім. С. Ковальської з'явився новий автоматизований цех виробництва бетонних сумішей, перший в Україні.

У 2002 році народився бренд «Бетон від Ковальської». Була зареєстрована відповідна торговельна марка. Цього ж року долучився ще один виробничий вузол — найбільший в Києві виробник збірного залізобетону — ВАТ «Завод залізобетонних виробів № 5» (зараз — ТОВ «Бетон Комплекс»). Також у 2002 році відкрито власне Будівельно-монтажне управління, яке почало зведення житла на Осокорках.[джерело не вказане 1850 днів]

2003-го року завод «Бетон Сервіс» стає виробником «Бетону від Ковальської».

Наступним кроком до забезпечення автономності та повного циклу будівельних робіт стало приєднання у 2004 році найбільшого столичного транспортного підприємства — ВАТ «АТП-3», тепер відоме як ТОВ «Автобудкомплекс-К». Того ж року було засновано «Ковальська-Житлосервіс», щоб забезпечити обслуговування об'єктів зведених Будівельним комплексом.

У 2006 році виникла необхідність у створенні власної проектної організації. Так з'явилося ТОВ «Ковальська-Проект».

У 2008 «Ковальська» розширює лінійку виробництва будівельних матеріалів та запускає виробництво сухих будівельних сумішей під торговою маркою Siltek.

2011 рік ознаменувався новим будівельним рекордом України у виконанні спеціалістів та технологій «Ковальської» — заливка фундаментної плити Свято-Воскресенського Кафедрального собору УПЦ загальним обсягом 10 000 м³ бетону у стислі строки. Цього ж року до складу Асоціації увійшло ТОВ "Компанія з управління активами «Інвест-Консалтинг».

Шостий завод з виготовлення бетону та залізобетонних матеріалів «від Ковальської» — ТОВ «Бетон Центр» — почав свою роботу у Переяслав-Хмельницькому у 2012 році.

У 2013 році до складу виробників «Бетону від Ковальської» приєдналося ще одне підприємство — АТ «Дарницький завод ЗБК».

У 2016 році на підприємстві «Бетон Комплекс» запущено унікальну на будівельному ринку України технологічну лінію «Екструдер» з виготовлення багатопорожнинних плит перекриття відомої світової компанії Nordimpianti[17]. Технологія дозволяє виготовляти вироби номінальною шириною від 1100 до 1500 мм. Завершено будівництво 24-го об'єкту — житлового будинку на Вірменській, 6. Початок будівництва ЖК «Династія»[18]

Завершено будівництво найдовшої в Україні бігової доріжки навколо озера Тельбін у Києві. Пішохідна зона двокілометрової доріжки облаштована тротуарною плиткою ТМ «Авеню»[19].

Див. також

Примітки

  1. Forbes.ua. Пилипенко Александр Сергеевич - биография, досье, компромат, рейтинг, новости - Досье - Последние новости - Forbes Украина. forbes.net.ua (рос.). Процитовано 14 березня 2017.
  2. http://www.budpalata.com.ua/uk/news/sergij-pilipenko-biznes-ce-gra-golovna-umova-gra-maye-buti-chesnoyu.html. www.budpalata.com.ua (амер.). Архів оригіналу за 7 квітня 2017. Процитовано 7 квітня 2017.
  3. Керівництво | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  4. Бетони та бетонні суміші | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  5. КОВАЛЬСЬКА :: 60 років. КОВАЛЬСЬКА :: 60 років (ua) . Процитовано 14 березня 2017.
  6. Бетони та бетонні суміші | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  7. КОВАЛЬСЬКА :: 60 років. КОВАЛЬСЬКА :: 60 років (ua) . Процитовано 14 березня 2017.
  8. Інноваційно-технологічний центр | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  9. ПАТ «Завод ЗБК ім. Світлани Ковальської» | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  10. ТОВ «БЕТОН КОМПЛЕКС» | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  11. ТОВ «АВТОБУДКОМПЛЕКС-К» | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  12. Підрозділ ПАТ «ЗЗБК ім. С. Ковальської» у Вишневому | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  13. ПрАТ «ТЕРМІНАЛ-М» | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  14. КОВАЛЬСЬКА :: 60 років. КОВАЛЬСЬКА :: 60 років (ua) . Процитовано 14 березня 2017.
  15. Екскурсія на ПАТ «Завод ЗБК ім. С. Ковальської». nubip.edu.ua. Процитовано 14 березня 2017.
  16. Історія | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.
  17. "Ковальская" презентовала открытие новой технологической линии "Экструдер". СтройОбзор. Процитовано 14 березня 2017.
  18. «КОВАЛЬСКАЯ» представляет новый проект. СтройОбзор. Процитовано 14 березня 2017.
  19. НАЙБІЛЬША В УКРАЇНІ БІГОВА ДОРІЖКА ОБЛАШТОВАНА ПЛИТКОЮ ВІД «КОВАЛЬСЬКОЇ» | ПБГ Ковальська. kovalska.com. Архів оригіналу за 15 березня 2017. Процитовано 14 березня 2017.