Танго і Кеш

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Танго і Кеш
Tango & Cash
Жанрбойовик
комедія
РежисерАндрій Кончаловський
Альберт Магнолі
ПродюсерПітер Губер
Джон Пітерс
Ларрі Дж. Франко
Барбара Каліш
Пітер МакДональд
Тоні Мунафо
СценаристРенді Фельдман
У головних
ролях
Сильвестер Сталлоне[1][2][…], Курт Расселл[1][2][…], Джек Паланс[2][3][4], Тері Гетчер[1][2][…], Брайон Джеймс[2][4], Едвард Банкерd[2][4], Джеймс Гонґ[2][4], Джеффрі Льюїс[2][4], Клінт Говард[4], Lewis Arquetted[2][4], Marc Alaimod[2][4], Michael J. Pollardd[2][4], Майкл Джетер[4], Роберт З'Дар[2][4], Гленн Маршаверd[5], Крістен Далтонd[5], Shabba-Dood[5], Elizabeth Sungd[5], Roy Brocksmithd[5] і Роксенн Керноганd
ОператорДональд І. Торін
КомпозиторГарольд Фальтермаєр
МонтажГ'юберт де Ла Буіллерье
Роберт А. Ферретті
ХудожникДж. Майкл Ріва
Річард Бергер
Девід Ф. Классен
Берні Поллак
Марвін Марч
КінокомпаніяWarner Brothers
Дистриб'юторInterCom і Netflix
Тривалість100 хв.
Моваанглійська
КраїнаСША США
Рік1989
Кошторис$55 000 000
Касові збориСША США $63 408 614
IMDbID 0098439

«Танго і Кеш» (англ. Tango & Cash) — американський бойовик 1989 року, знятий Андрієм Кончаловським.

Сюжет

[ред. | ред. код]

Рей Танго і Габріель Кеш — найкращі поліцейські Лос-Анджелеса. Гангстер Ів Перрет, розгніваний тим, що вони перехопили його партію наркотиків, підставляє Танго і Кеша.

Поліцейських звинувачують у скоєнні вбивства офіцера поліції, який працював під прикриттям, і відправляють до в'язниці, де повно злочинців, яких вони самі колись запроторили за ґрати. Єдина надія Танго і Кеша залишитися в живих — це втеча з в'язниці і пошук доказів злочинів Перрета.

Історія створення

[ред. | ред. код]

У фільму незвичайна доля. Андрій Кончаловський, який переїхав до США, перебивався малобюджетними фільмами і давно шукав можливості зняти дорогий бойовик, щоб виправити свої фінансові справи.

Доля дала йому таку можливість у вигляді фільму «Танго і Кеш». Однак, повноцінно зняти його Кончаловський не зміг. Продюсери сильно засумнівалися в успішності картини, дивлячись на те, як режисер втілює її на екрані. Незадовго до кінця вони відсторонили Кончаловського від роботи, і фільм дознімав інший режисер — Альберт Магнолі (Albert Magnoli). У титрах, проте, Кончаловський значиться як єдиний режисер.

Критики відзначають, що через це фільм явно постраждав. У нього абсолютно безглузда кінцівка, яка сильно його псує. Інша художня особливість — це роль Сильвестра Сталлоне, можна сказати, що в цьому фільмі він чи не вперше знявся в ролі не супермена, а скоріше інтелектуала і фахівця своєї справи.

Сам же Кончаловський в своїй книзі «Низькі істини» відгукується про Сталлоне як про мало не єдину мислячу людину на тих зйомках. У книзі ясно відображено, що у них обох були хороші стосунки, і що Кончаловському більш інших вдалося зрозуміти, чого хочеться самому Сталлоне, чому останній був дуже радий. Слова Кончаловського про Сталлоне: «Сталлоне — людина, цілком віддає собі звіт, хто він є», "Коли я сказав, що не хотів би ні разу в картині бачити його оголеним, у нього радісно спалахнули очі — адже все 1980-ті пройшли під знаком його торсу. Я запропонував йому грати інший характер, і це дивно збіглося з тим, що йому самому хотілося. Він розумів, що його колишній образ себе зжив — не можна вже більше повторювати Рембо. Публіка перенаситилася його іміджем — пора змінюватися. Та й вік уже не той. Набуття нового амплуа почалося з появи на обкладинці «Есквайр» його фотографії в простих окулярах з металевою оправою, акуратно підстриженого — колишній Рембо став бізнесменом.

І у мене було те ж бажання — змінити його імідж, зробити його героя не суперхіповим, а, навпаки, дуже консервативним, одягнути в костюм-трійку, в жилетку. Я уявляв собі його людиною процвітаючим, граючим на біржі. Наші прагнення збіглися. Саме після цього мій агент подзвонив і сказав: «Сталлоне від тебе без розуму». ", « В цілому його стратегія з моїми пропозиціями збіглася».

Цікаві факти

У стрічці взяв участь радянський актор який емігрував до США Савелій Крамаров.

Фільм зняв радянський режиссер Андрій Кончаловський. Він не встиг доробити цей проект том кінцівку фільму доробив інший режиссер, але у титрах він вказаний як єдиний режиссер цієї стрічки.

У ролях

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]

Посилання

[ред. | ред. код]