Чарлз Клайд Еббетс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чарльз Клайд Еббетс
Charles Clyde Ebbets
Народився 18 серпня 1905(1905-08-18)
Ґадсден (Алабама)
Помер 14 липня 1978(1978-07-14) (72 роки)
Страсбург
·злоякісна пухлина
Країна  США
Діяльність фотограф

Чарльз Клайд Еббетс (англ. Charles Clyde Ebbets) — американський фотограф XX століття, один з можливих авторів фотографії «Обід на хмарочосі», зробленої під час будівництва Рокфеллерівського центру. На даний момент офіційно вважається, що автор фотографії невідомий, хоча ряд джерел продовжує вважати автором Еббетса.

Чарльз народився в Алабамі в 1905 році; в 1951 році він одружився з 18-річною Хай (High). У них було четверо дітей: Чобі (Chobee), Тобі (Toby), Брюс (Bruce) і Тамі (Tami). Крім фотографії Чарльз захоплювався полюванням, риболовлею, автогонками, реслінгом, пілотуванням і акторською роботою.

17 його фотографій зберігаються у фонді Corbis, заснованому Біллом Гейтсом в 1989 році. Знімки друкувалися в газетах, а також в журналах National Geographic, Field & Stream, Look; фотограф працював на Hamilton Wright Features syndicate, Associated Press і The Miami News. Серед його робіт, крім зйомки будівництва хмарочоса — фотографії Френка Локхарта, хроніки наслідків флоридского урагану 1935 року. Перша фотокамера з'явилася у Чарльза, коли йому було 8 років; для її отримання він скористався рахунком матері в місцевій аптеці, за що був набитий. Чарльз працював з батьком в місцевій газеті, залишивши школу після 10-го класу; в 16 років він поїхав працювати в Монтгомері. У 1922 році він поїхав до Флориди, в Санкт-Петербург, де зацікавився кінозйомкою; в 1924 році він знявся в декількох фільмах під псевдонімом Wally Renny. У наступні кілька років він подорожував до Маямі, Августі, Вірджинії Біч і Нью-Йорку; в цей же час він отримав ліцензію пілота, став пристрасним мисливцем і рестлером.

Чарльз уникнув призову до армію під час Другої світової війни, так як у нього колись була зламана спина.

У 1978 році він помер від раку у віці 72 років.

Посилання[ред. | ред. код]