Чарльз Фалконер

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Чарльз Фалконер
англ. Charles Falconer, Baron Falconer of Thoroton
Народився 19 листопада 1951(1951-11-19)[1][2][…] (72 роки)
Единбург, Велика Британія[1]
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, суддя, баристер
Alma mater Куїнз-колледжd і Единбурзька академіяd
Знання мов англійська
Посада Secretary of State for Justiced, лорд-канцлер Англії, Secretary of State for Constitutional Affairsd, Shadow Lord Chancellord, Solicitor General for England and Walesd, член Палати лордів[d], Член Таємної ради Великої Британії[d][4], Shadow Secretary of State for Justiced, Shadow Attorney General for England and Walesd і королівський адвокатd[4]
Партія Лейбористська партія
Батько John Leslie Falconerd[3]
Мати Anne Manseld[3]
У шлюбі з Marianna Hildyardd
Діти Hamish Falconerd[3], Rocco Falconerd[3], Rosie Falconerd[3] і Johnnie Falconerd[3]

Чарльз Леслі Фалконер, барон Фалконер з Торотона (англ. Charles Leslie Falconer, baron Falconer of Thoroton, також відомий як лорд Фалконер англ. Lord Falconer; нар. 19 листопада 1951(19511119), Единбург, Шотландія) — британський юрист і політик-лейборист.

Життєпис[ред. | ред. код]

Він вивчав право у Квінс-коледжі Кембриджа. Фалконер працював адвокатом у Лондоні у кінці 70-х років, був сусідом майбутнього прем'єр-міністра Тоні Блера. У той час як Блер вибрав політичну кар'єру, Фалконер продовжував адвокатську діяльність. У 1991 році він отримав почесне звання королівського адвоката. У 1985 році він одружився з іншим адвокатом, донькою британського посла у Чилі. Фалконер має чотирьох дітей.

Коли у травні 1997 року Лейбористська партія виграла вибори і Тоні Блер став прем'єр-міністром, Фалконер отримав звання барона. Він також був членом уряду як Генеральний прокурор Англії та Уельсу. У 1998 році він був призначений Державним міністром у Кабінеті міністрів. Після виборів у 2001 році Фалконер перейшов на роботу до Міністерства транспорту, місцевого самоврядування і регіонів, де він був відповідальним за будівництво і планування. У 2002 році він був переведений до Міністерства внутрішніх справ, де був відповідальним за управління юстиції у кримінальних справах, суджень і правових реформ.

У 2003 році лорд Фалконер став членом кабінету як Міністр з конституційних питань і Лордом-канцлером. У травні 2007 року Міністерство конституційних справ було перетворено у Міністерство юстиції, але Фалконер залишався на посаді міністра до червня того ж року, коли Гордон Браун замінив Блера на посаді прем'єр-міністра. Його наступником став Джек Стро.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]