Гривна (газета)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
"Гривна"

Логотип газети «Гривна»
Тип тижневик
Мова українська, російська
Формат A3

Засновано 1994
Власник ПП "Редакція газети «Гривна»
Редактор Валерій Боянжу
Головний редактор Сергій Болотов
Головний офіс бул. Мирний, 3, ІІІ поверх,
м. Херсон, 73000
Наклад

"Гривна" — 52000

«Суботній випуск» — 32000
Передплатний індекс
(Укрпошта)
23095

grivna.ks.ua

Газета «Гри́вна» — незалежне інформаційно-економічне, культурно-просвітницьке видання.

Виходить у світ в Херсоні з 1994 року. Газета «Суботній випуск» видається з листопада 2001 року.

Інформаційна політика газети — незалежне, об'єктивне висвітлення подій, проблем і соціальних явищ міста і області. Газета «Гривна» є одним з наймасовіших друкованих видань регіону, — чисельність читацької аудиторії одного номера становить 200 тис. осіб.

Читачами газети є представники практично усіх соціальних та вікових груп населення Херсона. Постійні розділи і теми "Гривни" — реклама, соціальні події, економіка, право, політика, екологія, спорт, юридична консультація, історія краю, медицина, дозвілля. У "Гривні" публікуються телепрограма, гороскоп, міська афіша, кросворд, приватні оголошення.

Газета "Суботній випуск" містить оперативні новини кінця тижня і пропонує читачеві більше матеріалів розважального, пізнавального і культурного характеру. У суботньому випуску зачіпаються теми основної газети, а також публікуються інтерв'ю з цікавими людьми, більш розширено подаються події культурного життя. Також є сканворд і астропрогноз на тиждень.

Газета «Гривна» - один із засновників Асоціації "Незалежні регіональні видавці України", член WAN (Всесвітній газетній асоціації).

Наклад газети[ред. | ред. код]

Карта розповсюдження накладу газети "Гривна" та "Суботній випуск" територією Херсонської області (станом на 2010 р.)

Щотижневий наклад "Гривни" — 52 000 примірників (достовірність інформації підтверджується "Українським бюро сертифікації тиражів"). Газета виходить на 32-40 смугах формату A3. Роздрібна ціна — 2,50 грн. Наклад "Суботнього випуску" (16-20 смуг формату А3) близько 32 000. Роздрібна ціна — 1 грн. (приведені дані про наклад за станом на березень 2011 року). Наклад "Гривни" — найвищий в місті Херсоні та області. Частка видання на газетному ринку регіону — близько 50%.

62% накладу "Гривни" розповсюджується в роздрібній мережі (мережа кіосків "Преса", близько 300 постійних суспільних розповсюджувачів) в Херсоні, передмістях і райцентрах області. В наш час[коли?] наклад "Гривни", поширюваний за підпискою, — близько 21 000, "Суботнього випуску" — 30 000. Приблизно 30% загального накладу розповсюджується по області, 70% — по Херсону. По Україні, в основному, підписчики — рекламні агентства.

Близько 40% площі "Гривни" займає реклама ("Суботнього випуску" — до 20%). З рекламним відділом "Гривни" співпрацюють практично всі рекламодавці регіону і понад 100 рекламних агентств України. З розділу "Рекламодавцям" можна отримати докладнішу інформацію про ціни на рекламу, графік виходу, технічні параметри газети і про вимоги до оригінал-макетів.

Особливості друку[ред. | ред. код]

Газети "Гривна" і "Суботній випуск" друкуються у ВАТ "Херсонська міська друкарня" (вул. 40 років Жовтня, 31) на новому (встановленому в 2006 році) шведському устаткуванні SOLNA.

Журналісти[ред. | ред. код]

  • Валерій Боянжу (шеф-редактор)
  • Оксана Казакова (заступник головного редактора)
  • Тетяна Кирпа
  • Ірина Домащенко

Джерела[ред. | ред. код]

1. Офіційний сайт газети "Гривна" [Архівовано 10 червня 2022 у Wayback Machine.]
2. Гривна № 12 (845) 17.03.2011