Карпатська пивоварня

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Карпатська пивоварня»
Логотип Карпатської пивоварні
Місцезнаходження Берегове, Україна Україна
Рік заснування 1997
Власник СП ТОВ «Новотех»
Виробнича потужність 1,0 млн дал. (2003)
Вебсайт zipzavod.com
Адреса вул. Карпатська 1,
м. Берегове, Україна, 90200

«Карпатська пивоварня» (СП ТОВ «Новотех») — підприємство харчової промисловості України, зайняте у галузі виробництва та реалізації пива торговельних марок Карпатське, Берегівське та ZIP GOLD. Розташоване у місті Берегове Закарпатської області.

Історія[ред. | ред. код]

Будівництво одного з найновіших на теренах України пивоварних підприємств розпочалося у Береговому у квітні 1996 року. Уже за рік, у квітні 1997 року броварня випустила першу партію пива. Обладнання для підприємства було поставлене угорською фірмою ZIP bier KFT і перша його продукція була виведена на ринок під торговельною маркою ZIP bier. Нова продукція, яка випускалася виключно в кегах, швидко знайшла попит серед споживачів і вже в серпні 1998 року було завершено перше розширення виробничих потужностей — з 2,8 до 10 тисяч літрів пива на добу.

1999 року на підприємстві було встановлено лінію з розлива пива у літрові пластикові пляшки оригінальної форми («бочки»), які відтоді стали своєрідною визитівкою берегівських броварів. Випуск пива у пляшках дозволив значно розширити географію продажів продукції — пиво, яке традиційно продавалося на Закарпатті, почало з'являтися в інших регіонах України, а невдовзі й експортуватися до Росії та Ізраїлю.

Відповідно виникла необхідність суттєвого розширення обсягів виробництва, з цією метою 2000 року почалося будівництво нових потужностей, які були повністю введені в експлуатацію в серпні 2003 року. Згодом було розширено географію експорту продукції броварні за рахунок Киргизстану, Данії та Німеччини, а сама броварня отримала свою сучасну назву, «Карпатська пивоварня».

Асортимент продукції[ред. | ред. код]

Наразі підприємство випускає чотири сорти пива:

  • «Карпатське світле» — світле пиво з густиною 12 % та вмістом алкоголю 5,0 %.
  • «Карпатське темне» — темне пиво, зварене із застосуванням карамельного солоду, з густиною 12 % та вмістом алкоголю 5,0 %.
  • «ZIP GOLD» — світле пиво з густиною 11 % та вмістом алкоголю 5,0 %.
  • «Берегівське Бархатне» — темне пиво, зварене із застосуванням карамельного солоду, з густиною 12 % та вмістом алкоголю 5,0 %.

Джерела[ред. | ред. код]