Користувач:Марина Хохлова/Морозов Вадим Юрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марина Хохлова/Морозов Вадим Юрійович
Морозов Вадим Юрійович
Народився 27 листопада 1992(1992-11-27) (31 рік)
Кривий Ріг
Громадянство Україна
Національність Українець (значення)
Діяльність адвокат
Військове звання Віце-старший сержант
Сайт hrg.in.ua

Морозов Вадим Юрійович (27 листопада 1992, Кривий Ріг, Дніпропетровська область) – юрист, адвокат. Керує юридичною компанією «Human Rights». Головним напрямом роботи Вадима Морозова в компанії «Human Rights» є адвокатська діяльність. З 2014 року Морозов веде приватну юридичну практику.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 27 листопада 1992 року в спальному районі Східний-1 міста Кривий Ріг. Батько Морозов Юрій Вікторович працював на заводі, мати Морозова Інна Георгіївна була вихователем дитячого садка.

Освіта та початок кар'єри[ред. | ред. код]

2000-2008 – навчався в Криворізькому науково-технічному металургійному ліцеї №16, який закінчив з відзнакою.

2008-2010 – навчався в Криворізькому ліцеї-інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою та закінчив ліцей з відзнакою у званні віце-старший сержант. У ліцеї два роки був заступником командира 14-го взводу.

2010-2015 – навчався у м. Харків та отримав повну вищу юридичну освіту в Національному університеті ЮАУ ім. Ярослава Мудрого в Інституті підготовки кадрів для органів прокуратури України[1] за спеціальністю «Правознавство».

Номер свідоцтва адвоката Вадима Морозова[2] опублікований на офіційному сайті Національної Асоціації Адвокатів України.

Проходив стажування у Довгинцівській районній прокуратурі з 2012-2015 м. Кривого Рогу.

У 2015 році стажувався у прокуратурі Орджонікідзевського району м. Харкова.

У 2016 році Вадим Морозов заснував власну юридичну компанію «Human Rights», основним напрямом діяльності якої є юридичний захист прав людини в сферах цивільного, адміністративного, сімейного, податкового, фінансового, трудового, земельного та кримінального права.

Професійна адвокатська діяльність[ред. | ред. код]

У 24 роки виграно суди з ПриватБанком, Дніпрообленерго та у Європейському суді з прав людини.

2016 р - Перша справа Вадима Морозова після закінчення інституту була політичною справою. Було демонтовано чимало рекламних бордів у м. Кривий Ріг перед місцевими виборами. Метою місцевої влади було захоплення рекламного ринку для просування лише одного кандидата [3]. Дії влади були визнані судом незаконними.

У 2017 р - Перемога у справі про відмову прийняття на інкасо Приватбанком дорожніх чеків American Express. Суд постановив задовольнити позов щодо захисту прав споживачів і зобов'язав прийняти на інкасо дорожні чеки в іноземній валюті [4].

Найбільша сума, стягнута за рішенням суду водночас по одній справі за всю адвокатську діяльність Морозова, була у 2020 році у справі про повернення боргу. Усього було стягнуто майже 3 000 000 грн [5].

Хобі[ред. | ред. код]

Займався спортом: греко-римською боротьбою та плаванням. Потім Вадим Морозов захопився футболом, грав за збірну військового ліцею. Але Вадим Морозов не є професійним спортсменом.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інститут підготовки кадрів для органів юстиції України – Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого (укр.). Процитовано 3 листопада 2021.
  2. Морозов Вадим Юрійович на сайті Національної Асоціації Адвокатів УкраЇни | Єдиний Реєстр Адвокатів України. erau.unba.org.ua. Процитовано 28 жовтня 2021.
  3. Рішення суду у політичній справі 210/3995 / 15- а в Єдиному державному реєстрі судових рішень. reyestr.court.gov.ua. Процитовано 2 листопада 2021.
  4. Рішення суду у справі проти Приватбанку про дорожні чеки American Express 214/5148/16-ц в Єдиному державному реєстрі судових рішень.
  5. Рішення суду по справі про повернення боргу 296/6668/19 в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Офіційний сайт юридичної компанії «Human Rights»
  2. Youtube-канал Вадима Морозова
  3. Facebook Вадима Морозова
  4. Instagram Вадима Морозова
  5. Linkedin Вадима Морозова