Користувач:Роберт Аріас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сьогодні
Користувач із Франції.


Атом
Шестірня Цей користувач цікавиться технікою
Математика Цей користувач цікавиться математикою
Годинник
Прапори
Цей користувачнауковець
Ознака інклюзіоніста
1457
Цей користувач в українській Вікіпедії вже 1457 днів
Вікіпедія:Вавилон
fr Cette personne a pour langue maternelle le français.
uk-5 Цей користувач професійно володіє українською мовою.
ru-5 Этот участник профессионально владеет русским языком.
de-4 Dieser Benutzer hat mit einem Muttersprachler vergleichbare Deutschkenntnisse.
en-4 This user is able to contribute in English at a near-native level.

Про себе[ред. | ред. код]

Освіта: Bac + 8.

Виконую дослідження як одноосібно, так і з групою студентів.

Зацікавлення[ред. | ред. код]

Багато часу приділяю вивченню актуальних проблем з таких галузей науки, як :

Поради так званим новачкам (з власного досвіду)[ред. | ред. код]

  1. Для початку ознайомтесь з усіма правилами Вікіпедії українського сегменту. Запам'ятайте : якщо ви захочете написати статтю іншою мовою і відповідно зайдете в інший сегмент Вікіпедії, треба переглянути правила там (загалом вся Вікіпедія працює за певними традиціями, але кожний сегмент ухвалює деталі самостійно).
  2. Дуже важливо самому розуміти, чи відповідає ваша стаття критеріям значущості, бо це головне питання в обговоренні : стаття залишиться чи її видалять.
  3. Знайте, що вам доведеться відстоювати всі ваші твердження : Вікіпедія має команду активних користувачів, які відстежують всі статті і зміни в них.
  4. Добре підготуйтесь до публікації своєї першої статті : без авторитетних джерел, які підтвердять сформульовані тези, статтю номінують на вилучення, і вам доведеться вступити в бій обговорення, якщо ви впевнені, що ваша стаття має значущість для Вікіпедії.
  5. Найкраще, коли ви спочатку створите чернетку і в ній будете писати, показавши комусь авторитетному з Вікіпедії, щоб відредагувати текст. Якщо ви відразу створюєте в основному просторі — поставте на початку статті шаблон {{У роботі}}, щоб усім було зрозуміло, що стаття не закінчена (якщо 7 днів змін немає, шаблон приберуть, і ви ризикуєте отримати "вилучення").
  6. Якщо ви вперше у Вікіпедії, ви отримаєте запрошення до співпраці з наставником, якого вам запропонують — можливо, вам пощастить, і ви будете зацікавлені у спільній роботі. У моєму випадку наставник відповів на кілька запитань і на цьому "співпраця" закінчилась. У всіх спірних питаннях ви будете сам-на сам з тими, хто тут волонтер роками і знає, як можна розправитись з невгамовним "новачком" — так вас назвуть відразу ! :-) Тому сили духу вам, якщо ви тут з певних причин опинились.
  7. Краще бути налаштованим на те, щоб не реагувати на запрошення системи попросити допомоги в редагуванні і самому звернутись до когось з патрульних чи адміністраторів, до яких у вас є довіра. Чому так ? А вашу статтю може хтось відразу номінувати на вилучення, і замість допомоги отримаєте головний біль з відстоювання своєї позиції — навіть на місяці, що не даватиме можливості нормально творити далі і зіпсує настрій надовго.
  8. Будьте уважні з проханням допомоги : є ті, хто поставить вам ніж в спину, доклавши неабияких зусиль у вилученні вашої статті. А якщо ви опублікували її кількома мовами — то кругом (навіть в інших Вікіресурсах) : досвідчені користувачі знають один одного і на запрошення взяти участь в обговоренні статті, що номінована на вилучення (через виставлений шаблон), підримають точно не вас.
  9. Будьте обережні завжди і всюди : новачків не всі охоче сприймають. Вам доведеться навчитись самому тут існувати, якщо ви не кинете цю справу (дехто докладе чималих зусиль, аби новачок пішов звідси геть !)

Примітка : якщо в чомусь я помиляюсь, висловлюючи свої поради, я згодом відредагую їх. Усім — успіху !

Корисні посилання[ред. | ред. код]

Основні посилання[ред. | ред. код]

Редагування та упорядкування[ред. | ред. код]

Критерії значущості[ред. | ред. код]

Обговорення Вікіпедії:Критерії значущості

Категорії[ред. | ред. код]

Додаткові посилання[ред. | ред. код]