Користувач:Dubynayurii/West Auto Hub

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Website West Auto Hub

West Auto Hub (скорочено WAH) - український бренд, під яким працює група компаній, що спеціалізується на імпорті, експорті та продажі автомобілів. Офіційно бренд започаткував роботу 28 грудня 2017 року. Виник з ідеї об’єднати різні автомобільні структури, з якими стикаються покупці та продавці транспортних засобів, на одній локації, щоб спростити процес купівлі, доставки, сертифікації, реєстрації, та продажу автомобілів в Україні.

Бренд позиціює себе як платформа для імпорту та експорту транспорту, а місією вважає створення, впровадження та мультиплікацію моделі цивілізованої торгівлі транспортними засобами.[1]

При цьому компанія не є класичним автомобільним дилером та не продає власних автомобілів, а надає супутні сервіси своїм партнерам. Більшість процесів в компанії автоматизовані з допомогою власних програмних рішень. Для кінцевих споживачів існує мобільний[2] [3][http://додаток%20West%20Auto%20Hub. https://play.google.com/store/apps/details?id=ua.westautohub&hl=ru&pli=1

Історія[ред. | ред. код]

Перші кроки West Auto Hub були зосереджені на допомозі у купівлі автомобілів за кордоном, переважно в країнах Європейського Союзу, та їх подальшій доставці та митному оформленні в Україні[4]. [5]Ця діяльність почалася значно раніше офіційної дати заснування компанії та була презентована як єдиний бренд 28 грудня 2017 року. Основна діяльність West Auto Hub почалася в місті Луцьк, на території колишнього авторемонтного заводу в с. Струмівка під Луцьком, де зараз розташований головний офіс компанії.

Хронологія 2013 рік — почалося будівництво комплексу West Auto Hub на території колишнього авторемонтного заводу; 2015 рік — відкрита зона митного контролю та випробувальна лабораторія на території луцького комплексу; 27 грудня 2017 року — презентований бренд та відкритий комплекс West Auto Hub в Луцьку; 2018 рік — відкрите представництво компанії в Нововолинськ ; 2019 рік — відкритий комплекс WAH у Львові;[6] 2019 рік — почалася співпраця з компанією Lectura; Березень 2021 року — відкрите представництво WAH Premium у Києві; Квітень 2021 року — підписаний меморандум з Інститутом досліджень авторинку; Серпень 2021 року — запущений новий сайт wah.ua; Вересень 2021 року — відкритий новий митний склад у Луцьку; Жовтень 2021 року — проведена конференція “Імпорт та продажі вживаних авто: як рости, а не виживати”; Жовтень 2021 року — почалося навчання сервісності з Vladychynska consalting; Листопад 2021 року — відкриття зони митного контролю у львівському комплексі West Auto Hub; Листопад 2021 року — початок співпраці з CEBIA Квітень 2022 — Відкриття зони митного контролю у м. Сарни; Серпень 2022 — відкриття акредитованої випробувальної лабораторії органу; Січень 2023 — сертифікації “АВГ Стандарт” на території Луцького комплексу.


Плани на 2024 рік: представництво WAH в м.Сарни; представництво WAH в м.Дубно;

Локації та послуги[ред. | ред. код]

Головний офіс West Auto Hub знаходиться в селі Струмівка під Луцьком. На території комплексу знаходиться широкий спектр об'єктів і послуг, які відіграють ключову роль у забезпеченні повного циклу купівлі та продажу автомобілів, включно з їх імпортом, експортом, розмитненням, сертифікацією, реєстрацією та продажем[7]:[8][9][10]

Зона митного контролю (ВМО №2 митного поста “Луцьк”): це внутрішня митниця, де можна проводити митне оформлення автомобілів.[11]

Сервісний центр МВС №0741: тут можна зареєструвати автомобіль та отримати українські номерні знаки.

Випробувальна лабораторія: сертифікує транспортні засоби з-за кордону перед реєстрацією, та проводить технічний огляд автомобілів, які вже експлуатуються на українських дорогах. Ця лабораторія гарантує відповідність автомобілів встановленим стандартам безпеки та екології.

Автомайданчик (автомаркет): на цьому майданчику представлені транспортні засоби партнерів WAH, які користуються послугами компанії для продажу своїх автомобілів. Також тут можна укласти договір купівлі-продажу автомобіля.[12]

Експертна служба МВС: проводить експертне дослідження транспортного засобу і реєстраційних документів з метою визначення справжності ідентифікаційних номерів.[13]

У Києві працює West Auto Hub Premium, де пропонують до продажу авто преміумкласу з-за кордону чи України. У салоні є великий вибір як нових автівок, так і з пробігом.

Цифровізація та розвиток[ред. | ред. код]

West Auto Hub активно впроваджує цифровізацію своїх бізнес-процесів, розробляючи програмні продукти для автоматизації роботи. Це дозволяє компанії ефективно управляти великими обсягами транспортних засобів та надавати якісніші послуги своїм клієнтам. Клієнти мають можливість в реальному часі стежити за статусом своїх замовлень через мобільний додаток.

Для прийняття управлінських рішень та побудови якісного та сучасного сервісу, опираючись на реальні потреби, компанія стежить за актуальними трендами на автомобільному ринку України та світу. Зокрема, компанія є одним з основних партнерів Інституту досліджень авторинку[14].

Соціальна відповідальність

Компанія бере активну участь у громадському житті. West Auto Hub співпрацює з Волинською гуманітарною ініціативою, допомагаючи Збройним силам України транспортними засобами для військових потреб.[15]

Також компанія активно підтримує розвиток українського спорту, зокрема GARDA. Більшість дітей і дорослих, які тут тренуються є чемпіонами та призерами різних чемпіонатів із грепплінгу, панкратіону, ММА та бразильського джиу-джитсу. Клуб є офіційним представником на Волині Федерацій із грепплінгу, панкратіону та бразильського джиу-джитсу.

Висновок[ред. | ред. код]

West Auto Hub - це хороший приклад успішної української компанії, що впроваджує інноваційні підходи в автомобільному бізнесі. Заснована на ідеї інтеграції та цифровізації, виступає як важливий гравець на ринку імпорту та експорту автомобілів в Україні, надаючи повний спектр послуг, пов’язаних з автомобілями.[16]

  1. «Дешевше, ніж чашка кави»: West Auto Hub пропонує найкращі умови для продажу автівок*. konkurent.ua (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  2. WEST AUTO HUB. Перший канал соціальних новин. 16 січня 2020. Процитовано 19 квітня 2024.
  3. WEST AUTO HUB на AUTO.RIA. auto.ria.com (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  4. Замовити авто на Automoto.ua з WEST AUTO HUB. AutoMoto.ua ИЩЕМ НА 100 АВТОСАЙТАХ (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  5. Як пригнати авто для ЗСУ швидко і не за всі гроші. Пояснюємо разом із «Волинською Гуманітарною Ініціативою» та компанією WAH, яка вже привезла 195 пікапів для фронту. babel.ua (укр.). 20 червня 2023. Процитовано 19 квітня 2024.
  6. Купили авто у WEST AUTO HUB — ЛексЮкрейн. Юридичний портал. Новини, аналітика, статті, юридичні консультації, юридичні послуги. LEXUKRAINE. Лекс Юкрейн (ru-RU) . 22 серпня 2021. Процитовано 19 квітня 2024.
  7. Хочу швидко та без черг зареєструвати авто. Як це зробити? Скільки це коштує? — пояснюємо разом з WEST AUTO HUB. babel.ua (укр.). 21 липня 2021. Процитовано 19 квітня 2024.
  8. Як зареєструвати автомобіль: усе, що потрібно знати про ціну, час і ризики. hromadske.ua (укр.). 19 липня 2021. Процитовано 19 квітня 2024.
  9. Авто «під ключ» – ARX уклав партнерство з West Auto Hub. Mind.ua (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  10. Автомаркет WAH: чому продавати авто варто саме тут. Відео (укр.). 14 квітня 2023. Процитовано 19 квітня 2024.
  11. https://enigma.club/articles/rastamozhit-avto. enigma.club. Процитовано 19 квітня 2024.
  12. WEST AUTO HUB - всі пропозиції автосалону з цінами і фото на сайті Автобазар. avtobazar.ua (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  13. Новини - WEST AUTO HUB - Авто 24. auto.24tv.ua (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  14. WEST AUTO HUB став партнером Інституту досліджень авторинку. eauto.org.ua (укр.). 5 квітня 2021. Процитовано 19 квітня 2024.
  15. zazadmin (11 травня 2021). Як проходило відкриття ретро сезону 2021. Частина перша. West Auto Hub. АФК ЗАЗ КОЗАК (укр.). Процитовано 19 квітня 2024.
  16. Студенти ТЕМС відвідали компанію WEST AUTO HUB. Луцький національний технічний університет (укр.). чт, 12/14/2023 - 15:33. Процитовано 19 квітня 2024.