Користувач:Oleksandr Tahayev/Психоделічний рок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Психоделічний рок

Пробуджень і наступників[ред. | ред. код]

Соулу та фанку[ред. | ред. код]

Наслідуючи приклад Хендрікс в рок, психоделія почала чинити вплив афро-американських музикантів, зокрема, зірками Мотауна мітки. цей психоделічний соул був під впливом руху За громадянські права, надавши йому більш темний і більше політичним, ніж сильно психоделічний рок. спираючись на фанк звук Джеймса Брауна, він був вперше приблизно з 1968 по Слай і фемілі Стоун і спокус. Дії, які пішли за ними в цю територію включено Едвін Старр і незаперечної істини.[уточнити] Джордж Клінтонз взаємозалежними цей і парламент ансамблів та їх різних спін-оффов взяв жанру в його найбільш крайні заходи, роблячи фанк-майже релігія, в 1970-е роки виробляє більше сорока синглів, включаючи три в США десятку, і три платинових альбому.[1]

У той час як психоделічний рок почав коливатися в кінці 1960-х років, психоделічний соул продовжив у 1970-х роках, досягнувши піку популярності на початку десятиліття, і тільки зникаючи в кінці 1970-х років смаки почали змінюватися. Діє як Земля, вітер і вогонь, Kool і банди і Огайо гравців, які почали як психоделічний соул художників, включила її звуки в музику у стилі фанк і в кінцевому підсумку на дискотеці , яка частково замінила її.

Прог, хеві-метал, і краут-рок[ред. | ред. код]

Багатьох британських музикантів і груп, які взяли психоделія пішла на створення прогресивного року в 1970-х роках, в тому числі Пінк Флойд, софт машин і члени так. Кінг Крімсонз альбому в суді темно-червоного короля (1969) розглядається як важлива ланка між психоделії і прогресивного року.[2] у той час як такі групи, як Хоквинд підтримується явно психоделічний курс у 1970-х роках, більшість за психоделічних елементів на користь більш широких експериментів.[3] включення джазу у музиці таких груп, як м'яка машина і може також внесли свій вклад у розвиток джаз-рок групах, таких як Колізей. , як вони відійшли від своїх психоделічних коренях і все більша увага приділяється питанням електронних експериментів, німецькі групи, як Крафтверк, Танжерин Дрім, може і Фауст створила унікальний бренд електронік-рок, відомий як kosmische музики, або в британській пресі як "краут - рок". прийняття електронних синтезаторів, які вперше Пополь-Вух з 1970 року, разом з роботою фігур, як Брайан Іно (на деякий час клавішник з Роксі Мьюзік), було б серйозний вплив на подальший електронний рок.[4]

Психоделічний рок, з його спотворений гітарний звук, розширені Соло і авантюрних творів, розглядається в якості важливого моста між блюз-орієнтований рок і пізніше хеві-метал. Американські групи, чиї гучні, повторювані психоделічний рок виник на початку важких металів, що входять в Эмбой Дьюкс і Степової.[5] з Англії, двох колишніх гітаристів групи Yardbirds Джефф Бек і Джиммі Пейдж, перейшов на форму ключа виступає в жанрі, Джефф Бек група, і Лід Зеппелін , відповідно. Інших основних родоначальників жанру почалася як блюз-психоделік груп, включаючи Блек Саббат, Діп Перпл, Джудас пріст і НЛО.[6] психоделічна музика також сприяла до витоків глем-року, з Марк Болан змінюючи його психоделік-фолк - дует у рок-групи т. Rex і ставши першою зіркою глем-рок з 1970 року.[уточнити] У 1971 році Девід Боуї відійшов від свого раннього психоделічного роботу щодо розвитку його Зіггі Стардаст персоною, що включає в себе елементи професійного макіяжу, міміки та ефективності у своїх діях.

Нео-психоделія і стоунер-рок[ред. | ред. код]

Також було проведено декілька основних актів, що бавився в нео-психоделії, стиль музики, який виник в кінці 1970-х пост-панк - колах. Хоча це в основному впливає на альтернативну і інді-рок групи, Нео-психоделія іноді оновлений підхід 1960-х років, психоделічний рок. У США на початку 1980-х він приєднався Пейслі підпільного руху, засновані в Лос-Анджелесі і співає такі дії, як сон Синдикат, браслети і дощ на парад. Намітилися в 1990-х, стоунер-рок і поєднує в собі елементи психоделік-рок і дум-метал. Як правило, з використанням повільного до середнього темпу і з низько налаштованим гітар у бас-важкий звук, з мелодійним вокалом, і "ретро" виробництва, він був вперше в каліфорнійської групи Kyuss і спати. Сучасні фестивалі орієнтуючись на психоделічну музику включають Остін психологічний фестиваль в Техас, заснована в 2008 році та "Ліверпуль" психологічний фестиваль.

Див. також[ред. | ред. код]


Бібліографія[ред. | ред. код]

[[Категорія:З'явилися 1966]] [[Категорія:Психоделічна музика]]

  1. Bogdanov, Woodstra та Erlewine, 2002, с. 226.
  2. DeRogatis, 2003, с. 169.
  3. Bogdanov, Woodstra та Erlewine, 2002, с. 515.
  4. Bogdanov, Woodstra та Erlewine, 2002, с. 1330—1331.
  5. Browne та Browne, 2001, с. 8.
  6. DeRogatis, 2003, с. 212.