Лавента

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Взуттєва фабрика «Лавента»
Тип Приватне акціонерне товариство
Галузь легка промисловість
Засновано 1997 року
Штаб-квартира Україна Україна, м.Черкаси, вул. Луценка, б.8
Ключові особи директор Яремюк Леонід Пилипович
Продукція взуття
Співробітники 70 осіб
shoes.ck.ua

Взуттєва фабрика «Лавента» — підприємство у галузі легкої промисловості, розташоване у місті Черкаси і спеціалізується на виробництві взуття з натуральної шкіри.

Підприємство має декілька фірмових магазинів по місту[1].

Історія[ред. | ред. код]

Підприємство було утворено 1997 року після реорганізації фабрики індивідуального пошиву та ремонту взуття «Ремвзуття», яке було найбільшим в області у сфері послуг. У 1980-ті роки фабрика мала свої філії у більшості районних центрів Черкащини, а кількість працівників становила понад 1 тисячу осіб. Лише у Черкасах працювало 6 ательє та головне підприємство. У 2000-их роках на фабриці було встановлено нову техніку, завезену з Італії та Німеччини, ручна праця залишається лише у швейному та розкрійному цехах.

Продукція[ред. | ред. код]

Фабрика випускає як чоловіче, так і жіноче взуття із натуральної шкіри. Станом на 2013 рік фабрика випускала до 20 тисяч пар взуття, але в найкращі часи цифра сягала 30 тисяч пар за рік. Підприємство працює на натуральній сировині. Шкіра закупляється у Львові, Вознесенську та Києві, із-за кордону везеться з Туреччини, Південної Кореї та Італії.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 21 травня 2014. Процитовано 21 травня 2014.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]