Публій Ліциній Кальв Есквілін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Публій Ліциній Кальв Есквілін
Ім'я при народженні Publius Licinius Calvus Esquilinus
Народився близько 460 до н. е.
Рим
Помер після 396 до н. е.
Рим
Громадянство Римська республіка
Діяльність політик, державний і військовий діяч
Знання мов латина
Посада військовий трибун з консульською владою
Термін 400 і 396 роки до н.е.
Рід Ліцинії
Батько Публій Ліциній
Мати невідомо
У шлюбі з невідомо
Діти Публій Ліциній Кальв Есквілін Молодший

Пу́блій Ліци́ній Кальв Есквілі́н (лат. Publius Licinius Calvus Esquilinus; близько 460 до н. е. — після 396 до н. е.) — політичний, державний та військовий діяч Римської республіки, військовий трибун з консульською владою 400 і 396 років до н. е.

Життєпис[ред. | ред. код]

Походив зі впливового плебейського роду Ліциніїв. Син Публія Ліцинія. Був єдиноутробним братом або братом з усиновлення Гнея Корнелія Косса, військового трибуна з консульською владою 406, 404, 401 років до н. е.

Довгі роки був членом сенату. Послідовно проводив помірну політику замирення з плебеями.

У літньому віці його було обрано військовим трибуном з консульською владою на 400 рік до н. е. разом з Луцієм Тітінієм Пансою Сакком, Публієм Манлієм Вульсоном, Публієм Мелієм Капітоліном, Спурієм Фурієм Медулліном і Луцієм Публілієм Філоном Вульском в ході запеклої боротьби за доступ плебеїв в цю колегію. Він став одним з трьох плебеїв, які були трибунами цієї каденції.

У 398 році до н. е. в складі посольства вирушив до Дельф за тлумаченням надзвичайно високого підйому води в Альбанскому озері.

396 року до н. е. його вдруге обрано військовим трибуном з консульською владою. Втім замість нього на його прохання було обрано його сина. Після захоплення міста Вейї висловився в сенаті за те, щоб усі охочі громадяни могли взяти участь у розподілі здобичі. Ця пропозиція була прийнята. Помер невдовзі після цього.

Родина[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]