Квінт Сульпіцій Камерін Корнут (військовий трибун з консульською владою 402 року до н. е.)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Квінт Сульпіцій Камерін Корнут
Ім'я при народженні Quintus Sulpicius Camerinus Cornutus
Народився невідомо
Стародавній Рим
Помер невідомо
невідомо
Громадянство Римська республіка
Місце проживання Рим
Діяльність політик, державний і військовий діяч
Суспільний стан патрицій[1]
Посада військовий трибун з консульською владою
Термін 402 і 398 рік до н. е.
Рід Сульпіції
Батько Сервій Сульпіцій Камерін
Мати невідомо

Квінт Сульпі́цій Камері́н Корну́т (лат. Quintus Sulpicius Camerinus Cornutus; V-IV століття до н. е.) — політик, державний і військовий діяч Римської республіки, дворазовий військовий трибун з консульською владою (консулярний трибун) 402 і 398 років до н. е.

Біографічні відомості[ред. | ред. код]

Походив з патриціанського роду Сульпіціїв. Про молоді роки його згадок у джерелах немає. Батьком його був Сервій Сульпіцій Камерін, дідом ймовірно Сервій Сульпіцій Камерін Корнут, консул 461 року до н. е.

Перша трибунська каденція[ред. | ред. код]

У 402 році до н. е. Квінта Сульпіція вперше було обрано військовим трибуном з консульською владою разом з Луцієм Вергінієм Трікостом Есквіліном, Манієм Сергієм Фіденатом, Гаєм Сервілієм Структом Агалою і Авлом Манлієм Вульсоном Капітоліном. Військові трибуни того року з успіхом воювали проти міста-держави Вейї, але на допомогу останній прийшли племена капенів та фалісків. Внаслідок цього та глибоких суперечок між двома основними полководцями — Луцієм Вергінієм і Манієм Сергієм трибуни були змушені відступити.

Друга трибунська каденція[ред. | ред. код]

398 року до н. е. його було вдруге обрано військовим трибуном з консульською владою, цього разу разом з Марком Фуріїм Каміллом, Луцієм Валерієм Потітом, Луцієм Фурієм Медулліном, Марком Валерієм Лактуціном Максимом і Квінтом Сервілієм Пріском Фіденатом. Римська республіка продовжувала цього року облогу Вейї, були звільнені міста Фалерія і Капена.

Про подальшу долю Квінта Сульпіція відомостей немає.

Джерела[ред. | ред. код]

  1. Digital Prosopography of the Roman Republic