Club Kids

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Club Kids — молодіжна субкультурна спільнота у нью-йоркських клубних осередках, яку очолювали Майкл Еліг і Джеймс Сент-Джеймс (здебільшого, наприкінці 1980-х і на початку 1990-х років). Група вирізнялася складними, епатажними і відвертими костюмами, а також вживанням наркотиків, зокрема: екстазі, кетаміну, кокаїну і героїну. Багато з них отримали імена і образи від Еліга, засновника цієї мікрокультури.

Популярність і вплив Еліга виросла дуже швидко, і в якийсь момент він отримував велику платню в кількох клубах, що належали Пітеру Гатьєну[en]. Ця молодь, на чолі з Майклом ефектно з'являлися на вечірках зі своєю свитою, і їх поведінка привертала клієнтів та увагу до клубів. Еліг і Club Kids також почали проведення незаконних «outlaw» паті в різних громадсько-суспільних місцях, у тому числі в фаст-фудах, старих станціях метрополітену, парках тощо. Тому їх постійно переслідувала поліція і звертало увагу безліч ЗМІ. У розпал їхньої культурної популярності, Club Kids пішов у турне по Сполучених Штатах і з'явився на кількох ток-шоу, таких як: Geraldo[en], The Joan Rivers Show[en], і «Шоу Філа Донаг'ю».

Після вбивства Анджела Мелендеса Майклом Елігом (і подальшого ув'язнення Майкла), увага ЗМІ до Еліга ті інших Club Kids була надзвичайно велика, але після цього почався занепад субкультури, але не цілковите її зникнення.

У 1998 році вийшов документальний фільм Party Monster: The Shockumentary[en] і художній фільм у 2003 році Party Monster — режисера Фентона Бейлі та Ренді Барбато. Фільми були засновані на спогадах із книги Кривава дискобаня одного з Club Kids — Джеймса Сент-Джеймса, автобіографічного твору його життя. Сюжет зосереджений на подробицях вбивства «Angel» Мелендеса Майклом Елігаом і «Freeze» Ріггсом.

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • Сант-Джеймс, Джеймс. (1999) Дискотека кривава баня: Казковий But True Казка про Вбивство в Clubland. Саймон & Шустер ISBN 0-684-85764-2. (англ.)
  • Party Monster: The Shockumentary (1998) Dir. Barbato, Randy and Bailey, Fenton. Documentary. Dist. Picture This Home Video. (англ.)

Відеоматеріали у вільному доступі[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]