Nordic Choice Hotels

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Nordic Choice Hotels AS
англ. Strawberry Hospitality Group AS
Тип приватна компанія
Організаційно-правова форма господарювання ALd і Aktiebolag
Галузь Житло/Подорожі
Засновано 1990
Штаб-квартира Осло і Стокгольм
Адреса Fredrik Stangs gate 22-24, 0264 Oslo
Територія діяльності Скандинавія, Фінляндія та Балтійські країни
Ключові особи Петтер Стордален, власник та президент,
Торгейр Сільсет CEO
Продукція Comfort Hotel
Quality Hotel
Clarion Hotel
Clarion Collection Hotel
Nordic Hotels & Resorts
Співробітники > 16 000
nordicchoicehotels.com

Штаб-квартира, Осло, Норвегія

Nordic Choice Hotels (укр. Нордік Чойс Готелс; до грудня 2010 року відомий як Choice Hotels Scandinavia) — одна з найбільших готельних компаній Скандинавії з 200 готелями у Скандинавії, Фінляндії та Прибалтиці та понад 16 500 співробітниками.

Норвезька компанія на 100 % належить Петтеру Стордалену через його компанію Strawberry Group. У 2006 році Торгейр Сільсет став генеральним директором Nordic Choice Hotels Group.

Nordic Choice Hotels є франчайзі компанії Choice Hotels International. Nordic Choice Hotels у більшості аспектів працює незалежно від Choice International.

Історія[ред. | ред. код]

Nordic Choice Hotels була заснована в Норвегії в 1990 році як Choice Hotels Scandinavia.

Протягом 1994 року компанія підписала угоду про франшизу з Choice Hotels International, яка надала їм право продавати свої готелі як готелі Comfort, Clarion та Quality. Компанія була зареєстрована на фондовій біржі в Осло в 1997 році, але була знята в 2005 році, коли Home Invest (у власності бізнесмена Петтера Стордалена) придбав 100 % акцій.

Бренди[ред. | ред. код]

Готелі продаються під чотирма торговими марками:

  • Clarion Hotel знаходяться в центрах міст та аеропортах. 28 готелів під торговою маркою Clarion Hotel розташовані у Швеції, Норвегії, Фінляндії та Данії.
  • Clarion Collection Hotel — це під-бренд Nordic Choice Hotels. Готелі Clarion Collection розташовані в центрі міст та мають концепцію домашнього оздоблення, засновану на данському стилі життя «хю́ґе». Готель Clarion Collection присутній у Норвегії та Швеції.
  • Quality Hotel — одна з найбільших мереж готелів у скандинавських країнах, що має понад 60 готелів у Норвегії, Швеції та Данії.
  • Comfort Hotel має близько 30 готелів у Норвегії, Швеції, Данії та Литві.

Nordic Hotels & Resorts має 37 готелів:[1]

  • Швеція: Hotel At Six, Hobo, Nordic Light Hotel, Hotel C Stockholm, Aronsborg Konferenshotellet, Selma Spa+, Copperhill Mountain Lodge, Strömstad Spa, Stenungsbaden Yacht Club, Avalon Hotel, Vox Hotel, Ice Hotel Jukkasjärvi та Frösö Park.
  • Норвегія: The Thief, Hotel Christiania Teater, Farris Bad, Hotel Oleana, Hotel No13, Hotel Brosundet, Norefjell Ski & Spa, Son Spa, Funken Lodge та Amerikalinjen.
  • Данія: Hotel Skt. Petri та Villa Copenhagen.
  • Фінляндія: Hotel Kämp, Hotel St. George, Klaus K Hotel, Hotel Haven, Hotel Fabian, Hotel Lilla Roberts, GLO Hotel Kluuvi, GLO Hotel Art, GLO Hotel Airport, GLO Hotel Sello та Hotel F6.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. State of Nordic Choice. State of Nordic Choice. Архів оригіналу за 18 березня 2021. Процитовано 2 червня 2021.