Rexona

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Rexona
Галузь промисловості дезодорант
Дата створення / заснування 1928
Логотип
Власник Unilever
Розташування штаб-квартири Австралія
Країна походження  Австралія
Виробник Unilever
Офіційний сайт
Офіційний сайт
CMNS: Rexona у Вікісховищі

Rexona — це австралійський бренд дезодорантів та антиперспірантів, який належить британсько-нідерландськоiï компанiï Unilever. Він відомий як Sure у Великій Британії та Ірландії, Degree у Сполучених Штатах і Канаді, Rexena в Японії та як Shield у Південній Африці.

Історія[ред. | ред. код]

Rexona була розроблена в 1908 році австралійцем Семюелем Фуллером Шеффером і його дружиною Еліс. Тоді було запущено оригінальну лінію, яка включала крем для гоління, готельне мило, лікувальне мило та мазь, яка стала найбільшим активом компанії з найбільшим оборотом. Мазь вважалася надійним засобом від усіх шкірних висипів і подразнень, екземи, вугрів, синців, обмороження, потрісканих рук, радикуліту, свербежу, незначних кровотеч, порізів і укусів комах.

У 1960 році Rexona представила свій перший дезодорант, який спочатку був запущений у Фінляндії, а потім і в решті світу. Пізніше бренд буде відомий як Degree у Сполучених Штатах. У наступні десятиліття Rexona зарекомендувала себе як один із найбільших брендів антиперспірантів у світі.

Unilever придбала австралійську компанію в 1989 році та згодом інтегрувала її до своєї глобальної лінійки брендів особистої гігієни.

Бренд був спонсором команд Williams та Lotus на змаганнях Формула 1, а також футбольних команд Челсі, Вулвергемптон Вондерерз, Саутгемптон та Манчестер Сіті.[1] Бренд також спонсорував таких спортсменів, як тенісистка Штеффі Граф, новозеландська команда з регбі All Blacks Rugby, південноафриканська команда Springboks, канадець Даррен Берреклот, чемпіон з тенісу Девід Налбандян і футболісти Неймар да Сілва Сантос Жуніор і Хав'єр Маскерано.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Glendenning, Matthew. Southampton joins Wolves, City and Chelsea in Sure portfolio. SportBusiness. SBG Companies Limited. Процитовано 29 жовтня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]