Єлена Томашевич

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єлена Томашевич
серб. Јелена Томашевић
Зображення
Зображення
Основна інформація
Дата народження 1 листопада 1983(1983-11-01) (40 років)
Місце народження Неготин
Роки активності 2001 — тепер. час
Громадянство Сербія
Професії співачка
Освіта Крагуєвацький університет і First Kragujevac Gymnasiumd
Співацький голос контральто
Інструменти вокал[d]
Жанри поп, сербська народная музика
Лейбли Minacord (c 2008)
tomasevicjelena.com
CMNS: Файли у Вікісховищі

Єлена Томашевич (серб. Jelena Tomašević, Јелена Томашевић; 1 листопада 1983, Неготин) − сербська поп і фолк співачка. Народилася у м. Неготин 1 листопада 1983 року, росла в місті Крагуєвац. Закінчила чисельно-математичну гімназію у цьому ж місті.

З 8 років бере участь у різноманітних музичних конкурсах та фестивалях. У 8 років завоювала першу премію на дитячому музичному фестивалі «Sarenijada», а три роки пізніше стала переможницею югославського дитячого фестивалю. На час участі у Євробаченні була студенткою відділення англійської мови та літератури факультету філології Белградського університету.

Кар'єра та успіх[ред. | ред. код]

Її кар'єра пішла вгору після того, як Єлена стала учасницею фольклорного ансамблю «Abrasevic», одного з найуспішніших сербських ансамблів. У його складі вона досягла успіху на численних фестивалях. У 2002 році Єлена почала кар'єру поп-співачки. Вона завоювала симпатії журі в суперфіналі шоу «3K DUR», що транслювався на телеканалі RTS3. У 2003 році вона вперше бере участь у фестивалі «Budva» і посідає друге місце на престижному фестивалі «Слов'янський базар» у Білорусі.

Беовізія і Євробачення[ред. | ред. код]

У 2004 році вона вперше бере участь в національному відборі на Євробачення Беовізія. У 2005 році вона знайомиться з Желько Йоксимович і підписує контракт з Minacord Production Company. На Беовізії 2005, вона перемагає з піснею «Јутро» Желько Йоксимовича та Олександри Мілутінович. Єлена вважалася одним з фаворитів і в Сербській національному фіналі Євробачення і займає друге місце. Пізніше в цьому році вона записує саундтрек до фільму «Ivkova slava», який теж написав Желько Йоксимович. У 2008 знову виграє Беовізію з піснею «Оро», музику до якої написав Желько Йоксимович. Вона досить успішно представила Сербію, посівши 6 місце.

У цьому ж році виходить її дебютний альбом «Panta Rei». Як бонус, до нього увійшли треки: Minha dor (португальська версія Оро), Ela agapi (грецька версія Оро), Adios amor (іспанська версія Оро) та Oro remix.

Особисте життя[ред. | ред. код]

28 серпня 2011, Єлена вийшла заміж за сербського актора Івана Босільчіча (Ivan Bosiljcic) — 24 січня 2012 року, Олена народила доньку, яку назвали Ніна.

Політичне життя[ред. | ред. код]

У 2018 році виступила на концерті "Русская мечта" в окупованому Криму.[1]

  1. Jelena Tomasevic - Человек беспокойного счастья 2018 (Русская Мечта, байк шоу, Sevastopolj, Krim) (uk-UA) , архів оригіналу за 2 червня 2021, процитовано 2 червня 2021