Іщук Богдан Олегович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Богдан Іщук
Іщук Богдан Олегович
 Солдат
Загальна інформація
Народження 3 червня 2001(2001-06-03)
м. Козятин, Вінницька область, Україна
Смерть 31 березня 2022(2022-03-31) (20 років)
поблизу міста Новодружеськ Луганської області
(загинув у ході російського вторгнення в Україну)
Громадянство Україна Україна
Національність українець
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС  Національна гвардія
Формування 15-й окремий Слов'янський полк
Війни / битви Російсько-українська війна
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Богдан Олегович Іщук — солдат Національної гвардії України, учасник російсько-української війни, що загинув у ході російського вторгнення в Україну в 2022 році.

Життєпис[ред. | ред. код]

Богдан Іщук народився 3 червня 2001 року в місті Козятині Вінницької області. Після закінчення місцевої школи № 2 здобув фах помічника машиніста тепловоза та електровоза у Козятинському міжрегіональному професійно-технічному училищі. Потім працював за фахом у Козятинському локомотивному депо. Паралельно вступив на заочну форму до Київського державного університету залізничного транспорту, який закінчив за спеціальністю «Локомотиви та локомотивне господарство». Займався карате кіокушинкай в клубі «Панда», ставав чемпіоном Вінницької області з кіокушинкай каратета. Наприкінці 2020 року Богдана Іщука призвали до лав ЗСУ. Проходив строкову службу в складі 15-го окремого Слов'янського полку Національної гвардії України, обіймав військову посаду старшого стрільця першого патрульного взводу стрілецького батальйону в місто Рубіжному на Луганщині. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну перебував на передовій в Луганській області. Загинув Богдан Іщук 31 березня 2022 року поблизу міста Новодружеськ Луганської області під час артилерійського обстрілу. Поховали загиблого в рідному місті Козятині[1][2][3]

Нагороди[ред. | ред. код]

  • орден «За мужність» III ступеня (2022, посмертно) — за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. 20-річний Богдан Іщук загинув 31 березня 2022 року в районі міста Новодружеськ Луганської області під час артилерійського обстрілу. Меморіал жертв війни (укр.). Процитовано 31 січня 2023.
  2. «Наш син став прикладом для мене», — каже батько загиблого козятинчанина Богдана Іщука - 20 хвилин. vn.20minut.ua (укр.). Процитовано 31 січня 2023.
  3. Втрата: на війні загинув молодий Герой з Козятина Богдан Іщук - kazatin.com. kazatin.com (укр.). Процитовано 31 січня 2023.

Джерела[ред. | ред. код]