Автомагістраль A3 (Литва)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автомагістраль A3

Автомагістраль A3 в Міднинках.
Загальні дані
Країна  Литва
Довжина 33,88 кілометр
Напрямок захід-схід
початок Вільнюс
кінець Білорусь кордон з Білоруссю
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap 977317 ·R (Вільнюський повіт)

CMNS: Автомагістраль A3 у Вікісховищі

Автомагістраль A3 – головна дорога Литви, що з’єднує Вільнюс з Мінськом[1]. Протяжність дороги 33,99 кілометра. Дорога є частиною автошляху E28 Берлін – Гданськ – Калінінград – Маріямполь – Прєнай – Вільнюс – Мінськ. Від Вільнюса до перехрестя 106 Новий Вільнюс – Рудаміна – Панеряй , дорога складає від 4 до 6 смуг.

Дорога починається у Вільнюсі, на вулиці Мінського шосе. Проходить територією муніципалітетів міста Вільнюс і Вільнюського району. Найважливіші населені пункти Немежіс, Міднинках. Дорога закінчується на литовсько-білоруському державному кордоні, за Медінінкаєм. З білоруської сторони дорога продовжується як М7 і тягнеться до перехрестя з трасою М6, яка продовжується на Мінськ.

Історія[ред. | ред. код]

Сучасну дорогу було завершено близько 1992 року. У радянські часи дорога між Вільнюсом і Мінськом була частиною магістральної дороги Мінськ-Вільнюс-Рига і мала індекс М12.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Dėl „Laisvės kelio“ bus ribojamas greitis, Minsko plente nebus leidžiama sustoti ir stovėti. lrt.lt. Процитовано 2021 m. vasario 4 d..

Дивись також[ред. | ред. код]