Агнес Моніка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Агнес Моніка
Зображення
Зображення
Основна інформація
Повне ім'я Агнеса Моніка Мульото (Agnes Monica Muljoto)
Дата народження 1 липня 1986(1986-07-01)[1] (37 років)
Місце народження Джакарта, Індонезія
Роки активності 1992 — тепер. час
Громадянство Індонезія
Віросповідання християнство[2]
Професії співачка, акторка, авторка пісень, танцюристка, бізнесвумен
Співацький голос сопрано
Інструменти Вокал, фортепіано
Жанри поп, сучасний ритм-енд-блюз, гіпгоп і соул
Псевдоніми Agnez Mo
Лейбли Aquarius Musikindod, RED Musicd і Sony Music Entertainment
Нагороди
Мати Jenny Siswonod
agnezmo.com
Q: Цитати у Вікіцитатах
CMNS: Файли у Вікісховищі

Агнес Моніка Мульото, сценічне ім'я — Агнес Мо (англ. Agnes Monica Muljoto, Agnez Mo; нар. 1 липня 1986, Джакарта, Індонезія) — індонезійська співачка та акторка. Попри народження в Індонезії, заявила, що не є індонезійкою, а має німецьке, японське та китайське коріння, визнає себе за християнку[3].

Життєпис[ред. | ред. код]

Почала кар'єру в індустрії розваг у віці шести років, як дитина-співачка. Агнес випустила три дитячих альбоми, яким вдалося підняти її ім'я до рівня популярних співаків в епоху 1990-х. На додаток до співу, стала ведучою на телешоу для дітей. Коли була підлітком, почала занурюватись у світ акторської майстерності, роль у мильній опері Pernikahan Dini[en] (2001) зробила її відомою.

Агнес після перемоги Anugerah Musik Індонезія в 2004 році

У 2003 році випустила свій перший дорослий альбом And the Story Goes[en], котрий видався успішним та спонукав Агнес до кар'єри на міжнародній арені. Для роботи над другим альбомом Whaddup A.. '?![en], який було випущено 2005 року, вона запросила співака зі Сполучених Штатів Кіта Мартіна[en]. Паралельно знімалась у двох азійських серіалах.

Двічі поспіль отримала нагороду за виступ на сцені Фестивалю азійської пісні[ms] в Сеулі (Південна Корея), у 2008 і 2009 роках. В третьому альбомі, Sacredly Agnezious[en] (2009), Агнес бере участь як продюсер та композитор. У 2010 році була однією із суддів співочого конкурсу Indonesian Idol[id], також стала ведучою шоу на червоному килимі церемонії American Music Awards[en] 2010 року в Лос-Анджелесі, США.

Агнес — співачка з найбільшою кількістю нагород в Індонезії, здобула десятки нагород, у тому числі 17 разів перемагала на Anugerah Musik Indonesia[id], вісім — на Panasonic Gobel Awards[en], 5 разів — на Nickelodeon Indonesia Kids' Choice Awards[id] та чотири — на MTV Indonesia[id]. Крім того, Агнес була послом по боротьбі з наркотиками в Азії, а також послом MTV EXIT у боротьбі з торгівлею людьми.

Дискографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Discogs — 2000.
  2. https://www.infobiografi.com/biografi-dan-profil-lengkap-agnes-mo
  3. ‘I actually don't have Indonesian blood whatsoever’: Agnez Mo’s statement sparks controversy. https://www.thejakartapost.com/ (англійська) . Архів оригіналу за 10 липня 2021. Процитовано 10 липня 2021.