АктаБанк

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ПАТ, "АктаБанк"
Тип Публічне акціонерне товариство
Девіз Порядок з грошима. Порядок в житті
Засновано 2008
Головний офіс Україна, Дніпропетровськ
Ключові особи Приходько Юлія Вікторівна (тимчасова адміністрація)
Сайт www.aktabank.com

АктаБанккомерційний банк України. ПАТ «АКТАБАНК» зареєстровано Національним банком України 23 квітня 2008 року. Банк здійснює свою діяльність на основі ліцензії НБУ №243 від 7 листопада 2011 р. Діяльність банку призупинена постановою НБУ від 16.09.2014 року № 576.

Діяльність[ред. | ред. код]

Головний офіс ПАТ «АКТАБАНК» у Дніпрі

ПАТ «АКТАБАНК» — універсальний банк, що надає повний спектр фінансових продуктів і послуг фізичним та юридичним особам. За об'ємом активів, згідно з постановою НБУ в 2011 році, АКТАБАНК перейшов з 4 групи банків (дрібні банки) в 3 групу (середні банки).

Для зручності клієнтів в АКТАБАНКУ створено три бізнеси: Private Banking (управління приватним капіталом), Корпоративний бізнес (обслуговування юридичних осіб), Роздрібний бізнес (обслуговування фізичних осіб).

У серпні 2009 року ПАТ «АКТАБАНК» отримана ліцензія Державної Комісії з цінних паперів та фондового ринку професійного учасника ринку коштовних паперів на здійснення брокерської, ділерської і депозитарної діяльності, а також діяльності охоронця коштовних паперів.

Фінансові результати на 01.01.2014 за даними НБУ

На підставі постанови Правління Національного банку України від 16.09.2014 року № 576 «Про віднесення ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА  «АКТАБАНК» до категорії неплатоспроможних» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб 16.09.2014 прийнято рішення № 90 про запровадження з 17.09.2014 тимчасової адміністрації та призначення уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «АКТАБАНК»

Уповноваженою особою Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на  тимчасову адміністрацію в ПАТ «АКТАБАНК» призначено провідного професіонала з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту врегулювання неплатоспроможності банків Приходько Юлію Вікторівну.

Тимчасову адміністрацію в ПАТ «АКТАБАНК» запроваджено строком на 3 місяці з 17.09.2014 по 17.12.2014.

Членство банку в асоціаціях[ред. | ред. код]

Покупки інших банків[ред. | ред. код]

Багато офісів Актабанку розташовані в колишніх офісах ХоумКредитБанку. Це не означає, що Актабанк купив ХоумКредитБанк. Насправді ХоумКредитБанк був куплений, а потрім перепроданий, групою Платінум і тепер називається "Банк Восток".

Джерела[ред. | ред. код]