Афро (зачіска)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Музикант Біллі Престон із зачіскою афро у 1974 році
Правозахисниця Анджела Девіс із зачіскою афро у 1973 році

Афро (англ. Afro) — пишна, об'ємна зачіска, модна в 1970-ті роки у представників афроамериканців. Зачіска створюється при розчісуванні волосся, що дозволяє волоссю збільшувати обсяг, утворюючи округлу форму, подібно німбу, хмари або м'ячу[1][2][3][4][5]. У людей, для яких природне кучеряве або пряме волосся, зачіска зазвичай формується за допомогою крему, гелю або інших фіксуючих рідин, що дозволяють волоссю зберігати форму.

Також в честь неї було названо музичний стиль афро, засновником якого вважається виконавець Toto з його всесвітньо відомою композицією Africa.

Етимологія[ред. | ред. код]

Назва «афро» походить від терміна «афроамериканський».

Історія[ред. | ред. код]

Під час рабства в США (до 1860-х років) афроамериканці зазвичай укладали волосся так, щоб наслідувати зачіски панівного білого населення, серед якого вони жили[6]. Незважаючи на назву, ця зачіска має близькосхідне походження і вельми складна для більшості представників негроїдної раси, відмітною особливістю яких є слабкі, рідкісні, короткі волосся, аж до їх повної відсутності. Тому певну популярність мають афроперуки. Також подібні зачіски характерні для корінного населення Австралії та Океанії.

Гребінець «афро-майстер»[ред. | ред. код]

Гребінець «афро-майстер» була винайдена в 1972 році Френком Харві, перукарем з Річмонда, Вірджинія. Довгий зубчик гребінця призначений для того, щоб, використовуючи захоплюючі рухи, глибоко проникати до коріння волосся і випрямити їх, що дозволяє волоссю отримати бажаний стиль або форму.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]