Братко Олег Анатолійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Братко Олег Анатолійович
 Старшина
Загальна інформація
Народження 6 березня 1980(1980-03-06)
Велика Стариця
Смерть 15 липня 2014(2014-07-15) (34 роки)
Амвросіївка
Громадянство Україна Україна
Військова служба
Роки служби 2014
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС ЗСУ Збройні сили
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви
Нагороди та відзнаки
Орден «За мужність» ІІІ ступеня
Орден «За мужність» ІІІ ступеня

Оле́г Анато́лійович Братко (1980-2014) — старшина Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

З життєпису[ред. | ред. код]

Народився 6 березня 1980 року в селі Велика Стариця Бориспільський район; згодом сім'я переїхала до міста Березань. Навчався в Березанській ЗОШ № 2; після 9-го класу вступив до Київського радіо-механічного технікуму. Під час навчання у 8 класі втратив батька. Пройшов строкову службу в 19981999 роках у Збройних силах України; від рядового дослужився до старшини. Після армії закінчив школу міліції, якийсь час працював у Печерському райвідділі внутрішніх справ. Проживав в місті Березань. 1999 року мама вийшла заміж і в Олега з'явився менший братик Віталій. 2000 року познайомився з Аллою Кудимою, з якою прожив 14 років. Останнім часом працював на АЗС ТОВ «Вікінг» у місті Борисполі.

Призваний за мобілізацією 20 березня 2014 року. Командир бойової машини-командир відділення, 72-а окрема механізована бригада. Проходив навчання; у травні разом із іншими військовими вирушив в зону бойових дій.

Загинув 15 липня 2014-го року під час обстрілу обстрілу терористами з РСЗВ «Град» позицій військових поблизу Амвросіївки. Тоді ж полягли Бойчун Юрій Олександрович, Воробйов Владислав Валентинович, Павлуша Сергій Валерійович.

Без Олега лишились мама та двоє братів (з них молодший барт Руслан); племінники Данило і Ростислав.

Нагороди та вшанування[ред. | ред. код]

  • 14 листопада 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом «За мужність III ступеня» (посмертно).
  • в Березанській ЗОШ відкрито меморіальну дошку честі Олега Братка.

Джерела[ред. | ред. код]