Біологічний енциклопедичний словник (Радянська енциклопедія)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Біологічний енциклопедичний словник»
Автор Гл. ред. Гіляров Меркурій Сергійович
Назва мовою оригіналу «Биологический энциклопедический словарь»
Країна СРСР СРСР
Мова російська
Тема біологія
Жанр енциклопедія
Місце Москва
Видавництво «Советская энциклопедия»
Видано 1986
Сторінок 831
Тираж 100 тис.

Біологічний енциклопедичний словник (рос. Биологический энциклопедический словарь) — радянський науковий однотомний енциклопедичний словник з біології, випущений видавництвом «Радянська енциклопедія» 1986 року під редакцією академіка Меркурія Сергійовича Гілярова[1][2]. Початковий тираж — 100 000 примірників. 2-е видання, виправлене, було видане 1989 року.

Опис[ред. | ред. код]

Словник являє собою довідкове видання, що включає понад 7500 статей з усіх розділів біології: фізико-хімічної біології, генетики, цитології, анатомії і морфології, ембріології, фізіології, екології, еволюційного вчення та ін[2]. Значне місце в словнику приділено конкретним таксонам живих організмів від видів до царств, охороні природи. У словнику вміщено близько 1000 текстових рисунків і 29 кольорових вклейок (58 таблиць)[2].

Словник призначений для біологів, фахівців суміжних з біологією галузей науки, викладачів університетів, інститутів, вчителів середньої школи, студентів і всіх, хто цікавиться живою природою[2].

Бібліографічний опис

Редакційна колегія[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Рецензии на книгу «Биологический энциклопедический словарь» : [рос.] // LiveLib : вебсайт. — Дата звернення: 3 травня 2019 року.
  2. а б в г БЭС, 1985, с. 5-6.
  3. БЭС, 1985.

Посилання[ред. | ред. код]