Вдовиченко Сергій Олександрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Вдовиченко Сергій Олександрович
 Старший лейтенант
Загальна інформація
Громадянство Україна Україна
Alma Mater ФВП НТУ ХПІ
Псевдо «Калина»
Військова служба
Приналежність Україна Україна
Вид ЗС Сухопутні війська
Рід військ  Механізовані війська
Формування
Війни / битви
Командування
заступник командира з озброєння 2-ї МР 1-го МБ 72-ї ОМБр
Нагороди та відзнаки
Орден Богдана Хмельницького III ступеня (Україна)

Сергі́й Олекса́ндрович Вдовиченко — український військовослужбовець, старший лейтенант Збройних сил України. Учасник російсько-української війни. Позивний «Калина».

Життєпис[ред. | ред. код]

Сергій Вдовиченко виріс у родині військових, мати Валентина — зв'язківець, батько Олександр — офіцер, теж воював за Україну в російсько-українській війні.

Старший лейтенант Сергій Вдовиченко з того покоління офіцерів, які одразу після закінчення військового вишу потрапили на війну. Сергій закінчив Факультет військової підготовки НТУ «Харківський політехнічний інститут» 28 лютого 2015 року за спеціальністю "офіцер високого тактичного рівня з технічним спрямуванням". А 2 березня вже був на передовій, розпочав службу у Волновасі на посаді заступника командира 2-ї роти з озброєння 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади (в/ч А2167, м. Біла Церква).

В жовтні 2016 підрозділи 72-ї бригади заїхали в Авдіївку.

29 січня 2017 року бійці штурмової групи 1-го батальйону 72-ї бригади взяли позицію «Алмаз» в авдіївській промзоні, де раніше був опорний пункт противника, і підняли над нею Український прапор. Вони назвали її на честь загиблого у бою командира штурмової групи Андрія Кизила — «Орел». Після цього п'ять днів там були шалені бої, під час яких Сергій Вдовиченко з екіпажем на БМП постійно мотались через залізницю, яка дуже щільно обстрілювалась, підвозили на позицію боєкомплекти і забирали поранених.

Президент України відзначив високими державними нагородами військовослужбовців 72-ї бригади, які відзначилися у ході бойових дій в районі Авдіївки.

Вдома на Сергія чекають дружина, яку він зустрів на війні, та маленький син Марк.

"Війна, війна, війна — батьки, друзі, дружина, син — все у мене пов'язане з війною. Така дісталась доля моєму поколінню. Але я хочу перемоги і врешті — миру!" — каже Сергій.

Нагороди[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]