Всеукраїнське об'єднання «Голос»

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Всеукраїнське об’єднання «Голос»
(Всеукраїнське об'єднання Голос)
Девіз "ніхто крім нас"
Дата заснування 08.02.2012
Тип громадсько-політична
Голова Гудзінський Ростислав Вікторович
Члени понад 400 активістів
Адреса м.Івано -Франківськ, вул.Незалежності,65/13-14, індекс 76018
Офіційний сайт golos-vo.com

Всеукраїнське об’єднання «Голос» — це позапартійна, фінансово незалежна громадська організація із загальнонаціональною структурою. Громадську організацію[1] утворено громадськими активістами в м.Івано-Франківську, 8 лютого 2012 року, свідоцтво про реєстрацію №781 [1][2]. До травня 2013 року мала назву Громадська організація "Голос".

Історія організації[ред. | ред. код]

Утворення організації[ред. | ред. код]

У лютому 2012 року громадськими активістами в м. Івано-Франківську утворено громадську організацію "Голос". Від початку заснування громадської організації "Голос" її активісти надавали безкоштовну юридичну допомогу громадянам, влаштовували мітинги та пікети проводили громадські слухання та інше. Особливо активно громадська організація "Голос" діяла на території Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецькій областях, де було відкрито громадські приймальні із надання безкоштовної правової допомоги населенню.

Всеукраїнський статус[ред. | ред. код]

У квітні 2013 року відбулись загальні збори організації й за ініціативою територіальних осередків прийнято рішення щодо її перетворення у Всеукраїнську. 20 травня 2013 року громадська організація "Голос" набула Всеукраїнського статусу. У 2013 році до Всеукраїнського об’єднання «Голос» приєднався ряд громадських організацій Івано-Франківщини[джерело?].

Євромайдан[ред. | ред. код]

Всеукраїнське об’єднання «Голос» з часу свого заснування виступало за Європейське майбутнє України. Тому у зв’язку зі зрадою керівництвом держави інтересам України та українців, зміною політичного курсу Всеукраїнське об’єднання «Голос» активно доєдналося акції протесту на підтримку Євроінтеграції. Однак злочинний режим Януковича В.Ф. на мирні протести українців застосував грубу силу, що призвело до численних людських жертв. З перших днів Євромайдану ВО "Голос" утворило координаційну раду із 21 громадської організації. Найактивніше ВО "Голос" діяло у м. Києві, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій та Волинській областях. За ініціативою ВО "Голос" в Івано-Франківській області першою в Україні 11.12.2013 року, була прийнята та проголошена на місцевому Євромайдані заява Громадської ради при УМВС в області [Архівовано 5 липня 2014 у Wayback Machine.] якою були засуджені злочини Януковича В.Ф., Захарченка В.Ю. працівників "Беркуту" та закликано міліцію бути з Українським народом.

Структура[ред. | ред. код]

ВО «Голос» має 14 регіональних осередків, в Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Волинській, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській, Київській, Сумській, Кіровоградській, Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській та Донецькій областях. Вищим управлінським органом Всеукраїнського об’єднання «Голос» є Загальні збори. У період між загальними зборами постійним керівним органом є Рада. Активістами ВО «Голос» можуть бути усі, хто розділяє її статутні вимоги та з власної волі бажає до неї долучитися, брати участь в її діяльності. Станом на 08 лютого 2014 року членами Всеукраїнського об’єднання «Голос» є понад 400 активістів, найбільші осередки у Івано-Франківській області — 147 активістів, Тернопільській — 42, Чернівецькій — 25 та Волинській — 24 активісти.

Діяльність[ред. | ред. код]

Активісти ВО «Голос» проводять акції прямої дії, мітинги, соціологічні дослідження, моніторинги, громадські слухання, просвітницькі кампанії, надають безкоштовні юридичні консультації у громадських приймальнях. ВО «Голос» підтримує Європейський вибір України, втілює в життя європейські принципи демократії, впровадження місцевої та державної політики з її відкритістю та прозорістю для кожного громадянина.

Файл:Miting 1.jpg Файл:Miting 3.jpg Файл:Miting 4.jpg Файл:Miting 2.jpg Файл:Miting 6.jpg Файл:Miting 5.jpg Файл:Miting 7.jpg

Мета[ред. | ред. код]

Основною метою діяльності Всеукраїнського об’єднання «Голос» є проведення правозахисної, екологічної, просвітницької діяльності, задоволення та захист законних прав своїх членів та всіх громадян України у сфері громадсько-політичнихполітичних, соціальних, економічних, правових відносин, відродження Українських традицій та інших інтересів у різноманітних галузях суспільного життя. ВО «Голос» є продовжувачем ідей УНДО (Українського національно-демократичного об’єднання)[3], яке діяло на теренах України до жовтня 1939 року.

Завдання[ред. | ред. код]

  • Недопущення порушень, а у разі порушення відновлення Конституційних прав активістів ВО "Голос" та громадян України.
  • Сприяння правової обізнаності громадян України.
  • Боротьба із корупцією та хабарництвом.
  • Проведення соціологічних досліджень (Центром соціологічних досліджень "Голос").
  • Проведення просвітницької діяльності.
  • Побудова демократичної системи управління в Україні.
  • Сприяння входженню України до Європейського союзу.

Засоби масової інформації[ред. | ред. код]

Всеукраїнське об’єднання "Голос" є засновником і видавцем газети "Голос народу Івано-Франківщини"[4], газети "Воїн України", інтернет-порталів Всеукраїнське об'єднання "Голос" [Архівовано 22 лютого 2020 у Wayback Machine.], Голос.if.ua - Новини Івано-Франківська [Архівовано 19 квітня 2020 у Wayback Machine.], Воїн-Інфо [Архівовано 24 лютого 2020 у Wayback Machine.] та Голос-Інфо [Архівовано 6 травня 2016 у Wayback Machine.]. Однак нині сайт Голос-Інфо [Архівовано 6 травня 2016 у Wayback Machine.] незаконно заходиться в оперативному управлінні звільненого за дискредитацію 1-го заступника голови ГО ВО "Голос" — головного редактора газети "Голос народу Івано-Франківщини" Віталія Чорненького[2].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Громадські організації України
  2. Головне управління юстиції в Івано -Франківській області.
  3. Кандидатьська дисертація Хруслов Борис Григорович Тема: Політична діяльність Українського національно-демократичного об’єднання (1925-1939).
  4. Свідоцтво про реєстрацію № 155Р від 12.04.2013 року видане головним управлінням юстиції в Івано -Франківській області.

Посилання[ред. | ред. код]