Вікіпедія:Кнайпа (адміністрування)/Архів 55

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Користувач:Mapkoz

Прошу когось адмінів негайно встановити ПО на створення нових статей через суцільний машпереклад статей та ще і в Стаханівський спосіб!!! --Jphwra (обговорення) 15:56, 2 березня 2024 (UTC)

Некоректний опис редагування

Прошу адміністраторів звернути увагу на повідомлення про некоректний опис редагування — ВП:ЗА#Некоректний опис редагування. --UA0Volodymyr (обговорення) 08:34, 3 березня 2024 (UTC)

Порушення ВП:РОЗГОЛОС користувачем Venzz

Учора користувач Venzz учинив розголошення інформації про користувача Фіксер в його обговоренні, ще й з порушенням ВП:Е. Він написав про нього інформацію, яка до цього не була загальнодоступною на сторінках Вікіпедії, тому це може підпадати під ВП:РОЗГОЛОС. Цей випадок подібний до того, що був розглянути у позовах ВП:ПЗВ126 і ВП:ПЗВ179. Тоді АК встановив, що «Але інформація … не була представлена в жодному вікіпроєкті в готовому вигляді, а була знайдена шляхом збирання інформації за межами вікіпроєктів. Тому публікація такої інформації є розголошенням», а також «АК розглядає публікацію інформації як спосіб дошкулити користувачу, що є безумовним порушенням ВП:Е». Тут аналогічна ситуація, з тією відмінністю, що після цього допису Фіксер таки розкрив цю інформацію публічно (Venzz його фактично змусив це зробити). Тому я вбачаю тут порушення ВП:Е і ВП:РОЗГОЛОС. Проте за іронією долі саме Venzz розглядав один з моїх позовів, зазначених вище, тож я певною мірою буду не неупередженою особою в цьому випадку. Тому прошу інших адміністраторів висловити свою думку і вжити відповідних заходів.--Анатолій (обг.) 17:01, 14 березня 2024 (UTC)

Чесно кажучи, не бачу великої проблеми, в тому числі з розголосом. По-перше, Фіксер прямо на сторінці користувача як свій внесок показував статті, створені ним з іншого акаунта, його особистість була зрозуміла щонайменше досвідченим користувачам. По-друге, примусу там не було: Фіксер не закрив тему, посилаючись на чистий старт, а розкрив себе публічно сам, за власною ініціативою. Хоча й не був зобов'язаний цього робити, міг владнати цю проблему інакше. Прикро, що адміністратор і арбітр дозволив собі неприпустимі оцінки та переніс конфлікт з іншого мовного розділу сюди, заодно спровокував користувача, знаючи про його імпульсивність. Я не помічав жодної сумнівної дії з боку Фіксера й жодного факту, що б суперечив чистому старту, тож ця провокація була недоречна. Але я також не бачив жодного факту недоброчесної поведінки Venzz в укрвікі, на додаток бачив гідні вчинки тут і в росвікі. Погано, що це сталось. Не думаю, що адміністратори можуть владнати особисті незгоди, якщо немає факту безумовних порушень правил. Я тільки сподіваюсь на те, що Venzz не буде такого робити більше та що Фіксер не буде брати до серця так близько різні закиди, справедливі та не дуже. -- RajatonRakkaus 20:24, 14 березня 2024 (UTC)
Перечитавши обидва обговорення знову, я знову бачу достатньо слушну думку щодо кандидатки в адміністратори (хоча я оцінюю її інакше) та цілком слушну відповідь на СО. Я вважаю, що немає підстав відмовляти Фіксеру в чистому старті й вимагати висвітлення діяльности. І вважаю, що повернення назад до цього умовного приховування було б цілком справедливе, воно не було б нечесним щодо спільноти за умови, що він не буде ворушити минуле на свою користь, але я цього й не помічав. Найменше в цій ситуації хочеться втрачати активного та досвідченого автора та учасника спільноти через необґрунтований випад задля тиску. -- RajatonRakkaus 00:25, 15 березня 2024 (UTC)
  • Не дуже красива ситуація. Здається, у ру-вікі ми з паном Братчуком були в контрах (навіть не згадаю причину), але тут, окрім абсолютно робочих, дрібних непорозумінь, нічого негативного від нього не помічав, погоджуюсь з RajatonRakkaus. Ну, нервовий, так, легкозаймистий, а хто ні. За півроку участі здійснив більш суттєвий екзопедичний внесок, ніж тут багато хто навіть за роки не намагається. Сподіваюсь, що все те, що відбулось, не стане причиною залишення і цієї обліковки — це буде втрата працьовитої, адекватної людини, яких тут й без того не так багацько. Horim (обговорення) 20:52, 14 березня 2024 (UTC)
  • Я не знаю і не хочу знати, які були конфлікти в російській Вікіпедії, але мені така дискусія відверто не подобається. Очевидним приводом був голос Фіксера проти користувачки Anntinomy, яку висунув Venzz. Виходить, що це такий собі спосіб тиску — мовляв, а я про тебе щось знаю і можу розказати. Тиск виявився ефективним — користувач відредагував сторінку й змінив голос. Звісно, справжнє ім'я користувача було секретом Полішинеля, тож навряд чи це був ВП:РОЗГОЛОС, але я не вважаю таку поведінку цивілізованою, тож я вбачаю тут порушення ВП:ЕNickK (обг.) 23:11, 14 березня 2024 (UTC)
    Та до чого тут тиск? Най голосує як хоче. По факту, це продовження розмови з моєї заявки на адміна, коли він почав мене звинувачувати у «замовчуваннях» діяльності в рувікі. Ну а упереджений погляд у мене сформувався ще з перетинань у рувікі. Я не буду розписувати всі випадки, але порушення правил з фактичною неосудністю через шантаж покинути проєкт, це не те, що очікуєш від носія вищих прапорців. --Venzz (обговорення) 06:54, 15 березня 2024 (UTC)
    Теж не думаю, що це тиск, але це неприпустимий емоційний зрив з вашого боку. На мою думку такі з'ясування стосунків краще проводити у непублічний спосіб. --yakudza 08:35, 15 березня 2024 (UTC)
    Так, напевно, треба було все це написати в особисті повідомлення, щоб не виставляти назагал. --Venzz (обговорення) 10:30, 15 березня 2024 (UTC)
  • Погоджуюсь із NickK, що розголосу там точно не було, бо не було названо жодного імені, і що такого роду роду з'ясування стосунків мені теж дуже не подобаються, так само як і винесення їх третім користувачем без жодних підстав у ще більш публічну площину - у Кнайпу. yakudza 00:53, 15 березня 2024 (UTC)
    @Yakudza: Так не обов'язково ім'я називати. У моєму випадку АК встановив (двічі), що називання імені якраз не було розголошенням, а розголошенням було вказання іншої інформації про користувача, не відомої публічно.--Анатолій (обг.) 21:31, 15 березня 2024 (UTC)
    Маю до вас абсолютно щиру пораду: викиньте з голови ту історію з тими позовами. її давно вже всі забули, і ви забудьте. Ви тільки себе накручуєте згадуючи її. Довга пам'ять у Вікіпедії лише заважає, особливо якщо зв'язувати між собою не дуже подібні ситуації. --yakudza 22:46, 15 березня 2024 (UTC)
    Давайте я буду сам вирішувати, що викидати, що ні. Я завжди виступав за рівність правил і досі вважаю, що правила мають застосовуватися однаково безвідносно до регалій користувача.--Анатолій (обг.) 10:44, 16 березня 2024 (UTC)
  • Дуже прикра ситуація. Я також не знаю що між користувачами відбувалося раніше, виглядає як наслідки якогось давнього конфлікту в російськомовній Вікіпедії деталі якого я також не впевнений, що хочу знати. Але я можу судити лише по тому, що відбулося в україномовній Вікіпедії. Коментарі Venzz, на жаль, я уважаю однозначно неетичними, у мене навіть виникала думка попередити користувача щодо порушення ВП:Е. Щодо ВП:РОЗГОЛОС, яке було вигадане в наслідок інциденту згаданого користувачем Ahonc, як на мене порушення все ж таки було, перш за все через те, що один з попередніх облікових записів користувача Фіксер містить його справжнє ім'я, а буква правила каже, що «навіть якщо така особа раніше опублікувала особисту інформацію про себе сама, або давала тоді згоду зробити це іншим, така інформація не має бути повтореною у Вікіпедії». Особисто я вважаю, що це правило є занадто строгим, достатньо керуватися політикою конфіденційності Фонду Вікімедіа, якою й керувався Ahonc в тій ситуації в минулому, і за нею такі дії не були б розголосом. Я не приймаю аргумент щодо секрета Полішинеля, оскільки так можна сказати про будь-що — мені відомо як звати YarikUkraine, де проживає Antanana, в якому населеному пункті народився Ahonc чи де працює Leonst. Це якщо не загальновідомі факти, то принаймні факти відомі більшості активних користувачів, у тому числі NickK, який про секрет Полішинеля каже. Тим не менше попри те, що я це все знаю це не дозволяє мені публічно ці факти розголошувати. Venzz фактично надав достатньо даних для того, щоб можна було зрозуміти хто такий Фіксер. Сподіваюсь ми зможемо уникнути таких ситуацій у майбутньому, якщо необхідно звернутися до когось таким чином, що це потребує відсилати до якоїсь непублічної інформації, то це треба робити вікіпоштою чи іншими каналами зв'язку поза сторінками Вікіпедії. --塩基Base 14:08, 15 березня 2024 (UTC)
    Base, можливо я чи ви щось не додивились, але Venzz написав лише "про ваші минулі ідентичності мало хто знає і про них балакати не можна відкрито", з якої ніяк не можна сказати, що там було "достатньо даних для того, щоб можна було зрозуміти хто такий Фіксер". Фраза про "руківішний АК" стосувалась самого Venzzа. Якщо вже казати про "достатньо даних для ідентифікації", то їх надав саме Ahonc (правда вже після поєднання записів, тому це не розголос). Щодо неетичності допису Venzzа, то я думаю, що він і сам це розуміє, сподіваюсь зробив вже висновки. Щодо того, що нова обліковка Фіксер є абсолютно чистим стартом теж всім зрозуміло. --yakudza 21:29, 15 березня 2024 (UTC)

Отже, принаймні щодо ВП:Е тут є консенсус, тож зробив користувачу попередження. Утім, питання розголошення це не знімає.--Анатолій (обг.) 11:03, 16 березня 2024 (UTC)