Вікіпедія:Проєкт:Львів/Найкращі статті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Портал:Львів
Львів в Українській Вікіпедії

Наші найкращі статті

На цій сторінці представлені найкращі статті львівської тематики, які були вибрані загальновікіпедійним голосуванням всіх бажаючих користувачів. Відповідно до якості статтей, в Українській Вікіпедії існує дворівнева система нагород статтей. Кожній статті може бути наданий статус доброї або вибраної. Голосування відбувається на сторінках Вікіпедія:Кандидати у добрі статті та Вікіпедія:Кандидати у вибрані статті. Для списків існує лише один рівень нагород — статус вибраного списку. Голосування за його надання відбувається на сторінці Вікіпедія:Кандидати у вибрані списки.

Сьогодні в Українській Вікіпедії існує 2 вибрані і 8 добрих статтей, пов'язаних зі Львовом.

Остання вибрана стаття про Львів

Лого Львова Львів — місто обласного підпорядкування в Україні, адміністративний центр Львівської області, національно-культурний та освітньо-науковий осередок країни, великий промисловий центр і транспортний вузол, вважається столицею Галичини та Західної України. За кількістю населення — сьоме місто країни (станом на 1 квітня 2010 року у Львові проживало 760 327 осіб). Львів заснував король Данило Романович в середині XIII століття. 1272 року місто стало столицею Галицько-Волинського князівства. За австрійського панування місто стає осередком польського та українського національно-визвольних рухів. Львів був столицею Західноукраїнської народної республіки. Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. За кількістю пам'яток архітектури посідає перше місце серед міст України.

Остання добра стаття про Львів

«ElectroLAZ 12» («ЕлектроЛАЗ 12»), відомий також як «ЕлектроЛАЗ E183D1» та «ЛАЗ Е-183» — дванадцятиметровий низькопідлоговий тролейбус, що випускається з 2006 року на Львівському автобусному заводі. Створений, як зміна застарілому «ЛАЗ-52522». На сьогоднішній день виготовлено понад 130 серійних екземплярів «ЕлектроЛАЗ-183». З липня 2006 року на його основі виробляється «ЕлектроЛАЗ-301»  — 18-метровий зчленований тролейбус, відомий ще як «ЕлектроЛАЗ-20». Тролейбус створений на базі 12-метрового автобуса ЛАЗ А183 «Сіті».

Детальніше ...

Останній вибраний список про Львів

У Вікіпедії, на жаль, поки що немає жодного вибраного списку про Львів.

Всі вибрані статті

Всі добрі статті

Всі вибрані списки

З критеріями надання статусу вибраного списку ви можете ознайомитися тут. Щиро запрошуємо вас написати перший вибраний список львівської тематики.

Голосування щодо надання або позбавлення статусу, що тривають

Сьогодні жодний список чи стаття про Львів не є кандидатом на добрий чи вибраний статус.