Вікіпедія:Проєкт:Франція/Найкращі статті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Редагувати Найкращі статті
Франція

На цій сторінці представлені найкращі статті французької тематики, які були вибрані загальновікіпедійним голосуванням всіх бажаючих користувачів. Відповідно до якості статтей, в Українській Вікіпедії існує дворівнева система нагород статтей. Кожній статті може бути наданий статус доброї або вибраної. Голосування відбувається на сторінках Вікіпедія:Кандидати у добрі статті та Вікіпедія:Кандидати у вибрані статті. Для списків існує лише один рівень нагород — статус вибраного списку. Голосування за його надання відбувається на сторінці Вікіпедія:Кандидати у вибрані списки.

Сьогодні в Українській Вікіпедії існує 4 вибрані, 10 добрих статей та 1 вибраний список, що пов'язані з Францією. Також триває голосування щодо надання статусу доброї ще трьом статтям.

Редагувати Остання вибрана стаття про Францію

Нормандська повітряно-десантна операція — військова операція американських і британських повітряно-десантних військ, проведена протягом 6 червня13 липня 1944 року на території окупованої німцями Франції. Складова висадки військ союзників у Нормандії. Одна з наймасштабніших повітряно-десантних операцій в історії збройних сил Великобританії та США.

Редагувати Остання добра стаття про Францію

2/30 Нормандія-Неман (фр. 2/30 Normandie-Niémen) — французький винищувальний авіаційний полк, що дислокується на авіабазі BA118 Мон-де-Марсан. Веде історію від авіагрупи «Нормандія», сформованої 15 вересня 1942 року. Повторно сформований 25 серпня 2011 року. Є правонаступником легендарного французького 1-го винищувального авіаполку «Нормандія-Неман» радянської 1-ї повітряної армії, який під час Другої світової війни воював проти військ країн Осі на радянсько-німецькому фронті.


Редагувати Останній вибраний список про Францію
Редагувати Всі вибрані статті
Редагувати Всі добрі статті
Редагувати Всі вибрані списки
Редагувати Голосування щодо надання або позбавлення статусу, що тривають

Наразі немає статей, що номіновані на будь-який статус.